X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
      منبع خبر : جام جم
    • تولید کفش‌های ورزشی زیست‌تجزیه‌پذیر از گازهای گلخانه‌ای

      شرکت پوشاک ورزشی نایکی تا به امروز در راستای حمایت از محیط زیست پروژه‌هایی مثل تولید کفش از زباله انجام داده است. حالا این شرکت به تولید مواد اولیه از گازهای گلخانه‌ای برای تولید کفش‌های ورزشی فکر می‌کند.
      تولید کفش‌های ورزشی زیست‌تجزیه‌پذیر از گازهای گلخانه‌ای

      به گزارش ایمینو، تولید کفش‌های ورزشی با استفاده از مواد اولیه جدید حاصل از گازهای گلخانه‌ای، علاوه بر زیست‌تجزیه‌پذیر بودن، شرکت‌های بزرگ را قادر می‌سازد با استفاده از چنین تکنولوژی‌هایی گازهای گلخانه‌ای تولیدی خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. نایکی تصمیم دارد تا چنین پروژه‌ای را با همکاری شرکت بیوتکنولوژی «نیولایت» انجام دهد.

      شرکت خصوصی نیولایت در حال توسعه روشی است که با کربن، جایگزینی برای پلاستیک و چرم تولید کند. این شرکت، تکنولوژی اختصاصی به نام «ایرکربن» (AirCarbon) دارد که در آن میزان کربن دی‌اکسید حذف شده از اتمسفر بیشتر از کربن دی‌اکسید تولید شده است. چنین پروسه‌ای «کربن منفی» (Carbon Negative) نام دارد.

      علاوه بر این، این تکنولوژی ۱۰۰ درصد تجزیه‌پذیر است. پروسه تولید مواد اولیه ۷۰ درصد انتشارات گازهای گلخانه‌ای نایکی را تولید می‌کند. حالا این شرکت به دنبال راه‌هایی است تا بتواند چنین تاثیری را کاهش دهد. یکی از مدیران نایکی اعلام کرده که برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی نمی‌توانیم برای رسیدن راه‌حل‌ها صبر کنیم، بلکه باید برای ساختنشان با هم تلاش کنیم.

      تکنولوژی ایرکربن شرکت نیولایت از میکروب‌هایی استفاده می‌کند که می‌توانند اکسیژن و کربن را به «پلی هیدروکسی بوتیرات» یا PHB تبدیل کنند. این میکروب‌هایی که در اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند می‌توانند آلودگی‌ها را بخورند و به ماده ارزشمندی تبدیل کنند.

      این کمپانی پس از ۱۰ سال توانست راهی برای خشک کردن PHB پیدا کند و آن را به موادی مانند کاغذ، فیبر و حتی جامدات حجیم تبدیل کند. این کمپانی در حال حاضر به نایکی کمک می‌کند تا بتواند محصولات بدون کربن تولید کند و به هدف کاهش تولیدات کربنی خود برسد.

      طبق مطالعات انجام شده، صنایع پوشاک سهم بسیار زیادی در تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان دارند. صنعت مد و فشن به تنهایی حدود ۱۰ درصد کل گازهای گلخانه‌ای و ۲۰ درصد از فاضلاب کل دنیا را تولید می‌کند.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.