به گزارش شبکه ایمینو، سومین نشست شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره «اینوماین» با حضور «مجید وفایی فرد» مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ( ایمینو)، «ضیاءالدین شفائی» رئیس موسسه یونیدرو و دبیر علمی جشنواره اینوماین، «ضیاءالدین پورکریمی» سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و «احمدرضا صیادی» رئیس انجمن مهندسی معدن ایران برگزار شد.
در این نشست گزارشی از فعالیت های تیم اجرایی و تیم علمی جشنواره ارائه شد و نحوه ارزیابی و داوری نهایی ایده ها از سوی دبیر علمی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مطرح شد این جشنواره به عنوان پلتفرمی برای داوری ایدهها، ارزیابی آنها و سپس حضور گروههای برتر در مرکز نوآوری برای تسهیل تجاریسازی محصولات و خدمات آنها برپا خواهد شد. با هدف مدیریت هدفمند این جشنواره، ساختاری مبتنی بر مدیر جشنواره، دبیر علمی، کمیته تخصصی، شورای مشاوران علمی و صنعتی، مدیر اجرایی و تیم اجرا طراحی شده است.
در این نشست محمدرضا موثقی نیا معاون وزیر صمت و رئیس ایمیدرو بر افزایش سهم معدن در اقتصاد دانشبنیان تاکید کرد و گفت: این رویداد به عنوان بزرگترین رویداد نوآوری در حوزه معدن و صنایع معدنی تلاش دارد مرجعیت علمی و موقعیت برتر در عرصه فناوری و نوآوری حوزه معدن و صنایع معدنی، مرکز ثقل تصمیمسازی و سیاستگذاریهای این حوزه را از آن خود کند. گرچه برای تحقق این امر، محوریت ارتقای کیفیت ایدههای فناورانه و نوآورانه و صیانت از مالکیت فکری و حفظ حقوق نوآوران، اقدامی الزامی و اجتنابناپذیر خواهد بود.
او با بیان اینکه برنامه های عملیاتی و حمایتی پس از اختتامیه جشنواره آغاز می شود، افزود: برگزاری سالانه این رویداد به تنهایی چرخ اقتصاد دانشبنیان این حوزه را به حرکت در نخواهد آورد و تجمیع توان حداکثری کلیه ذینفعان و بازیگران این حوزه نیروی محرکه برای تحقق اهداف این امر حائز اهمیت است.
از نگاه اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره «اینوماین» در راستای تسهیلگری و همرسانی نیازهای نوآورانه و فناورانه، سیاستها و برنامههای مدون و متقنی از سوی ایمیدرو به عنوان سازمان توسعهگر حوزه معدن و صنایع معدنی و متولی اصلی این حوزه و سایر بازیگران از جمله مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی ( ایمینو)، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، شرکتهای بزرگ حوزه معدن و صنایع معدنی کشور و ... اتخاذ شود.
در نشست شورای سیاستگذاری عنوان شد چهارمین جشنواره ایدههای ارزشآفرین معدن و صنایع معدنی به رسم هر ساله با هدف ایجاد فضایی جدید برای نوآوری در معدن و صنایع معدنی، ایجاد زمینه تعامل برای نوآوران و تعالی صنعت، تحقیق و پژوهش و توسعه اقتصاد دانشبنیان برگزار خواهد شد. از سویی تاکید شد تعیین نقش هر یک از بازیگران و ایفای موثر این نقشها میتواند اینوماین را در راستای رسیدن به اهداف خود که همانا توسعه اقتصاد دانشبنیان در این حوزه است، کمک کند.
محورهای اصلی این جشنواره اقتصاد چرخشی معدن وصنایع معدنی (فناوری ها ی مرتبط با بازیابی باطله ها و پسماندهای معدنی و استفاده از منابع ثانویه مواد معدنی، معدنکاری شهری وغیره)، معدنکاری، اقتصاد و بهره وری سبز (روش ها، فرآیندها، تجهیزات و فناوری های نوین در معدنکاری سبز و کاهش آلاینده ها و گازهای گلخانه ای در معدن و صنایع معدنی)، انرژی های پاک (فناوری های نوین در زنجیره تامین مواد معدنی و مصرفی در تولید انرژی های تجدید پذیر و نو ، تجهیزات، ذخیره سازی، انتقال و بکارگیری انرژی های پاک در معادن و صنایع معدنی)، فناوری ها ویا روش های نوین اکتشاف (دورسنجی ،اکتشاف ذخایر عمیق و پنهان ،دوردست و صعب العبور، زیر دریا)، فناوری های نوین بهره برداری و استخراج( استخراج ذخایر عمیق، تجهیزات بومی سازی قطعات و ماشین الات پیشرفته و...)، فناوری ها ی نوین فراوری مواد معدنی و مرتبط با تکمیل زنجیره ارزش فلزات ،عناصر استراتژیک و توسعه صنایع پایین دستی (تولید مواد و آلیاژهای جدید و خاص و... ، فناوری های نوین در بومی سازی و تعمیق ساخت داخل تجهیزات، قطعات و ماشین الات پیشرفته زنجیره معدن و صنایع معدنی، فناوری های نوین در عارضه یابی، افزایش بهره وری و کاهش مصارف (آب، انرژی مواد اولیه)، بهبود فرآیند های تولید درمعادن و صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، فناوری های نوین در حوزه صنعت نسل ۴ معدن (اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، کلان داده و... در بخش معدن وصنایع معدنی) و بهکارگیری فناوری ها و تجهیزات نوین در صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، ذغالسنگ و عناصرنادرخاکی و استراتژیک اعلام شده است.
بنا براین گزارش، چهارمین جشنواره ایده های ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی «اینوماین» 24 تا 26 بهمن ماه سال جاری در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری میزبان ایده پردازان، سیاستگذاران، دانشگاهیان، فعالان صنعت و شرکتهای دانش بنیان خواهد بود.