به گزارش شبکه ایمینو، طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی با همکاری دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای ایجاد پویایی در شرکت ها «جایزه میتا» را برای ارائه در چهارمین جشنواره اینوماین طراحی کرد.
طرح جایزه سرآمدان نوآوری و فناوری معدن و صنایع معدنی در راستای ترغیب شرکت های نوپا به سوی خلاقیت و نوآوری، رشد مالی و ارتقای بهره وری شرکت ها با به کارگیری فناوری های نوین و ایجاد فرصت رشد و یادگیری از رهبران نوآوری در فازهای مختلف اجرایی تدوین شده است.
بنا بر استراتژی «ایمیدرو»، «یونیدرو» و «ایمینو» متولیان برگزاری جشنواره اینوماین، اهداف طراحی جایزه «میتا» بررسی و ارزیابی دقیق و علمی از سطح فناوری و نوآوری شرکت های معدن و صنایع معدنی، وضع مشوق ها و جهتدهی به شرکت های معدن و صنایع معدنی و یادگیری سیاستی از چگونگی اثرات برنامهها و سیاست های ملی عنوان شده که در رسته های رقابتی «جهانی»، «ملی»، «استارتاپی» و «فردی» و زمینه های نوآوری «محصول»، «فرآیند» و «بازاریابی و فروش» سنجیده می شوند.
بنا بر مطالعات تطبیقی از نمونه های ملی و بینالمللی، جایزه «میتا» با هدف بررسی تجربه های حوزه نوآوری و از سوی دیگر با تکیه بر تجربه های حوزه معدن در کنار واکاوی تجربه های جایزه های تعالی و کیفیت ملی و جهان ساختاربندی شده و تهیه مدل ساختاری جایزه با رویکردی چندجانبه در حوزه فناوری و نوآوری برای اولین بار در کشور انجام می شود و بر سه اصل تجربه های کلی در زمینه نوآوری، تجربه های خاص حوزه معدن و تجربه های جایزه های تعالی و کیفیت متمرکز است.
بنا بر طرحی که دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای این جایزه ارائه کرده، منابع مالی، منابع انسانی، زیرساخت ها و شبکه های همکاری شرکتهای نوآور و فناور محرک های نوآوری عنوان شده و در اعطای جوایز این پارامترها مد نظر قرار خواهد گرفت.
بر پایه این گزارش، پیامدهای نوآوری در جایزه میتا از سه منظر مالی، استراتژیک و توسعه پایدار برآورد شده و در حیطه پیامدهای مالی «نرخ بازگشت سرمایه پروژه های نوآورانه»، «رشد سودآوری فعالیت های نوآورانه» و «سهم سود به دست آمده از فعالیت های نوآورانه به کل سود شرکت»، در زمینه پیامدهای استراتژیک «جایگاه رقابتی شرکت به عنوان رهبر بازار یا نوآور» و «نرخ تحقق اهداف استراتژیک مرتبط با نوآوری» و در حیطه پیامدهای توسعه پایدار «نسبت پروژه های مرتبط با فعالیت های مرتبط با توسعه پایدار به کل پروژه های نوآورانه شرکت»، «نسبت سرمایه گذاری در پروژه های مرتبط با حفظ محیط زیست به کل پروژه های نوآورانه شرکت» و «نسبت سرانه مصرف انرژی به تولید» حائز اهمیت قرار خواهد گرفت.
اعطای نشان جایزه «میتا» به شرکت های نوآور بخش معدن و صنایع معدنی در سه سطح برنزین، سیمین و زرین خواهد بود و سطح شرکت های فعال در حوزه نوآوری و شرکت های نوآور پس از ارزیابی پرسشنامه توسط کمیته ارزیابی و فرآیند ثبت نام و تکمیل پروفایل شرکت در وبسایت imino.ir بررسی می شود.
محورهای چهارمین جشنواره اینوماین اقتصاد چرخشی معدن و صنایع معدنی (فناوری های مرتبط با بازیابی باطله ها و پسماندهای معدنی و استفاده از منابع ثانویه مواد معدنی، معدنکاری شهری و...)، معدنکاری، اقتصاد و بهره وری سبز (روش ها، فرآیندها، تجهیزات و فناوری های نوین در معدنکاری سبز و کاهش آلاینده ها و گازهای گلخانه ای در معدن و صنایع معدنی)، انرژی های پاک (فناوری های نوین در زنجیره تامین مواد معدنی و مصرفی در تولید انرژی های تجدید پذیر و نو، تجهیزات، ذخیره سازی، انتقال و بکارگیری انرژی های پاک در معادن و صنایع معدنی)، فناوری ها یا روش های نوین اکتشاف (دورسنجی، اکتشاف ذخایر عمیق و پنهان، دوردست و صعب العبور، زیر دریا)، فناوری های نوین بهره برداری و استخراج (استخراج ذخایر عمیق، تجهیزات بومی سازی قطعات و ماشین الات پیشرفته و...)، فناوری ها ی نوین فراوری مواد معدنی و مرتبط با تکمیل زنجیره ارزش فلزات ،عناصر استراتژیک و توسعه صنایع پایین دستی (تولید مواد و آلیاژهای جدید و خاص و... ، فناوری های نوین در بومی سازی و تعمیق ساخت داخل تجهیزات، قطعات و ماشین الات پیشرفته زنجیره معدن و صنایع معدنی، فناوری های نوین در عارضه یابی، افزایش بهره وری و کاهش مصارف (آب، انرژی مواد اولیه)، بهبود فرآیند های تولید درمعادن و صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، فناوری های نوین در حوزه صنعت نسل 4 معدن (اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، کلان داده و... در بخش معدن وصنایع معدنی) و بکارگیری فناوری ها و تجهیزات نوین در صنایع معدنی بخصوص در صنایع فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، ذغالسنگ و عناصرنادرخاکی و استراتژیک عنوان شده است.
اهداف برگزاری چهارمین جشنواره اینوماین، شناسایی نوآوران فناور بخش معدن و صنایع معدنی، فرصتسازی برای صاحبان ایدههای معدنی و صنایع معدنی، تجاریسازی ایده های برتر، حل مسائل ملی مبتنی بر اندیشه ایرانی، جلب و هدایت سرمایهگذاری، همگرایی صاحبان صنعت و پژوهشگران فناور، توسعه فضای تعامل، همفکری و خلاقیت است.
مخاطبان جشنواره ایده های ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی اینوماین از سه گروه دانشگاهیان، فعالان صنعت و شرکتهای دانش بنیان تشکیل میشوند. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، این جشنواره زمستان سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
«ایمینو» به عنوان مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری در بخش معدن و صنایع معدنی از شهریورماه سال ۱۳۹۹ تلاش کرده با سیاستگذاری، تسهیلگری، شبکهسازی و توسعه بازار در راستای ایجاد و خلق استارتاپها، توسعه کسب و کارهای نوپا و تجاریسازی تلاش کند.