X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
    • با حضور بزرگان بخش معدن کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مطرح شد

      از پایان‌‌نامه‌های کاربردی برای صنعت معدنکاری حمایت می‌شود/ ضرورت تقویت انگیزه در جامعه دانشگاهی و نوآوران

      نشست تخصصی حمایت از پایان‌نامه های دوره کارشناسی ارشد و دکتری با معرفی حوزه‌ های پژوهشی (ویژه دانشجویان ورودی ۱۴۰۲) با حضور بزرگان بخش معدن کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد‌.
      با حضور بزرگان بخش معدن کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مطرح شد


      به گزارش شبکه ایمینو، مهدی مجیدپور رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ابتدای این نشست که چهارشنبه‌ ۸ آذرماه برگزار شد، با اشاره به اهمیت ارتباط موثر دانشگاه و صنعت مطرح کرد: در سال‌های اخیر شاهد هستیم که نقش‌آفرینی دولت به چرخه همکاری صنعت، دانشگاه و جامعه معدنی اضافه شده و برای توسعه صنعت معدنکاری نیاز است تشکل ها به عنوان بازیگر فعال این بخش بیش از گذشته نقش آفرینی داشته باشند.
      او با اشاره به رویکرد موفقیت‌آمیز خانه معدن ایران در شکل‌گیری موسسه حقوقی معدن و صنایع معدنی "صمتا" افزود: جای خوشحالی دارد که بزرگترین تشکل بخش خصوصی معدن برای داوری، مسائل حقوقی و تسهیل قوانین در بخش معدن این موسسه را به وجود آورده تا دست اندرکاران بخش از مشاوره‌های درست و کارشناسی بهره‌مند شوند. زیرا برخی قوانین برای تسهیل و تسریع نوآوری و فناوری نیازمند بازنگری هستند و شناسایی راه‌های تامین مالی کسب و کارهای نوپا از طرف دولت و سرمایه‌گذاران در راستای توسعه زیست بوم نوآوری ضرورت دارد.
      مجیدپور با بررسی سیر نوآوری و پژوهش در دانشگاه‌های معتبر جهان ادامه داد: در سال‌های اخیر شرکت های دانش بنیان تا اندازه ای نتوانسته اند نقش میانجیگری را بین صنعت و دانشگاه ایفا کنند. لازمه پررنگ‌تر شدن این همکاری ها و توسعه نوآوری، پژوهش و تحقیق است و ارائه پایان نامه هایی که برای صنایع و معادن کشور کاربردی باشد.
      بخشی از نیازها و مشکلات بخش معدن شناسایی و احصا شده و دانشجویان ما که در این نشست شرکت کرده اند می‌توانند پایان نامه هایشان را با محوریت آنها تعریف کنند‌.


      ضرورت تقویت انگیزه در جامعه دانشگاهی و نوآوران
      در ادامه این نشست محمدرضا بهرامن کارآفرین و رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه یک فعال معدنی به دلیل تجربه، دانش و نگاه فنی اش هیچ وقت بازنشسته نمی شود، مطرح کرد: نسل قدیم بخش معدن مدام به آینده فکر می کند و دنبال چرایی مهاجرت جوانان و فارغ‌التحصیلان نخبه در این عرصه است.
      او ادامه داد: ما منابع انسانی را به راحتی از دست می دهیم. بدنه بسیاری از سازمان ها از کارشناسان و افراد توانمند خالی شده و این خلاء با پررنگ شدن نقش دانشگاه، نقش سیاستگذار و نقش فعالان اقتصادی برطرف می‌شود.
      بهرامن افزود: تنها ایمیدرو به عنوان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در توسعه اثرگذار نیست بلکه ما هم به عنوان بخش خصوصی که اغلب مدیران این بخش خودشان از زمان دانشجویی با کارآموزی شروع کرده‌اند، در تقویت انگیزه در جامعه دانشگاهی سهم داریم و می‌توانیم نقش آفرینی کنیم.
      ما به آینده بخش معدن با توان و خلاقیت نسل جوان امید داریم و وقت آن است که دانشجویان با پایان‌نامه‌های کاربردی و طرح های نوآورانه شان زمینه علمی ارزش افزوده در تولید، باطله‌های معدنی و صنایع استراتژیک کشور را فراهم کنند.


      استقبال ایمینو از طرح‌های نوآورانه دانشجویان
      در ادامه مجید وفایی فرد مجری طرح زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ( ایمینو) مطرح کرد: این روزها بزرگترین معضل و چالش در شرکت ها، سازمان‌ها و کارخانه‌ها مخصوصا در بخش معدن و صنایع معدنی ایران نبود بسترهای لازم برای سیر در مسیر تحول دیجیتال، امکان گردآوری داده است. ایمینو به عنوان طرح وابسته به ایمیدرو و مأموریت یافته در زمینه توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی فراخوان های بسیاری برای جذب ایده و راهکارهای نوآورانه داده است.

