به گزارش شبکه ایمینو، در نشست هم افزایی فعالیت ها و راهبردهای زیست بوم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی مدیران و بدنه کارشناسی مراکز نوآوری و شتابدهی مرتبط با این عرصه راه های تبادل و همکاری های بیشتر را بررسی کردند.
در این نشست سمیه خلوصی معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با تاکید بر جایگاه مواد معدنی و نقش آنها در توسعه و برنامههای ایمیدرو در زمینه نوآوری و فناوری عنوان کرد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در راستای افزایش همکاری با شرکتهای دانشبنیان و بهکارگیری دانش در اهداف توسعهای برنامه ریزی کرده و قصد دارد در جشنواره اینوماین ایده های ارزش آفرین و کسب و کارهای نوپای این عرصه شناسایی و حمایت شوند.
او به پیامدهای ورود نسل نوآور به جامعه معدنی کشور اشاره کرد و گفت: تلاش ایمیدرو این است که با جذب و حمایت از دانش بنیان ها و استارتاپ ها مشکل تامین مالی و توسعه بازار را از سر راه آنها مرتفع کند و در راستای کاهش ارزبری و افزایش راندمان در صنعت گام بردارد. هم افزایی و افزایش همکاری ها میان ایمینو و مراکز نوآوری و شتابدهنده ها می تواند ایمیدرو را برای تحقق این اهداف یاری کند زیرا ایمیدرو به عنوان نهاد واسط بین بخش خصوصی و حوزه معدن و صنایع معدنی، همواره تهیه سند و ارایه برنامه های عملیاتی در این زمینه را در دستور کار خود قرار داده است.
خلوصی افزود: توسعه حوزه فناوری و نوآوری از رویکردهای ایمیدرو محسوب می شود که در این زمینه تقویت شرکتهای دانشبنیان و توسعه فناوری معدن و صنایع معدنی مورد توجه است و امیدواریم با ایفای نقش ایمینو و رویکردهایی که در زمینه تسهیلگری و شبکه سازی دارد، همراستا با چهارمین جشنواره اینوماین طرح های نوآورانه بیشتری شناسایی و زیر چتر حمایتی سازمان قرار بگیرند.
او با اشاره به نخستین همایش بین المللی تحول دیجیتال در صنعت فولاد، معدن و صنایع معدنی که به همت ایمیدرو در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، گفت: یکی از اهداف مهم ایمیدروتوسعه دیجیتال و فناوری در معدن و صنایع معدنی است که برای تحقق آن نیاز به هم افزایی ملی داریم و از مهم ترین ذینفعان در این امر، وزارت ارتباطات و فناوریست که می تواند با فراهم کردن زیرساخت های این حوزه به پیشبرد برنامه ها کمک کند. در این راستا شرکت های مهندسی، دانش بنیان ها و دانشگاهیان نقش بسزایی دارند. ایمیدرو با همکاری شرکت ها به دنبال ارتقای سطح دانش صنعتگران و معدنکاران است و در این زمینه برگزاری دوره های آموزشی و حمایت از دانش بنیان ها را در دست دارد.
شکوفایی پتانسیل های نوآورانه بخش معدن با هم افزایی و شبکه سازی
مجید وفایی فرد مدیر ایمینو و مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی با اشاره به شناسایی بیش از 470 شرکت دانش بنیان در بخش معدن اظهار کرد: در این نشست از بازیگران زیست بوم بخش معدن و صنایع وابسته دعوت کردیم تا در کنار هم راه های هم افزایی و فراهم کردن بستر فعالیت نوآوران این عرصه را مورد بررسی قرار دهیم. چرا که ایمینو با رویکرد تسهیلگری، هم آواسازی، بهم رسانی، تنوع بخشی و تقویت کنندگی درصدد است بستر افزایش فعالیت نوآوران در بخش معدن را فراهم کند.
