به گزارش شبکه ایمینو، در این نشست که با تاکید بر اهمیت فناوری های معدنی و صنایع وابسته برگزار شد، صاحب نظران این بخش به بررسی فرصت ها و چالشها در اقتصاد دانش بنیان پرداختند.
حسین عبده تبریزی اقتصاددان و استاد دانشگاه، محمدحسن عرفانیان آسیائی بنیانگذار فولادمبارکه، مجید وفایی فرد مدیر مرکز نوآوری ایمینو، حمیدرضا احمدی مدیرعامل هلدینگ فراز آریا، فرهود صابری مدیرعامل شرکت سرمایه گزاری دانایان، امیر بیژن یثربی مدیرعامل شرکت صنعتی معادن و فلزات ایدهپرازان شریف و بهرام شکوری رییس انجمن مس و مدیران شرکتها دانش بنیان و استارتاپها در این نشست همفکری حضور داشتند.
آنان بر این باور بودند فاصله و گسست در صنعت و فناوری طی سالهای اخیر ناشی از سیاستگذاریهایی بوده که سبب شده بازیگران زیست بوم نوآوری با محدودیتهایی مواجه شوند و نتوانند در بازار رقابتی آنگونه که باید نقش آفرینی کنند. در حالی که رشد و شکوفایی ظرفیتهای دانشبنیان محور این عرصه در گروی سیاستهای تشویقی محقق خواهد شد.
از نگاه این صاحب نظران نفوذ پیدا نکردن فناوریها به صنعت، روند کند همرسانی و چالش تامین منابع مالی باعث شده توسعهدهندگان دانش و فناوری در سرمایهگذاری با تردیدهای جدی مواجه شوند. آنان همچنین با اشاره به اسناد بالادستی از قبیل قانون جهش تولید دانشبنیان عنوان کردند که در بسیاری از موارد به راهبری زیستبوم و تلاش برای رونقبخشی به تامین مالی کسب و کارهای دانشی توسط سازمانهای توسعهای تاکید شده و با توجه به جایگاه رفیع ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه ای معدنی در حکمرانی تقویت زیرساختها برای ارتقای ظرفیتها ضرورت دارد.
در ادامه نیز به ارتباطات گسترده ای که ایمینو با بازیگران اصلی بخش معدن و صنایع معدنی همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خانه معدن و وزارت علوم به منظور تقویت زیست بوم نوآوری برقرار کرده اشاره و مطرح شد که برگزاری رویدادهای همرسانی از سوی ایمینو به قرارداد میان شرکت های دانش بنیان و فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی منجر شده و تلاش زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی اتصال دانش بنیانها با صنایع مصرف کننده و فعالان بخش معدن و صنایع معدنی بوده است.
طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) با هدف انتقال دانش و فناوریهای نوین به چرخه معدن و صنایع معدنی کشور در شهریورماه سال ١٣٩٩ از سوی «ایمیدرو» و براساس تفاهم نامه همکاری مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وظایفی همچون سیاستگذاری، تسهیلگری، شبکهسازی و توسعه بازار راهاندازی شده و در راستای ایجاد و خلق استارتاپها، توسعه کسب و کارهای نوپا، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و توسعه زیست بوم فناوریهای پیشران انقلاب صنعتی چهارم با اولویت فناوری های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کلان داده و بلاکچین و ... فعالیت داشته و توانسته بیش از ۵۵ استارتاپ را پذیرش، هدایت و راهبری و از ١١٠ شرکت دانش بنیان حمایت کند.