به گزارش شبکه ایمینو، مجید وفایی فرد مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) در رویداد زنجیره ارزش فولاد مطرح کرد: این رویداد همرسانی فرصت خوبی برای ارائه ظرفیتهای شرکتها و توانمندیهایشان محسوب میشود. متاسفانه در بخش معدن و صنایع معدنی اکوسیستم نوآوری در مقایسه با سایر بخشهای فناوری کمتر توسعه یافته و ترویج نوآوری و برگزاری چنین رویدادهایی یک فرصت منحصر بفرد برای ابتکارات جسورانه و خلاقانه است.
او با تاکید بر ورود فناوریهای جدید و خلق ارزش از ایدههای نوآورانه عنوان کرد: در این رویداد هدفمندتر پیش رفتیم زیرا دستاوردهای یازده رویدادهای همرسانی پیشین به ما کمک کرد چالشهای این عرصه را بیشتر شناسایی کنیم. توسعه بازار و تامین منابع مالی از دغدغههای اصلی دانش بنیانهاست و گزارشها نشان میدهد ۵۰ درصد فناوریهای جهان از واحدهای تحقیق و توسعه صنایع نشات گرفته و به همین دلیل در حوزه فناوری باید بیشتر کارهای پژوهشی حائز اهمیت قرار بگیرد و موضوعات مفید، کاربردیتر، عملگرایانهتر تبدیل به نوآوری شود و سال های آینده حجم ساخت داخلمان افزایش یابد.
وفایی فرد افزود: متوجه شدیم موازی کاری و تعریف پایاننامهها و رسالههای تکراری در دانشگاههای کشور چالش پروژههای تحقیقاتی است. اما میتوانیم با افزایش آگاهی دانشجویان، اساتید دانشگاهها و به طور کلی جامعه دانشگاهی از نتایج تحقیقات کاربردی و پژوهشهای صنعتی از این مشکل جلوگیری کنیم.
مدیر ایمینو با اشاره به نقشآفرینی فن بازار تخصصی بخش معدن و صنایع معدنی مطرح کرد: هدف ما از راهاندازی فن بازار شناسایی و ارائه فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه فناوری، جلب سرمایهگذاران، تسهیل روند تجاریسازی دانشفنی در بخش معدن و صنایع وابسته بود که امیدواریم در این عرصه توسعه بازار فناوری تحقق پیدا کند.
وفایی فرد در ادامه به اقدامات ایمینو در راستای طراحی مدل و شاخص های ارزیابی جایزه سرآمدان نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی و فرایند ارزیابی شرکت های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور خبر داد.
از طرحهای نوآورانه فولادی حمایت می کنیم
در ادامه این رویداد محمد قبادی مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران با اشاره به چالشهای تامین انرژی در صنعت فولاد مطرح کرد: علاوه بر مشکلات تامین برق، برای تامین گاز ۲۰۰ میلیارد یورو باید سرمایهگذاری انجام شود تا مشکلات زیرساختی حل شود اما بودجه لازم فراهم نیست. ما به نوبه خودمان در تلاش هستیم با نوآوری و استفاده از طرحهای نوآورانه مشکلات موجود صنعت فولاد را حل کنیم و در این راستا همه دست اندرکاران این عرصه به دنبال بهینهسازی هستیم.
او ادامه داد: یکی از چالش های فعلی، ایجاد توازن در زنجیره است که این امر در تامین خوراک و پروژه های توسعه ای اهمیت حیاتی دارد. درصدد هستیم با استفاده از ظرفیت های قانونی شرکت ملی فولاد و چارچوب های فعلی، خدمات بیشتری به صنعت فولاد ارائه کنیم. پیرو این امر ما از ایدههای نوآورانهای که باعث حل مشکلات صنعت میشود، حمایت میکنیم.
قبادی افزود: برای تحقق این امر سعی کنیم نگاه تحولگرایانه داشته باشیم. مطمئن هستیم با دانش و سوابق شرکت ملی فولاد، چالش های پیش روی این صنعت برطرف شود. در همین راستا با همکاری مرکز نوآوری ایمینو تلاش کردیم رویداد همرسانی زنجیره ارزش فولاد را برگزار کنیم تا شرایط برای تبادل فناوری و شناسایی فرصتهای نوآورانه و فناورانه صنعت فولاد تسهیل شود.
