X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
    • دومین پیش رویداد اینوماین ۴ به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد

      تشریح اهداف اینوماین ۴ برای دانشجویان و نوآوران/ هوشمندسازی تنها راه بقای معادن ایران

      دومین پیش رویداد چهارمین جشنواره اینوماین به میزبانی دانشکده متالورژی و مواد دانشگاه فنی دانشگاه تهران با هدف بلوغ نوآوری و ایده‌پردازی و تشریح اهمیت ایده های ارزش آفرین در بخش معدن و صنایع معدنی برگزار شد.
      دومین پیش رویداد اینوماین ۴ به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد

      به گزارش شبکه ایمینو، سید ضیاءالدین شفایی تنکابنی رئیس موسسه یونیدرو و دبیر علمی جشنواره اینوماین ۴ با اشاره به روند جذب ایده‌های نوآورانه معدنی اظهار کرد: خلاقیت تلاش برای ایجاد یک تغییر هدف دار در توان اجتماعی یا اقتصادی یک سازمان است و ایده‌های مبتنی بر خلاقیت در بخش معدن و صنایع معدنی شتاب‌دهنده معدنکاری به سمت توسعه خواهد بود.

      او با بیان اینکه نوآوری ایجاد یک سازه چند وجهی در بر گیرنده، ایجاد توسعه و بکارگیری یک ایده برای هدف مد نظر است، افزود: سه دوره پیشین جشنواره اینوماین در سطح ملی بوده و در دوره‌های بعدی قرار است در سطح بین المللی برگزار و ایده‌های ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی رصد شود. از سویی شبکه سازی که میان بازیگران زیست بوم جریان گرفته سبب می‌شود انتقال تجربه و ایده‌های پردازی خلاقانه در بخش معدن را شاهد باشیم.



      شفایی مطرح کرد: پیش رویدادهای جشنواره اینوماین زمینه ای برای شناسایی فرصت‌ها، تسهیلگری و آشنایی جامعه مخاطب معدنی با روند جذب ایده های نوآورانه است. در این پیش رویدادها دانشجویان و شرکت های دانش‌بنیان با مفاهیم ایده پردازی و فرآیند جذب ایده آشنا می‌شوند چرا که بیشتر از گذشته بخش معدن و صنایع معدنی نیازمند بهبود شناخت، تخصص، مهارت و ذهن خلاق برای حل مسائل یا ارتقای عملکرد معدنکاری است.

      تشریح اقدامات ایمینو در ۴ سال گذشته و اهداف جشنواره اینوماین ۴

      مجید وفایی‌فرد مجری طرح زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ( ایمینو) و دبیر جشنواره با اشاره به اهمیت توسعه فناوری و نوآوری در این عرصه عنوان کرد: افزایش بهره‌وری کمی و کیفی، رفع موانع تولید و ایجاد توسعه پایدار از اهداف مهم ما در راستای ارتقای معدنکاری کشور است. گزارش ها نشان می‌دهد تعداد شرکت‌های دانش بنیان از حدود ۳۰۰۰ در سال ۲۰۱۶ به بیش از ۸۷۴۵ شرکت در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته و سهم شرکت‌های دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی در افق ۱۴۰۴ ، ۶ درصد رشد کرده است‌.




      او با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی به حوزه ماشین آلات و تجهیزات توجه بیشتری دارند، گفت: توسعه فناوری‌های نوین فرآوری مواد معدنی، استفاده از روش های جدید در فرآوری و فناوری‌های نوین، ساخت داخل تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و فناوری‌های نوین در عارضه یابی بیش از گذشته الزام دارد. برای ایده پردازی محورهای چهارمین جشنواره اینوماین را اقتصاد چرخشی در معدن و صنایع، اقتصاد و بهره‌وری سبز در معادن و صنایع معدنی، انرژی های پاک، فناوری‌ها و یا روش‌های نوین اکتشاف، فناوری‌های نوین بهره برداری و استخراج، فناوری‌های نوین فرآوری مواد معدنی، فناوری‌های نوین ساخت داخل ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، فناوری‌های نوین در عارضه یابی، افزایش بهره‌وری و کاهش مصارف، انقلاب صنعتی چهارم، فناوری‌ها و تجهیزات نوین در صنایع معدنی به خصوص فناوری‌های مرتبط با باز فرآوری باطله ها و پسماندهای معدن و صنایع معدنی اعلام کردیم.
      مدیر ایمینو با اشاره به ماموریت ایمینو در زمینه های تسهیلگری، هم آواسازی، به هم‌رسانی، تنوع بخشی و تقویت کنندگی ادامه داد: ایمینو تاکنون از ۸۲ شرکت دانش بنیان و ۲۸ استارتاپ حمایت کرده و ۷ رویداد همرسانی دایان، ۶ تور فناورانه و ۳۲ دوره آموزشی برگزار کرده و ۴۸۰ محتوای تخصصی مرتبط با زیست بوم نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی ارائه کرده است. با تکیه بر این اقدامات، چهارمین دوره جشنواره‌ اینوماین را برگزار می‌کنیم تا ایده های نوآورانه بیشتری برای معادن کشور شناسایی شود و هدفمان صرفا برگزاری یک جشنواره و رویداد نیست بلکه قصد داریم به راه حل های نوآورانه به صورت کیفی شناسایی و هدایت شوند.