او با اشاره به دستاورد سلسله رویدادهای دایان در هم رسانی توانمندی ها عنوان کرد: فقط ۵ درصد شرکتهای دانشبنیان کشور در حوزه معدن فعال هستند و در دهه گذشته توجه بیشتر شرکت های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی به حوزه ماشین آلات و تجهیزات بوده است. رویکرد ایمینو از منظر مالی جهت دهی و جذب منابع دولتی در زیست بوم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی، ایجاد کانال های تامین مالی پایدار و ایجاد زمینه انتفاع ذینفعان و مشارکت کنندگان در زیست بوم است. از جهت فرآیند کسب و کار استراتژی ما دستیابی به توسعه فناوری و افزایش تنوع و عملکرد کسب و کارهای نوپای معدن و صنایع معدنی، بهبود فضای کسب و کارهای نوپای معدن و صنایع معدنی و شناسایی و رفع نیازمندی های شرکت های مرتبط با تکیه بر توانمندی کسب و کارهای نوپاست.
وفایی فرد افزود: از منظر نیروی انسانی، توانمندسازی و تسهیلگری در انتقال دانش ضمنی بخش معدن به صاحبان کسب و کارهای نوپاست و از منظر رشد و یادگیری رصد مداوم و مستمر عملکرد مرکز و بهبود شبکه یادگیری درون و برون سازمانی را در برنامه هایمان قرار دادیم. در این راستا 8 رویداد دایان، 8 تور فناورانه، 32 دوره آموزشی، 2 مینوکمپ برگزار کردیم و 480 محتوای تخصصی ارائه کردیم. در سه سال گذشته ایمینو از 82 شرکت دانش بنیان، 28 استارتاپ، 84 جلسه منتورینگ، 27 تفاهمنامه همکاری و 8 شتابدهنده حمایت کرده و همکاری داشته است.
مدیر ایمینو با اشاره به برگزاری جشنواره اینوماین 4 با تمرکز بر محورهای نوآورانه و فناورانه اعلامی از سوی ایمیدرو و طراحی جایزه سرآمدان نوآوری و فناوری بیان کرد: ایمینو درصدد است با هدف توسعه زیست بوم نوآوری و تامین مالی شرکت های دانش بنیان، تشکیل یک CVC معدنی و ارائه آیین نامه مستقل حمایت از ایده های ارزش آفرین و کسب و کارهای نوپای بخش معدن و صنایع معدنی را تدوین و پیاده سازی کند. ایمیدرو آمادگی صد درصد برای حمایت از ایمینو و طرح های نوآوران و نخبگان کشور را دارد و می توان با هم افزایی و همکاری های بیشتر با مراکز نوآوری و شتابدهنده ها، پتانسیل های بخش نوآورانه در داخل کشور و هم در سطح بین الملل را شکوفا کرد.
در این نشست مدیران و بدنه کارشناسی شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه، مرکز نوآوری و شتابدهی کسبوکارهای نوپای فناپ، شتابدهنده صدرفردا، شتابدهنده کاریز اعتماد، شتابدهنده هاردتک، شتابدهنده شرکت ملی مس، مرکز نوآوری نوچاد (چادرملو) حضور داشتند و در زمینه اشتراکگذاری اطلاعات و تجارب، ایجاد بستر برای فعالیتهای همرسانی، توسعه بازار فناوریهای نوآورانه و فراهمکردن آموزش، هدایت، راهبری و حمایت نقدی و غیرنقدی برای استارتآپها، زیرساختهای لازم برای توسعه دانش و فعالیتهای دانشبنیان معدنی را در این زیستبوم تبادل نظر کردند.
«ایمینو» به عنوان حلقه انتقالدهنده دانش و فناوریهای نوین به چرخه معدن و صنایع معدنی درصدد توسعه بازار، تامین مالی، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناورانه در بخش معدن و صنایع معدنی است و قصد دارد بازیگران اصلی بخش معدن و زیست بوم نوآوری را با هدف شناسایی ایده های ارزش آفرین در بخش معدن و صنایع معدنی و در برگزاری جشنواره اینوماین همراه کند.
..