تحصیلات تسلا
تسلا به دلیل هوش و استعداد فراوانی که داشت توانست دوره ۴ ساله دبیرستان خود را در ۳ سال به پایان برساند. او در سال ۱۸۷۵ وارد دانشکده پلیتکنیک در شهر گراتس (Graz) اتریش شد. او آن زمان بسیار تلاش میکرد و به عنوان بهترین دانشجوی دانشکده نیز شناخته شده بود. تسلا در آن زمان ساعتهای طولانی به تحقیق و کار میپرداخت اما پس از مدتی به قمار روی آورد و تمام درآمدش را در این راه از دست داد. او به حدی به این کار وابسته شده بود که حتی نتوانست در امتحانات سالهای پایانی دانشگاه نمره قبولی بیاورد، بنابراین نتوانست از دانشگاه فارغ التحصیل شود.
مهاجرت به آمریکا
نیکولا تسلا قبل از این که به آمریکا مهاجرت کند، در عرصه ی مهندسی برق و مکالمه از راه دور، تجاربی به دست آورده بود. او در سال ۱۸۸۴ میلادی به کشور آمریکا سفر کرد و در شهر نیویورک با توماس ادیسون در حوزه های علمی مشغول به فعالیت شد. وی در اولین سال هایی که در آمریکا حضور داشت، زیر نظر توماس ادیسون به انجام کارهای مهندسی مشغول بود. وی در شروع کار مسئول اصلاح طرح جریان مستقیم ادیسون شد. پس از آن، نیکولا تسلا طرح اختصاصی خود که جریان غیر مستقیم بود را با توماس ادیسون در میان گذاشت اما این طرح با مخالفت ادیسون مواجه شد. ادیسون به تسلا پیشنهاد مبلغی را برای پاداش اصلاح طرح جریان مستقیم داد ولی زمانی که اصلاحات را به ادیسون نشان داد و خواهان دریافت پاداش گردید، ادیسون زیر حرفش زد و او شرکت را ترک کرد.
راه اندازی آزمایشگاه
پس از گذشت مدتی، نیکولا تسلا با حمایت برخی از سرمایه داران توانست به طور مستقل کار خود را آغاز نماید و با ایجاد کارخانه ها و آزمایشگاه ها، به تولید طیف گسترده ای از لوازم الکتریکی مشغول شد.
تسلا بالاخره در سال ۱۸۸۸ میلادی یک طرح جدید از موتور القایی را به انجمن مهندسان برق و الکترونیک معرفی نمود. پس از آن به کلرادو اسپرینگز مهاجرت کرد و در آنجا یک آزمایشگاه بزرگ برای خود به وجود آورد.
اختراعات نیکولا تسلا
وی در کشورهای صربستان، اتریش، ایالات متحده آمریکا و کرواسی به عنوان قهرمان ملی مورد تشویق و تجلیل فراوانی قرار گرفته است. این دانشمند که اصالتا صربستانی آمریکایی است، به عنوان مهندس مکانیک، مهندس برق و مخترع شناخته می شود.
بیشتر شهرت این دانشمند به دلیل سهمی است که در طراحی سیستم نوین برق رسانی بر اساس جریان متناوب (AC) داشت. نیکولا تسلا طراح تولید برق در آبشار نیاگارا نیز می باشد. به پاس خدماتی که وی انجام داد، یکای SI میدان مغناطیسی را با تسلا نشان می دهند. لازم به ذکر است که این دانشمند پس از این که جریان متناوب برای نخستین بار در صندلی الکتریکی به منظور اعدام مورد استفاده قرار گرفت، به شدت احساس ناراحتی می کرد. وی امروز به عنوان مخترع قرن بیستم و همچنین مخترع رادیو شناخته می شود.
مرگ نیکولا تسلا
تسلا توانست ثروت بسیاری به دست آورد، ولی کل آن را صرف پژوهش های علمی می کرد و در حالی که با بدهکاری و فقر دست و پنجه نرم می کرد، سرانجام در تاریخ هفتم ژانویه ۱۹۴۳ میلادی و در سن ۸۶ سالگی در اتاقک هتلی در شهر نیویورک از دنیا رفت.
نکات جالبی که شاید در مورد نیکولا تسلا ندانید!
۱- یکی از آزمایشگاه های این دانشمند در لانگ آیلند به موزه تبدیل شده است. یک شرکت خصوصی در سال ۲۰۱۳ میلادی این ساختمان که برای سال های متعدد بدون استفاده مانده بود را خریداری کرد و سپس آن را به یک مرکز آموزشی و موزه تبدیل نمود.
۲- نیکولا تسلا هیچ گاه به دنبال کسب ثروت نبود و ضمن دستیابی به دستاوردهای مهم و تاثیرگذار خود، هیچ وقت ازنظر مالی با مشکل مواجه نشد.
۳- نیکولا تسلا به خاطر راه اندازی آزمایشگاه Wardenclyffe در سال ۱۹۰۱ میلادی از سوی J. Pierpont Morgan کمک مالی دریافت نمود. لازم به ذکر است که این آزمایشگاه شامل یک برج تسلا به ارتفاع ۵۶ متر و یک فرستنده گنبدی شکل مسی که قطر تقریبی آن ۱۹ متر بود می باشد که در بالای آن قرار داشت.
۴- جالب است بدانید که به لطف تلاش های این دانشمند، امروزه شارژرهای بی سیم برای تلفن های هوشمند و مسواک های برقی تولید شده اند.
۵- بعد از مرگ این دانشمند، به دلیل ادای احترام به نیکولا تسلا، واحد اندازه گیری قدرت میدان مغناطیسی را «Tesla» نام گذاری کرده اند. همچنین موتور اتومبیل های الکتریکی به دلیل تاثیر این مخترع در اختراع موتور الکتریکی، موتور تسلا نام گذاری شده است.
۶- نخستین نیروگاه برق آبی جهان توسط وی در آبشار نیاگارا ایجاد شد. ایجاد این نیروگاه برقی، به مدت سه سال به طول انجامید.
۷- نیکولا تسلا همیشه از پدر و مادر خود به عنوان یک عامل تاثیرگذار در اختراعات خود نام برده است و از مادر خود به عنوان یک مخترع بزرگ یاد کرده است.
۸- حق امتیاز موتور القایی و ترانسفورماتور جریان متناوب که توسط نیکولا تسلا اختراع و به ثبت رسیده بود، به وسیله ی جورج وستینگهاوس، که برای مدت زمان کمی نیکولا تسلا را به عنوان مشاور خود استخدام کرده بود، خریداری گردید.
۹- نیکولا تسلا بنیان گذار فناوری هایی است که منجر به اختراع کامپیوتر، گوشی های همراه هوشمند، لامپ های فلورسنت و نئون، ریموت کنترل، انتقال بی سیم اطلاعات، لیزر، اشعه ایکس، علم رباتیک و … شد. جریان برق متناوبی که در خانه ها از آن استفاده می کنیم، به واسطه ی تلاش های این دانشمند به دست آمده است.