      کسب و کارهای نوپا به دنبال بازارهای قابل دسترس باشند

      در ادامه این پیش رویداد، صدیق دامغانی زاده، عضو هیات علمی دانشگاه تهران به زوایای راه اندازی یک کسب و کار نوپا پرداخت و این موضوع را از ابعاد جهانی تشریح کرد.
      او تاکید کرد: امروزه راه اندازی یک مرکز نوآوری یا پارک فناوری مساله نیست، آنچه که یک کسب و کار را رشد می‌دهد و آنچه باعث شکست آن می شود، دغدغه است و بدون شک تامین مالی و بازار بی تاثیر نیست. اما توصیه من به بنیانگذاران کسب و کارها این است که به دنبال بازارهای نهایی نروید، دنبال بازارهای قابل دسترس باشید.



      دامغانی زاده افزود: با توجه به هزینه‌های سنگین نگهداری و پشتیبانی در شرکت های بزرگ معدنی باید دنبال راهکارهای بهینه و نوآورانه بود. جذب و شناسایی طرح‌های نوآورانه در جشنواره اینوماین ۴ می‌تواند معادن و صنایع وابسته را در این زمینه یاری بخشد.


      همسو با دنیا فناوری‌های مان را ارتقا بخشیم

      در ادامه محمدرضا خالصی دانشیار دانشگاه تربیت مدرس و رییس هیات مدیره شرکت طلاوران به فرصت‌های ایده‌پردازی و کارآفرینی در معدن و صنایع معدنی پرداخت.
      او با بیان اینکه ساختار اکتشاف در سال های آینده تغییر می کند، مطرح کرد: سال های آینده دنبال اکتشاف و استخراج برخی مواد معدنی می‌رویم که تا کنون نرفته ایم. به طور مثال ممکن است اهمیت کشف رنیوم برای صنایع کشور بیشتر از کانی های دیگر باشد.



      خالصی افزود: بازیابی باطله ها، معدنکاری در عمق دریا و معدنکاری در فضا جدی شده و ۱۶ کمپانی بزرگ دنیا در این عرصه ورود پیدا کرده اند. رشد معدنکاری در ایران گروی ترویج طرح نوآورانه‌ای و فناورانه و ارتقای دانش فنی مبتنی بر تجربه جهانی است.


      هوشمندسازی ناجی معادن است

      اندیشه علی‌مرادی عضو هیات علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی در ادامه روند تشکیل یک استارتاپ موفق، فرصت‌ها و چالش‌ها را مرور کرد.
      او عنوان کرد: هوشمندسازی معدنکاری یک تحول همه‌جانبه در شرکت‌هاست و هدفش محدود به دیجیتالی کردن استخراج از معدن نیست. معدن‌کاری هوشمند به یک سایت معدنی خاص مربوط نیست، بلکه به تمام اجزای سازمان مرتبط خواهد شد.



      او افزود: استخراج هوشمند سرنوشت تولید باطله‌های معدنی متاثر از ویژگی‌های ذاتی کانی‌های استخراج شده، باطله‌های حاصل از نحوه طراحی، فرایندها و ساختار سایت معدنی را متحول می‌کند. همچنین، استخراج هوشمند بر مؤلفه‌هایی مانند تصمیم‌گیری سازمانی، نحوه ارتباط با گروه‌های کارگری و بهینه‌سازی رویکردهای استفاده از منابع نیز تاثیر مستقیم دارد. بنابراین هوشمندسازی در معادن باعث درآمدزایی و رشد شرکت‌های نوآور نیز خواهد شد‌.


      ایده‌پردازان ایده‌های خود را به کجا ارسال کنند؟



      در پایان این پیش رویداد، سجاد طالش حسینی مدیر بخش ایده‌های ارزش‌آفرین جشنواره اینوماین 4 فرم جذب ایده، معرفی روند ارزیابی ایده‌ها و نحوه برگزاری مسابقات جانبی در جشنواره اینوماین 4 را تشریح کرد و اعلام کرد ایده پردازان ایده‌های نوآورانه خود را به آدرس https://innomine.ut.ac.ir ارسال کنند.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.