دوران کودکی سالار کمانگر
او سال ۱۳۵۵ در شهر تهران متولد شد و پس از انقلاب سال ۵۷ خانواده وی به آمریکا مهاجرت کردند. با توجه به مهاجرت آنها به شهر Merced ( یکی از شهرهای کالیفرنیا) سالار به دبیرستان همان شهر رفت و جز موفقترین دانشآموزهای مدرسه قرار گرفت. این موفقیت را میتوان جز اولین دستآوردهای سالار کمانگر دانست.
از پزشکی به گوگل
ورود رسمی به گوگل در سن ۲۲ سالگی اتفاق افتاد. اما او قبلتر یعنی در دوران تحصیل نیز بهصورت پاره وقت در گوگل فعالیت داشت. او در مصاحبهای که با بلومبرگ داشت درباره غیر مرتبط بودن شتهی تحصیلی خود با کاری که انجام میدهد گفته است:
«اوایل که به مدرسه میرفتم، بسیار مشتاقانه خیال پزشک شدن را در سر میپروراندم، تا اینکه زمانی را به تماشای طبابت پزشکان اختصاص دادم. از آن به بعد بسیار مشتاق شدم که دانشمند شوم. بعدها وقتی دو هفته به صورت پارهوقت در گوگل مشغول شدم، فهمیدم که این کار به من انرژی میدهد. درسی که من آموختم این بود که تنها تصور و خیالی که از یک کار داریم کافی نیست و باید از اینکه یک حرفه به صورت روزانه هیجان و انگیزه لازم را فراهم میکند، مطمئن شویم» او معتقد است علاقه و انگیزهای که به کارش داشت باعث شد درس را ادامه ندهد
پس از ۱۰ سال فعالیت در گوگل در سن ۳۲ سالگی پس از برکناری چاد هورلی که دوران تقریبا ناموفقی در یوتیوب داشت به عنوان مدیرعامل این کمپانی بزرگ منصوب شد. قبل از منصوب شدن او به عنوان مدیرعامل یوتیوب فعالیتی که داشت به عنوان مدیر اجرایی سرویس ایمیل گوگل (جیمیل) و نسخهی وب جستجوی گوگل بود. اما شاید مهمترین فعالیتی که سالار کمانگر و تیم او انجام دادند سیستم گوگل ادز (Google AdWords ) بود. طریقهی کار این سرویس به این شکل است که با پرداخت هزینهای مدیران کسبوکارها میتوانند وبسایت خود را در صدر نتایج جستجوها به اندازهی که پول میدهند نمایش دهند. طبق آماری که وجود دارد امروزه ۹۶ درصد از درآمدهای گوگل از این سرویس است. با همفکری که وجود داشت و با رشد سریع این سرویس او خیلی سریع توانست به ۱۰ مهندس برتر جوان گوگل تبدیل شود.
رمز موفقیت سالار کمانگر
کمانگر رمز موفقیت خود را شروع کار در سنین پایین و رسیدن به مرز تجربه کامل در جوانی و استخدام شدن در گوگل میداند. وی درباره گوگل میگوید: «گوگل جایی است که میتوانند در آن متفاوت شوید و همیشه مورد توجه قرار گیرید»
همچنین وی افزود: بودن در اتاقی که در آن گروهی از افراد خلاق هستند و اختیار این را دارد که با آن ها موافق یا مخالف باشد و نیز درباره ی بهتر کردن محصولات یا وضعیت داد و ستد صحبت کند، قسمت مورد علاقه ی کارش به حساب می آورد.
توصیه به جوانان
بعد از فارغالتحصیل شدن در رشته خود؛ ذهنتان را مشغول بدست آوردن یک شغل و کار عالی نکنید. به سمت شغلی بروید که علاقه دارید و به آن جذب شوید و بعد از مدتی در آن شغل پیشرفت کرده و به مقامهای بالای آن برسید.
آینده یوتیوب (Youtube)
سالار کمانگر مدتی قبل در نشستی درباره ی آینده ی یوتیوب و برنامه هایی که برای این سایت به اشتراک گذاری ویدئو با همکارانش دارد، به نکات جالب و حتی حیرت انگیزی اشاره کرد.
سالار کمانگر صحبت از بُعد چهارم، پنجم و ششم کرد. سالار کمانگر با بیان مثالی از یک بیننده که مشغول تماشای مسابقه ای به صورت سه بعدی است توضیح داد که منظور از این بُعدهای اضافه چیست.
وقتی بیننده امکان انتخاب دوربین را در هر لحظه دارد بُعد چهارم مطرح است. بُعد پنجم به معنای ارتباط لحظه ای با دیگرانی است که در حال تماشای مسابقه اند (حتی اگر در استادیوم و از نزدیک در حال تماشای مسابقه هستند) و منظور او از بُعد ششم نیز برخورداری از توان تغییر نتیجه مسابقه با حضور مجازی در صحنه است (همانطور که حاضرین در استادیوم امکان اثرگذاری غیر مستقیم در نتیجه را دارند).