برنامه های جانبی چهارمین اینوماین که شامل پنل های تخصصی ارائه به سرمایه گذاران، بازارسازی برای محصولات نوآورانه، گیمیفیکیشن، نقش دولت در حمایت از کسب و کارهای نوپا و کارگاه های آموزشی ثبت شرکت، برندینگ و فروش بود در روز دوم جشنواره با استقبال هسته های نوآور و فناور مواجه شد.

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران «ایمیدرو»، موسسه مشترک پژوهشی ایمیدرو و دانشگاه تهران «یونیدرو» و طرح زیست بوم نوآوری و فناوری معدن و صنایع معدنی «ایمینو» به عنوان متولیان برگزاری اینوماین با توجه به نقش نوآوری در رشد و توسعه اقتصادی درصدد هستند دوره های آموزشی برای ارتقا و بهبود وضعیت کسب و کارهای نوپای عرصه معدن و صنایع وابسته برگزار کنند.

از آنجایی که هدف اصلی نوآوری، ارزشآفرینی برای شرکت ها وکسبوکارهاست و فرصت های بزرگتری را برای بقا، رشد اقتصادی و موفقیت یک شرکت ایفا می کند، آموزش به شرکت ها و کسب وکارها می تواند، یک موقعیت بهتر در رقابت را برای آنها به وجود بیاورد. «نوآوری» به دلیل بهبود مداوم در فرایند و محصول، به عنوان یکی از مهمترین منابع کسب مزیت رقابتی پایدار در محیط های پویا در نظر گرفته می شود.

بررسی ها نشان می دهد میانگین سنی اغلب شرکت کنندگان برنامه های جانبی چهارمین جشنواره «اینوماین» 20 تا 40 بوده که بیشتر آنها در مرحله آغاز راه اندازی یک کسب و کار هستند و نیم دیگر آنها در راستای رفع خطاها و اشتباههای مدیریتی بودهاند. متولیان «اینوماین» بر این باورند که برگزاری دوره های آموزشی باعث تقویت حس همکاری میان اعضای گروه های کوچک و سپس گروه های بزرگ تر می شود و افراد می توانند با گفت و گو و بحث در گروه های کوچک ایده های زیادی تولید می کند و می تواند حرکتی خلاقانه باشد.
همچنین کارگاه های آموزشی به افراد این فرصت را می دهد مهارتهای مختلف را به هم بیاموزند و مهارت هایی مثـل توانایی گوش دادن، اعتماد به نفس در بیان نظرات، باز بودن در مقابل نظرات دیگران، درک اینکه بیش از یک شیوه برای انجام کاری وجـود دارد، کار کردن محدودههای زمانی و ایجاد حس همکاری تقویت خواهد شد.

چهارمین جشنواره اینوماین با هدف شناسایی نوآوران فناور بخش معدن و صنایع معدنی، فرصتسازی برای صاحبان ایده، تجاریسازی ایده های برتر، حل مسائل ملی مبتنی بر اندیشه ایرانی، جلب و هدایت سرمایهگذاری، همگرایی صاحبان صنعت و پژوهشگران فناور، توسعه فضای تعامل، همفکری و خلاقیت طی روزهای 24 تا 26 بهمن در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
در چهارمین دوره برگزاری این جشنواره فراخوان جذب ایده با 10 محور اقتصاد چرخشی معدن، معدنکاری، اقتصاد و بهره وری سبز، انرژی های پاک، فناوری ها و یا روش های نوین اکتشاف، فناوری های نوین بهره برداری و استخراج، فناوری های نوین فرآوری مواد معدنی، فناوری های نوین در بومی سازی، فناوری های نوین در عارضه یابی، فناوری های نوین در حوزه صنعت نسل 4 معدن و بکارگیری فناوری ها و تجهیزات نوین منتشر شد که طی مهلت زمان اعلام شده، 300 ایده در سامانه اینوماین ثبت شد که از این تعداد 108 ایده به بخش داوری جشنواره راه یافت که نسبت به جشنواره اینوماین 3 (150 ایده)، افزایش 2 برابری نشان می دهد.