مزایای هوش مصنوعی در صنعت فولاد
مهدی تقی زاده کارگزار فن بازار تخصصی معدن و صنایع معدنی در ادامه این رویداد به مبحث هوش مصنوعی و کاربرد آن در صنعت فولاد پرداخت و مطرح کرد: بهینه سازی فرآیند تولید، مدیریت زیست محیطی و کربن، مدیریت زنجیره تامین، نگهداری و تعمیرات، ایمنی و بهداشت و کاربردهای خاص مانند طراحی آلیاژ جدید و بازرسی خودکار از عرصه هایی هستند که می توان در آنها ایده های مبتنی بر هوش مصنوعی را پیاده کرد.
او افزود: هوش مصنوعی باعث افزایش پیش بینی پذیری خرابی ها با استفاده از سیستم ها در شرکت های فولادی می شود و دقت پیش بینیها را تا 90 درصد افزایش، هزینه های نگهداری را 30 درصد کاهش و زمان توقفات را 40 درصد کاهش داده است.
به گفته وی، هوش مصنوعی در مدیریت انرژی، عملکرد انرژی کورهها و بهینه سازی انرژی تاثیرگذار است زیرا موجب کاهش تلفات و افزایش بهرهوری، پیش بینی دقیق میزان مصارف انرژی و کاهش هزینهها و انتشار گازهای گلخانهای خواهد شد.
ارائه توانمندی دانش بنیان ها و بررسی فرصت و ها و چالش های آنها
در ادامه رویداد همرسانی زنجیره ارزش فولاد، شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا با توانمندی در عرصه مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات، شرکت فناوران فراسنجش شریف فعال در عرصه ساخت آلتراسونیک اتوماتیک، شرکت هورمان صنعت شریف فرآوری مواد معدنی، شرکت پردیس مکاترونیک شریف با توانمندی طراحی یکسوساز و اکتیو فید برای راهبری الکتروموتورهای توان بالا با قابلیت بازیابی انرژی، شرکت الگوریتم های هوشمند رایابین با ارائه توانمندی در ساخت سیستم غبارگیر بازیافت انرژی، شرکت بهپویان امین منظر با رویکرد هوشمندسازی و بهینه سازی مصرف انرژی خدمات خود را شرح دادند.
همچنین پتانسیل های شرکت برنا نانو آلومینیوم آزموده با توانمندی ساخت کوره های بستر سیال، شرکت بهین پایش صبا فعال در پایش بر خط ارتعاشات ماشین های دوار، شرکت فدکو فعال در عرصه طراحی و توسعه تجهیزات پیشرفته جداسازی به خصوص سانتریفیوژهای پیشرفته صنعتی و آزمایشگاهی برای استفاده در صنایع نفت، غذایی، داروسازی و معدنی، شرکت سیستم های اتوماسیون دورعلی با دانش طراحی و ساخت تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، اتوماسیون و انجام پروژههای فناورانه، شرکت به پژوه با رویکرد خدمات نوین آزمایشگاهی، شرکت دژپاد صنعت سازه با محوریت طراحی و ساخت و نصب و راه اندازی غبارگیرهای خشک و مرطوب صنعتی ارائه شد.
در ادامه این رویداد پس از افتتاحیه نمایشگاه محصولات دانش بنیان با حضور بیش از 40 شرکت، پنل توانمندی های فولادسازان برگزار شد که در آن میکاییل عظیمی مدیرعامل فولاد آذربایجان و سید محسن هاشمی مدیر برنامه ریزی و مطالعات راهبردی شکت ملی فولاد ایران به بررسی فرصت ها، چالش ها و ظرفیت های شرکت های فناور و دانش بنیان پرداختند.
رویداد «زنجیره ارزش فولاد» با حضور بیش از 40 شرکت دانش بنیان همزمان با نمایشگاه محصولات دانشبنیان در سالن شیخ بهائی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تا فردا 5 دی ماه برپا خواهد بود.