      او با اشاره به محورهای چهارمین جشنواره‌ ایده‌های ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی افزود: در بخش معدن سهم شرکت های دانش بنیانی ما ناچیز است و بیش از ۴۷۰ شرکت دانش بنیان در این عرصه شناسایی شده و توجه بیشتر شرکت های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی به حوزه ماشین آلات و تجهیزات بوده است.
      وفایی فرد تاکید کرد: خوشبختانه امروز رشته معدن در دانشگاه ها وضعیت بهتری دارد و رویکرد صنعت به سمت نوآوری سوق پیدا کرده اما باید با انگیزه بخشی و تسهیلگری برای ایده پردازی سهم نسل دانشگاهی را در بخش معدن افزایش داد تا طرح‌های نوآورانه و فناورانه بیشتری به این صنعت تزریق شود. به همین دلیل ما از پایان نامه‌ها و طرح‌های نوآورانه دانشجویان استقبال می کنیم.
      او با بیان اینکه برای تسهیل ایده‌پردازی نیازهای فناورانه واحدها را جمع‌آوری کرده‌ایم، عنوان کرد: ما برای تسهیلگری ایده‌ها و هم‌آواسازی نسل دانشگاهی، نوآور و صنعتی تورهای فناورانه در مجتمعات معدنی و صنعتی برگزار کرده‌ایم. همچنین با ارائه دوره‌های آموزشی، مسابقه ایده، رویدادهای همرسانی برای بازیگران زیست بوم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی مانند استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها و ... سعی کردیم به جریان راهبری کسب و کارهای نوپا کمک کنیم.

      حمایت از پایان‌‌نامه‌های کاربردی برای صنعت معدنکاری
      در ادامه این نشست علی خطیبی کارآفرین و مدیرعامل شرکت ‌راه‌سازی و معدنی مبین به اهمیت هم‌افزایی دانشگاه و صنعت اشاره کرد و از دانشجویان خواست با خلاقیت و جسارت ایده‌ها، پایان‌نامه و طرح‌های خود را در اختیار صنعت قرار دهند.
      او بیان کرد: برای بهتر شدن حال صنعت و آینده‌سازی نسل جدید ما معدنکاران نسل گذشته مسوول هستیم‌. با تکیه بر این موضوع فرایندی را طراحی کردیم که تعدادی از دانشجویان را بورسیه کنیم و اگر پایان نامه و طرح‌ها به درد معادن و صنایع وابسته مملکت بخورد، ما از این پایان‌نامه ها حمایت خواهیم کرد. ارتباط ما با اساتید خبره و مدیران دانشگاه صنعتی امیرکبیر مداوم است و این طرح‌ها به ما ارجاع داده می‌شود.
      در پایان این نشست نیز محور‌های چهارمین جشنواره اینوماین شامل اقتصاد چرخشی معدن و صنایع معدنی (فناوری‌های مرتبط با بازیابی باطله‌ها و پسماند‌های معدنی و استفاده از منابع ثانویه مواد معدنی، معدنکاری شهری و...)، معدنکاری، اقتصاد و بهره وری سبز (روش ها، فرآیندها، تجهیزات و فناوری‌های نوین در معدنکاری سبز و کاهش آلاینده‌ها و گاز‌های گلخانه‌ای در معدن و صنایع معدنی)، انرژی‌های پاک (فناوری‌های نوین در زنجیره تامین مواد معدنی و مصرفی در تولید انرژی‌های تجدید پذیر و نو، تجهیزات، ذخیره سازی، انتقال و بکارگیری انرژی‌های پاک در معادن و صنایع معدنی)، فناوری‌ها یا روش‌های نوین اکتشاف (دورسنجی، اکتشاف ذخایر عمیق و پنهان، دوردست و صعب العبور، زیر دریا)، فناوری‌های نوین بهره برداری و استخراج (استخراج ذخایر عمیق، تجهیزات بومی سازی قطعات و ماشین الات پیشرفته و...)، فناوری ها‌ی نوین فراوری مواد معدنی و مرتبط با تکمیل زنجیره ارزش فلزات، عناصر استراتژیک و توسعه صنایع پایین دستی (تولید مواد و آلیاژ‌های جدید و خاص و...، فناوری‌های نوین در بومی سازی و تعمیق ساخت داخل تجهیزات، قطعات و ماشین الات پیشرفته زنجیره معدن و صنایع معدنی، فناوری‌های نوین در عارضه یابی، افزایش بهره وری و کاهش مصارف (آب، انرژی مواد اولیه)، بهبود فرآیند‌های تولید درمعادن و صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، فناوری‌های نوین در حوزه صنعت نسل ۴ معدن (اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، کلان داده و... در بخش معدن وصنایع معدنی) و بکارگیری فناوری‌ها و تجهیزات نوین در صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، ذغالسنگ و عناصرنادرخاکی و استراتژیک عنوان شد.
      بنا بر این گزارش، چهارمین جشنواره اینوماین زمستان سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و آخرین مهلت ثبت ایده پایان آذرماه اعلام شده است.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.