جاوری در نشست ارائه نیازهای فناورانه شرکت فولادمبارکه اصفهان با بیان اینکه بخش اول نیازهای شرکت فولاد مبارکه اکتشافات است، اظهار کرد: ذخایر سطحی کشورمان در سنگآهن رو به اتمام است و اغلب معادن ما تا ۳ سال آینده با چالش اتمام موجودی منابع فعلی مواجه هستند. بنابراین باید سراغ منابع عمیق تر برویم. یعنی بیش از ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر و اگر این اتفاق محقق نشود ما در افق ۱۴۰۴ با کمبود ۳۰ میلیون تنی سنگ آهن در سال مواجه خواهیم شد.
او افزود: شرکتهای بزرگ حفاری در حال خرید تجهیزات هستند و به همین دلیل ما از تجهیزات بهرهبرداری و روشهای اکتشافات عمیق استقبال میکنیم.
جاوری ادامه داد: میانگین پوشش عمق اکتشاف در کشور ما پایین است و میتوانیم از فعالان حوزه نفتی با توجه به حفاریهای عمیقی که انجام میشود، کمک بگیریم. ما در اکتشاف، استخراج و فراوری با اطلاعات قابل توجهی مواجه هستیم که سخت و پر هزینه به دست خواهد آمد، ما به پایگاهی برای حفظ، سطح و اشتراکگذاری این اطلاعات نیاز داریم.
او با بیان اینکه بهتر است امکان محدود کردن اطلاعات و حفظ محرمانگی در اختیار ما باشد، گفت: با توجه به حساسیت این حوزه باید نرم افزاری بومی در اختیار ما قرار گیرد زیرا در فراوری سنگ آهن از نظر تکنولوژی کمی عقب هستیم. یکی از اهداف ما رسیدن به عیار مناسب است.
جاوری ادامه داد: برای تولید محصول و فراوری هماتیتها بیش از ۲۰ روش وجود دارد اما روشهای محدودی در کشور مورد استفاده قرار میگیرد. ما باید این روشها را بومی کنیم و با شرایط و محدودیتها آن را بازطراحی کنیم. باید روش پیشنهادی متناسب با منابع و شرایط کشور باشد.
او افزود: فولادمبارکه آماده پاسخگویی در رابطه با این موضوعات است و تمام شرکتها میتوانند به صورت حضوری درباره نیازها و پیشنهادهایشان صحبت کنند. در سایت ما هم بخشی برای ارائه پرپوزال وجود دارد که این در مدت کوتاهی بررسی و پاسخ داده خواهد شد. امروز با شرکتهای زیادی ارتباط داریم که از همین طریق به همکاران فولاد مبارکه تبدیل شدهاند.