X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۴/۱۱
    • در بازدید مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه ریزی توسعه فناوری و نوآوری وزارت «عتف» از «ایمینو» مطرح شد:

      اهمیت توسعه بازار و اقتصاد دانش بنیان و خلق ارزش افزوده معدنی با رویکرد فناورانه/هم افزایی ظرفیت های ایمیدرو و پارک های فناوری کشور/ «ایمینو»، پیشران نوآوری و هم‌رسانی فناوری در صنعت معدنکاری ایران

      مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با حضور در مرکز نوآوری ایمینو از امکانات، دستاوردها و ظرفیت‌های این مرکز در حوزه توسعه فناوری‌های نوین معدنی بازدید کرد.
      هم افزایی ظرفیت های ایمیدرو و پارک های فناوری کشور

      مجید وفایی‌فرد مدیر ایمینو در این نشست عنوان کرد: عمده ماموریت‌‌های مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران را می‌توان در سه محور تسهیل‌گری، به‌هم‌رسانی و توانمندسازی مجموعه‌های فعال زیست‌بوم نوآوری بخش معدن تعریف کرد. ما تلاش می‌کنیم با شناسایی نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های معدنی و ایجاد سازوکارهای کارآمد ارتباط و همکاری، زمینه توسعه و ارتقاء فناوری این بخش را فراهم سازیم.

      او بیان کرد: در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان، رویدادهای فناورانه‌ای نظیر هم‌رسانی «دایان» را برگزار کردیم تا شرکت‌های فعال در صنایع معدنی بتوانند با بازیگران بزرگ‌تر و مجموعه‌های صنعتی وارد تعامل شوند. تاکنون ۱۵ رویداد تخصصی در حوزه‌های متنوعی همچون فولاد، اکتشاف و ماشین‌آلات معدنی برگزار کردیم که دستاوردهای قابل توجهی در زمینه شبکه‌سازی و تبادل تجارب در پی داشته است.

      وفایی‌فرد با اشاره به دستاوردهای شبکه فن بازار در معدن و صنایع معدنی ادامه داد: در محور ایده‌پردازی و استارت‌آپ‌ها نیز تلاش ما بر حمایت هدفمند از خلاقیت و نوآوری متمرکز شده است. جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین بخش معدن و صنایع معدنی «اینوماین» یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ماست که چهارمین دوره آن را با استقبال چشمگیر فعالان این حوزه برگزار کردیم. در اینوماین ۴، بیش از ۳۰۰ ایده در ۱۰ محور فناورانه کلیدی اعم از اقتصاد چرخشی معدن، انرژی‌های پاک، فناوری‌های نوین اکتشاف و صنعت نسل چهارم معدن ثبت شد و ۱۰۸ ایده پس از ارزیابی به مرحله داوری راه یافتند.

      او از دیگر گام‌های موثر ایمینو را تقویت زیست‌بوم نوآوری معدنی کشور دانست و گفت: رویکرد ما، فراهم‌کردن زیرساخت مناسب برای رشد، شبکه‌سازی و تجاری‌سازی ایده‌های نوآور است تا بتوانیم سهم قابل توجهی در آینده پویای معدن و صنایع معدنی کشور ایفا کنیم.

      نقش پررنگ «ایمینو» در همرسانی‌ها و‌ اهمیت تعامل با پارک‌های فناوری
      معصومه خان احمدی مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت (عتف) در حاشیه این بازدید، اهمیت نقش مراکز نوآوری را در تحقق برنامه توسعه فناوری‌های بومی و تقویت زنجیره ارزش در صنعت معدن کشور مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان ساخت: ایمینو به‌واسطه پیوند میان دانشگاه و صنعت و همچنین بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص، می‌تواند به الگوی موفقی برای سایر بخش‌های فناور کشور تبدیل شود.


      او با اشاره به نیاز روزافزون صنعت معدن به راهکارهای نوآورانه، خواستار ایجاد بسترهای حمایتی بیشتر برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور این حوزه شد. خان‌احمدی افزود: یکی از اولویت‌های اصلی ما در وزارت عتف، تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی با رویکرد توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری، به ویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی است. باور داریم که موفقیت این زیست‌بوم در گرو ماموریت‌گرایی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری است؛ به‌گونه‌ای که هر منطقه بر مبنای ظرفیت‌ها و ویژگی‌های بومی خود، نقش منحصر به‌فردی در توسعه فناوری ایفا کند.


      او ادامه داد: ما بر این باوریم که تدوین و اجرای برنامه‌های سیاستی در سطح ملی و منطقه‌ای، باید با مشارکت همه ذینفعان انجام شود. همچنین، استفاده از تجربیات موفق جهانی و حمایت ویژه از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد، می‌تواند جایگاه کشورمان را در عرصه نوآوری ارتقاء دهد.


      خان‌احمدی گفت: نظارت مستمر بر عملکرد مراکز نوآوری و ارایه الگوهای مدیریتی نوآورانه از جمله اقداماتی است که تلاش داریم با جدیت دنبال کنیم تا پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد به هسته‌های مولد خلق ارزش و محرک توسعه بازار در معدن و صنایع معدنی کشور بدل شوند.


      در این بازدید، مدیران ایمینو گزارشی از مهم‌ترین پروژه‌های جاری، چالش‌ها و فرصت‌های فناورانه در بخش معدن ارایه کردند و بر ضرورت توسعه همکاری‌های نزدیک‌تر با وزارت عتف در محورهای پژوهش، تجاری‌سازی و انتقال فناوری و هم افزایی با پارک های فناوری کشور و ظرفیت های ایمیدرو و ایمینو تاکید داشتند.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.