این دوره از جشنواره با هدف شناسایی نوآوران فناور بخش معدن و صنایع معدنی، فرصتسازی برای صاحبان ایده، تجاریسازی ایدههای برتر، حل مسائل ملی مبتنی بر اندیشه ایرانی، جلب و هدایت سرمایهگذاری، همگرایی صاحبان صنعت و پژوهشگران فناور، توسعه فضای تعامل، همفکری و خلاقیت برپا شد.
در این جشنواره ایدهپردازان، سیاستگذاران، دانشگاهیان، فعالان بخش معدن و صنایع معدنی و نیز شرکتهای دانشبنیان حضور داشتند.
مجید وفایی فرد دبیر جشنواره اینوماین در آیین گشایش مطرح کرد: از ۹۱۰۰ شرکت در دانشبنیان کشورمان ۴۵۰ شرکت مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی هستند. ایمینو با ۱۳۰ شرکت مرتبط ارتباط دارد و عملا ۵ درصد شرکتهای معدنی با دانش بنیانها متصل هستند؛ این در حالی است که در همه دنیا بخشهای نوآور و دانش بنیانها محرک اقتصاد و تولید هستند.
او افزود: اجرای این پویش یکسال طول کشید که دستاوردهای خوبی با رویکردهای جدید و نواورانه داست این در حالی است که سومین دوره از جشنواره اینوماین مربوط به ۲ سال گذشته بود.
دبیر جشنواره اینوماین تصریح کرد: تا پایان دی فرصت جذب ایده داشتیم که ۳۰۰ ایده از دانشگاه، صنعت و نوآوران به دبیرخانه رسید که ۱۰۰ ایده به مرحله نهایی رسیده و امروز از ۱۲ شرکت نوآور تقدیر میشود.
تاکید بر افزایش سطح نوآوری کشور در برنامه هفتم توسعه
در ادامه سمیه خلوصی معاون و عضو هیات عامل ایمیدرو در چهارمین جشنواره ایده های ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی ( اینوماین) گفت: برای دریافت ۳۰۰ ایده در اینوماین در دانشگاه ها کارهای علمی و نوآوری زیادی صورت گرفته است؛ باید ایده های مناسبی در بخش معدن تولید و به کار گرفته سود.
او افزود: طبق برنامه هفتم توسعه سالانه باید در بخش معدن رشد ۱۳ درصدی و رشد ۸ درصد در بخش صنایع دیده شده است که نوآوری ها و فناوری ها می تواند ما را برای تحقق این بخش کمک کند.
معاون ایمیدرو تصریح کرد: افزایش سطح نوآوری کشور در برنامه هفتم توسعه دیده شده که باید ایران به رتبه ۴۸ دنیا برسد. هم اکنون رتبه ۶۴ دنیا را در اختیار داریم لذا باید بتوانیم در بخش نوآوری و فناوری تلاش های خود را گسترده تر کنیم. استفاده از علم و دانش کربن صفر و هوشمندسازی بخشی از موضوعات اصلی در دنیا است که ما هم به این موضوعات حرکت کرده و باید با فناوری آنرا توسعه دهیم البته این موضوع الزام است؛ برگزاری جشنواره اینوماین بخشی از کارهای انجام شده برای رسیدن ایده ها به دانش بنیان ها و استفاده از آن در معدن و صنایع معدنی است.
خلوصی افزود: ذخایر معدنی و انرژی و نیروی انسانی می تواند با همراهی دانش بنیان ها و نوآوری ها رتبه ما را بالاتر ببرد. کشورهای عربی منطقه سرمایه گذاری زیادی در معدن و صنایع معدنی مانند فولاد و آلومینیوم و فناوری های برتر دنیا کرده اند و ما هم در این منطقه حضور داریم لذا باید با هدف گذاری صورت گرفته به سمت بکارگیری از ایده های برتر در نوآوری و فناوری و توسعه بهره وری و لجستیک و... برویم.
«میتا» مشوق نوآوران میشود
سلیمی از دانشکده مدیریت علم و فناوری امیرکبیر در ادامه این رویداد عنوان کرد: طرح میتا بهعنوان جایزه مدیریت فناوری و جایزه سرآمدان نوآوری دو ابزار مهم انگیزهبخش برای فعالان حوزه صنعت و معدن است. کار اصلی دانشکده مدیریت علم و فناوری، هدایت و مدیریت نوآوری و فناوری شرکتهای مطرح و استارتآپهای حوزه صنعت است.
