X
   
 
    • اخبار
      دستگاهی که کروناویروس را در بازدم شناسایی می‌کند
      پژوهشگران آمریکایی، یک دستگاه سنجش تنفس را طراحی کرده‌اند که می‌تواند کروناویروس را در بازدم بیمار شناسایی کند.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۲۴  
      هوای پاک را با فناوری ایرانی تنفس کنید
      یک شرکت ایرانی با استفاده از فناوری نانو منسوجات فناورانه‌ای تولید می‌کند که انواع ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین می‌برد.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۲۱  
      جلوی فعالیت استارت‌آپ‌ها در عرصه‌های منجر به اخلال در نظام اقتصادی گرفته شود
      مسوول دفتر رییس جمهور در نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری، ضمن درخواست برای بررسی تخلفات و مسایل مربوط به استارتاپ‌ها در کارگروهی ویژه، خواستار جلوگیری از ورود این شرکت‌های نوپا به عرصه‌هایی شد که به گفته وی، در نظام اقتصادی، ارزی و پولی اخلال ایجاد می‌کنند.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۲۰  
      ضدعفونی خودکار مکان‌های عمومی با فولاد ضد ویروس!
      گروهی از دانشمندان دانشگاه هنگ‌کنگ از اولین فولاد ضد زنگ با قابلیت از بین بردن عوامل بیماری‌زا رونمایی کردند و ادعا می‌کنند که این فولاد قادر به از بین بردن تقریبا همه‌ی کروناویروس‌ها در عرض سه‌ ساعت است.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۲۰  
      تولید واکسن‌های قوی‌تر با نانوذرات جدید
      محققان نانوذرات جدیدی طراحی کرده اند که امکان تولید واکسن‌های قوی‌تر را فراهم می‌کند. در آزمایش های اولیه این نانوذرات سطح پادتن حاصل از واکسیناسیون علیه HIV،‌ دیفتری و آنفلوآنزا به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۲۰  
      ستاد ملی توسعه هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌شود
      دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال از راه اندازی «ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و هوشمندسازی» در معاونت علمی ریاست جمهوری در صورت تصویب سند آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۱۶  
      استارتاپ های برتری که با زباله های غذایی می جنگند!
      زباله های غذایی از مشکلات بزرگ در سراسر جهان است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) تخمین می زند که سالانه 1.4 میلیارد تن مواد غذایی به هدر می رود. این امر موجب تشدید بحران آب و هوایی می گردد زیرا به کمبود غذا و آب، کاهش تنوع زیستی و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۱۳  
      بیوماینینگ : تبدیل زباله به طلا با میکروب ها
      فلزات با ارزش دنیای مدرن را می چرخانند، اما نحوه استخراج و دفع آن ها اصلا پایدار نیست. اهلی کردن میکروب های استخراج کننده فلزات می تواند جایگزینی مناسب و پر درآمد باشد. از طلا و نقره در لوازم الکترونیکی مصرفی گرفته تا عناصر خاکی کمیاب مورد نیاز برای تامین انرژی فناوری های تجدیدپذیر، فلزات زمینه ساز تحول به اقتصادی با تکنولوژی بالا و کم کربن هستند.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۱۳  
      شناگران هوشمندی که دارو را در تومور رهاسازی می‌کنند
      پژوهشگران برای رهایش هوشمند دارو به سلول‌های سرطانی روبات‌هایی با شکل‌های مختلف طراحی کردند که می‌تواند در محل مورد نظر محتویات دارویی را رهاسازی کند.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۱۰  
      از بین بردن سلول‌های سرطان مغز با نانودارو امکان‌پذیر می‌شود؟
      نتایج یافته‌های پروژه‌ای به نام TargetGBM در اتحادیه اروپا، تولید یک نانوذره پلیمری هدفمند، قابل نفوذ به مغز و پایدار برای انتقال ژن سیستمیک به گلیوبلاستوما بوده است.
      تاریخ انتشار  :  ۱۴۰۰/۰۹/۱۰