به گزارش شبکه ایمینو، این نشست تخصصی با حضور 5 شرکت نوآور راهبری شده از سوی ایمینو با هدف ارائه توانمندی و ظرفیت های این نوآوران برگزار شد. در این پنل عنوان شد شرکت دانش بنیان «گوهر پژوهان سپندار» از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را در زمینه هوشمندسازی مطالعات اکتشافی زمین شناسی آغاز کرده و از سال ۱۳۹۶ دانش بنیان ریاست جمهوری است. این شرکت با تکیه بر نیروهای نخبه و جوان تا کنون اقدام به طراحی و تولید 6 نسخه نرم افزاری در حوزه مطالعات زمین شناسی اکتشافی کرده است و در حال حاضر یک نسخه پایلوت هم با همکاری ایمیدرو در حال طراحی و اجرا است.
همچنین در این نشست، شرکت دانش بنیان «کانی فن آوران شاهوار» به معرفی ظرفیت های خود پرداخت و مطرح کرد در پردیس فناوری خوارزمی و پارک علم و فناوری استان سمنان مستقر است. این شرکت با دارا بودن نیروهای متخصص و دارای تجربیات مرتبط ملی و بینالمللی و آزمایشگاههای اختصاصی و همکاری با آزمایشگاههای نوین پارک علم و فناوری استان سمنان و دانشگاه صنعتی و آزاد اسلامی شاهرود، توانسته خدمات مشاوره، طراحی، مهندسی و بهینهسازی را در حوزههای ژئومتالورژی، کانیشناسی فرایند، فراوری مواد معدنی و متالورژی استخراجی منطبق بر اصول علمی، تکنولوژیکی و اجرایی روزِ بومی شدهِ جهانی ارایه کند.
از سویی این شرکت با مرجعیت ارایه خدمات فنی و مهندسی برای اولین بار در حوزه ویژه تخصصی "ژئومتالورژی"، آماده است در محوریتهای بیان شده به صاحبان معادن و صنایع معدنی خدمات خود را عرضه کند.
در این نشست نیز شرکت دانشبنیان «کانسار فرآور هیرکان» محور فعالیت خود را اکتشاف و ارزیابی ذخایر معدنی با بهرهگیری از روشهای پیشرفته و تحلیلهای دقیق عنوان کرد و اعلام کرد در سال ۱۴۰۲ با تلاش و همت گروهی از فارغالتحصیلان رشته مهندسی معدن آغاز به کار کرده است. این مجموعه در حوزههای تخصصی مرتبط با مهندسی معدن فعال است و خدمات گستردهای ارائه میدهد.
از دیگر توانمندی های این شرکت استخراج و برنامهریزی تولید در معادن با هدف بهرهبرداری بهینه از منابع، فرآوری مواد معدنی و بهینهسازی راندمان با تمرکز بر مدیریت باطله و کاهش اثرات زیستمحیطی و توسعه معدنکاری سبز و ترویج شیوههای پایدار در صنایع معدنی است.
یکی از دستاوردهای این شرکت، راهاندازی خط تولیدی برای تأمین نیاز صنایع فولاد و ذوبآهن بوده با بهرهگیری از باطلههای فلورین و رویکردی زیستمحیطی، موفق به تولید 2 محصول استراتژیک شده است که دارای گواهی دانشبنیان هستند. این اقدام نهتنها به کاهش اثرات منفی زیستمحیطی کمک کرده، بلکه ارزش افزوده چشمگیری نیز ایجاد کرده است. علاوه بر این، این شرکت در زمینه معدنکاری سبز و استفاده از فناوریهای نوین برای گیاهپالایی و بازسازی محیطهای معدنی آسیبدیده، دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است. همچنین عنوان شد کانسار فرآور هیرکان همواره به دنبال ایجاد تحول در صنعت معدنکاری کشور و ارائه راهحلهای نوآورانه برای چالشهای پیشرو است.
از دیگر شرکت های نوآور، «شرکت پویا فناوران کوثر» بود که در سال 1385 توسط جمعی از فارغالتحصیلان دانشگاههای تهران و صنعتیشریف تاسیس شد و از جمله شرکتهای دانش بنیان و پیشرو در زمینه فناوری پردازش تصویر و بینایی ماشین شناخته شده است. بنیانگذار این شرکت عنوان کرد که در طول سالیان این شرکت موفق به اخذ تأییدیههای متعدد ازجمله از سازمان پژوهشهای صنعتی ایران شده و محصولات این شرکت در حوزه پردازش تصویر موفق به کسب رتبه برتر جشنوارههای جوان و بینالمللی خوارزمی و استاندارد CE اتحادیه اروپا شده است.
شرکت «پویا فناوران کوثر» نیز در ادامه مطرح کرد که این شرکت با تکیه بر دانش کاملاً بومی تاکنون محصولات متنوعی درزمینه سامانههای هوشمند ترافیکی مبتنی بر پردازش تصویر و رادار ازجمله دوربین استریو ویژن سرعتسنج، سرعتسنج خودرویی، سیستم کنترل چهارراه (چراغقرمز)، دوربین ترافیکی کارابین و پلاک خوان پارکینگی تولید کرده است. علاوه بر محصولات ترافیکی، طیف دیگری از تولیدات این شرکت درزمینه کنترل کیفیت و بهطور خاص سورتر سنگ های معدنی و مواد صنعتی است. در حال حاضر بیش از 15 دستگاه سورتر هوشمند ساخت این شرکت در اقصی نقاط کشور برای سورت و کنترل کیفیت انواع محصولات در حال بهره برداری است.
همچنین گفته شد این مجموعه دارای 60 نفر نیرو متخصص و نخبه در تیمهای تخصصی الکترونیک و مکانیک نیز است که پیش نیازهای فنی تولید یک محصول کامل را پاسخگو هستند. از جمله این موارد میتوان به طراحی بوردهای الکترونیکی برای کنترل، پاور، پردازش و نیز طراحیهای مکانیکی استراکچر، هوسینگ و اکچویتورهای رباتیک و نیز طراحی و تولید سیستم اپتیکی و نورپردازی سامانهها اشاره کرد.