X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    • در دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی مطرح شد:

      کد رشته جهانی گوهرتراشی تعریف می‌شود /جذابیت گوهرسنگ برای همه سنین

      مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور امروز در آئین آغازین دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی اعلام کرد: در تلاش هستیم کد رشته جهانی گوهرتراشی را در کشور تعریف کنیم.
      کد رشته جهانی گوهرتراشی تعریف می‌شود

      ابومحمد هاشمی در دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی با بیان این مطلب گفت: تجارت جهانی گوهرسنگ ها سالانه ۱۲۰۰ میلیارد دلار است اما ایران به رغم وجود ذخایر ارزشمند، سهم ناچیزی دارد. وی افزود: اقدامات انجام شده در ایمیدرو برای این حوزه، بر مبنای سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور است که توانسته جریان سازی قابل توجهی را در راستای توسعه و ایجاد زنجیره ارزش ایجاد کند. مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور با بیان اینکه براساس سند ملی ۶ استراتژی کلان و ۴۵ رویکرد تعریف شده است، گفت: ۱۰ وزارتخانه و بیش از ۲۰ نهاد در اجرای اهداف این سند نقش دارند. وی افزود: در ۱۱ استان مطالعات اکتشافی گوهرسنگ ها انجام شده است. هاشمی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی در راستای ارتقا سطح آموزشی و مهارتی اذعان کرد: این آموزش ها با هدف ترویج آموزش بازار محور و ورود به بازارهای جهانی مد نظر است. مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور بیان کرد: از فعالیت های ارزشمند صورت گرفته در جریان توسعه این صنعت، ورود تعداد زیادی از فعالان اقتصادی و علاقه مندی برای سرمایه گذاری در این حوزه و ایجاد برندهای ایرانی است. وی ادامه داد: ایمیدرو بسترسازی لازم در راستای توسعه این صنعت را در دستور کار دارد. هاشمی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت ها برای توسعه تجارت گوهرسنگ ها، تصریح کرد: همزمان با شناسایی آزمایشگاه های گوهرشناسی معتبر، برنامه ریزی برای ساماندهی و استانداردسازی هم صورت گرفته است. وی همچنین اعلام کرد: پیگیر اختصاص بیمه هنرمندان به فعالان حوزه گوهرسنگ از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستیم.

      *جذابیت گوهرتراشی برای همه سنین

      119 شرکت کننده در دومین دوره مسابقات گوهرتراشی حضور دارند. شرکت کنندگان از ۲۵ استان کشور در این دوره از مسابقات حضور دارند. لازم به ذکر است که در مرحله ارزیابی داوران، تعداد استان ها بیشتر بوده است. در دوره نخستین که سال گذشته در شهر فردوس (خراسان جنوبی) برگزار شد، ۱۱ استان در آن رویداد شرکت کردند. از سوی دیگر کوچکترین شرکت کننده دارای ۱۳ سال و بالاترین سن شرکت کننده ۶۸ سال از استان کرمان است. حدود ۴۱ درصد شرکت کنندگان، هنرمندان خانم و بقیه هنرمندان آقا بوده اند. همچنین رشته تراش فیروزه برای نخستین بار در مسابقات وارد شده است. علاوه بر این، شرکت کنندگان در رشته های دامله، کاروینگ و فست به رقابت می پردازند. دومین دوره مسابقات ملی گوهرتراشی با همکاری ایمیدرو و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، از امروز در کرمان آغاز شده است و تا پنجشنبه (24 آبان) ادامه دارد.

      مرکز نوآوری ایمینو پیش از این رویداد با جمعی از فعالین توسعه صنعت گوهرسنگ در راستای حمایت از ایده های نو و شرکت‌‌های دانش بنیان عرصه گوهرسنگ ها نشست همفکری برگزار کرده تا چالش های توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در این صنعت مورد بررسی قرار دهد. همچنین «ایمینو» آمادگی حمایت از ایده های نوآورانه و فناورانه این عرصه را دارد.


      منبع: روابط عمومی ایمیدرو

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.