او افزود: برای تشخیص فرآیند بهتر کار، ابتدا وضعیت فعلی شرکتهای حاضر سنجش میشوند. تا مشخص شود هرکدام از شرکتهای فعال چه وضعیتی دارند. درواقع کارویژه اساسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تعیین نقشه راه برای فناوران است.
در ادامه ضیاالدین شفایی تنکابنی رئیس موسسه یونیدرو و دبیر علمی چهارمین جشنواره ایدههای ارزشآفرین بخش معدن وصنایع معدنی ( اینوماین) مطرح کرد: موسسه یونیدرو بخش علمی جشنواره را برعهده داشت و وظایف مشخصی بر عهده این موسسه برای برگزاری جشنواره بوده است. جشنواره اینوماین گام باارزشی برای شناخت ایدهها است. هدف این جشنواره شناسایی ایدههای نوآوری جهت معرفی به یونیدرو است.
او افزود: در اینوماین ۳ تعداد ۱۵۰ ایده در ۹ محور ثبت شده بود. اما در این جشنواره ۳۱۰ ایده ثبت شده است که ۱۰۸ ایده به داوری نهایی راه یافته است.
محورهای اینوماین ۴ شامل ۱۰ محور بوده است که دربردارنده موضوعاتی همچون اقتصاد چرخشی معدن، معدنکاری، اقتصاد و بهرهوری سبز، انرژیهای پاک، فناوریها یا روشهای نوین اکتشاف، فناوریهای نوین بهرهبرداری و استخراج، فناوریهای نوین فرآوری مواد معدنی، فناوریهای نوین در بومیسازی و ... است.
شفایی عنوان کرد: ساعتها داوری در این جشنواره صورت گرفته است. محورهای پنل داوری در موضوعاتی چون اکتشاف، استخراج، اقتصاد و مدیریت و ... بوده است. ۱۲ ایده به عنوان ایده برتر انتخاب شده است که از آنها در این جشنواره تقدیر میشود و جوایز نقدی تعلق می گیرد.
از ۳۰۰ ایده ۱۲ ایده برتر اعلام شد
ایدههای برتر اعلام شده این جشنواره، در سطح آمادگی ایده (جوانه)، تیم پایش وضعیت فولاد خراسان فعال در عرصه ساخت نرم افزار مدیریت دارایی، ترانسفورماتورها و تدوین نظام نامه پایش وضعیت ترانسفورماتورهای کوره حوزه ایده و فعالیت، فناوری ها ی نوین در بومی سازی، تیم بعدی، پیشرو دانش سنگ نوین با زمینه فعالیت پایش عملیات آسیاکنی با استفاده از روش انتشار آکوستیک، تیم بعدی در قسمت جوانه نیز شرکت آرمان سرام خاورمیانه فعال در زمینه طراحی و ساخت سلول فلوتاسیون بر اساس تکنولوژی رآکتور جت مایع غوطه ور عنوان شد.
در سطح آمادگی ایده (پیوند) تیم آلکان فعال در زمینه بازفرآوری باطلههای حاوی کانی فلورین به منظور افزایش ارزش افزوده و کاهش اثرات زیست محیطی، تیم پترو آویژه توس ساخت دستگاه تست سرعت بالا پروانههای کمپرسورها و توربین های سانتریفیوژ، تیم شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با خدمات تفلونی کردن دیواره دیسک و نصب مش هگزاگونال در کف دیسک گندلهسازی برتر اعلام شدند.
ایدهها با سطح آمادگی (رشد) تیم تحقیق و توسعه آلومینای ایران با حوزه فعالیت استفاده از کوره دوار جهت کلسیداسیون ذرات ریز آهک با هدف رشد اقتصادی و توسعه پایدار، تیم شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با محور فعالیت افزایش فید خط 3 کارخانه تغلیظ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، تیم کارگروه مهندسی تونل و فضاهای زیرسطحی دانشگاه تهران فعال در عرصه طراحی نرمافزار جهت بهینه سازی هوشمند پارامترهای موثر در حفر تونلهای زیرزمین اعلام شدند.
ایدههای برتر سطح آمادگی (شکوفایی)، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین سیرجان با حوزه فعالیت طراحی و ساخت اسکرابر تمام اتومات دو تیغه، تیم دیگر شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با ایده اجرای مد شبکه جزیرهای در نیروگاه سیکل ترکیبی گهران سیرجان و حوزه فعالیت انرژی های پاک، تیم دیگر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران –پژوهشکده معدنکاری هوشمند دانشگاه صنعتی اصفهان با پژوهش، توسعه فناوری و بومیسازی فرآیند بازیافت لاستیکهای فوق سنگین کامیونها در معادن روباز شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران عنوان شدند.