کلان تصویر ارایه شده طرح در تبیین جایگاه فعلی و مسیر توسعه و مقصد مطلوب زیست بوم نوآوری معدن که با هم افزایی همه ارکان ،نهاد ها ...و دیگر بازیگران این عرصه محقق خواهد شد و بسیار کلیدی و حائز اهمیت است.
در این نشست حمیدرضا نجاتی استاد دانشگاه تربیت مدرس و مجری پروژه گزارشی از فاز اول در حضور نمایندگانی از وزارت عتف، ایمیدرو ،شرکت تهیه و تولید، مشاوران، مدیران و هیات اجرایی ایمینو ارایه کرد و در ادامه نظرات مدعوین درخصوص طرح و راهبردهای بهبود در ادامه کار مطرح و جمع بندی شد.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در سالهای اخیر تلاشهایی را در جهت همگرایی با مفاهیم اقتصاد دانشبنیان و افزایش سهم فعالیتهای دانشبنیان در بخش معادن و صنایع معدنی کرده است.
عمده این تلاشها معطوف به فعالیتهای ایمینو و برگزاری رویدادهای متنوع، حمایتهای مالی خرد و یا ایجاد موسساتی از قبیل ایمینو، یونیدرو و رصدخانه فناوری بوده است. ایمیدرو به عنوان یک دستگاه اجرایی که وظایف گسترده حاکمیتی در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی نیز بر عهده دارد، در مسیر تکاملی اقتصاد دانشبنیان در بخش معدن و صنایع معدنی با نقش آفرینی ایمینو و بهرهمندی از مفهوم زیستبوم نوآوری سعی در ایفای نقشی محوری و قانونی داشته است. بکارگیری این مفهوم ضمن ایجاد همکلامی میان بازیگران محوری، مستلزم شناخت وضعیت موجود زیست بوم نوآوری معدن و صنایع معدنی ایران و کاستیهای آن و در دسترس بودن طرحی کلان در راهبری این بخش پرظرفیت اقتصادی است. از اینرو پژوهش حاضر با اهداف زیر در ایمینو تبیین و عملیاتی شد:
»» شناخت زیستبوم نوآوری معدن و صنایع معدنی در ایران
»» شناخت ظرفیتهای فناورانه و نوآورانه در طول زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی ایران
»» طراحی کارکردهای موثر زیست بومنوآوری و فن آوری معدن و صنایع معدنی ایران
»» طراحی تقسیمکار ملی ذیل زیستبوم نوآوری و فن آوری معدن و صنایع معدنی ایران
»» تدوین برنامه پیادهسازی، ارتقا و تکامل زیستبوم نوآوری و فن آوری معدن و صنایع معدنی ایران
»» شناخت نیازمندیهای قانونی و مقرراتی تکامل زیستبوم نوآوری و فن آوری معدن و صنایع معدنی ایران
»» ارتقای دانش و توانمندسازی بازیگران دانشی زیستبوم نوآوری و فن آوری معدن و صنایع معدنی ایران