X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
    • مدیر ایمینو در یازدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران:

      ریتم هوشمندسازی در بخش معدن با فرهنگسازی سرعت می‌گیرد/ باورپذیری مدیران نقطه عطف توسعه فناوری است

      مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) چالش‌ها، اولویت ها و راهبردها در عرصه نوآوری را تشریح کرد.
      ریتم هوشمندسازی در بخش معدن با فرهنگسازی سرعت می‌گیرد/ باورپذیری مدیران نقطه عطف توسعه فناوری است
      به گزارش شبکه ایمینو، مجید وفایی فرد در پنل بررسی چالش‌ها، اولویت ها و راهبردها در زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی یازدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران با اشاره به فناوری‌های پرتقاضای بخش معدن برای نوآوران و تعریف "زیست بوم" مطرح کرد: در حال حاضر بنیانگذاران استارتاپ‌های بخش معدن دنیا هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، ابر داده ها، داده کاوی و آنالیز پیشرفته، اینترنت اشیا و رباتیک، چاپ سه بعدی، توسعه نرم افزار و رایانش ابری و مواد و فرایندهای پیشرفته و استراتژیک اولویت قرار دادند.

      او افزود: با اینکه استرالیا از نظر اقتصاد معدن پس از چین رتبه دوم را به خود اختصاص داده است، از نظر نوآوری و میزان اقتصاد استارتاپی در این بخش اول است. بیشترین استارتاپ‌های بخش معدن در شهر سنتیاگو کشور شیلی شکل گرفته اند ولی در عین حال ۴ شهر بریسبین، برث، ملبورن و سیدنی از استرالیا در رأس این عرصه محسوب می شوند.

      مدیر ایمینو ادامه داد: این کشورها به دلیل ضرورت گذر از عصر مکانیکال به دیجیتال و رباتیک، کم شدن عیار معادن، اتمام پهنه های معدنی کم ریسک، دو برابر شدن تقاضا تا سال ۲۰۶۰، اکتشاف در مناطق صعب العبور استخراج مواد معدنی از معادنی که تا کنون صرفه اقتصادی نداشتند، زیرساخت‌های توسعه فناوری را گسترش دادند.

      وفایی فرد با اشاره به وضعیت معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کلان مطرح کرد: کاهش رشد اقتصادی معدن از ۷.۵ به ۵.۳ درصد در ۹ ماه اول سال ۱۴۰۱ نسبت به ۹ ماه اول سال ۱۴۰۰ از سویی کاهش چشمگیر روند تورم بخش معدن طی سال ۱۴۰۱ باعث شده حرکت به سمت فناوری‌های نو مبتنی بر کلان روندهای بخش معدن و صنایع معدنی ضرورت پیدا کند.

      مدیر ایمینو افزود: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران از حدود ۳۰۰۰ در سال ۲۰۱۶ به بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ شرکت در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است. سهم شرکت‌های دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی نیم درصد است در حالی که در افق ۱۴۰۴ این شاخص ۵۰ درصد در نظر گرفته شده است.

      او با بیان اینکه در ایمینو بیش از ۴۵۰ شرکت دانش بنیان شناسایی کردیم، عنوان کرد: سهم شرکت‌های دانش بنیان از اقتصاد کشور از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان هم فراتر رفته و از سال ۹۸ تاکنون رشدی بیش از ۴۵۰ درصدی را تجربه کرده است. شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل چالش تامین مالی، توسعه بازار و توسعه محصول سهم کمی در اقتصاد دارند.

      مجری طرح زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ادامه داد: با توجه به رقابتی شدن محیط کسب و کار طی چند دهه اخیر، شرکت های بزرگ فعال در بخش معدن و صنایع معدنی با وجود دسترسی به منابع مالی و کانال های توزیع با دیوان سالاری لختی و نداشتن انعطاف پذیری روبه‌رو هستند، در مقابل شرکت های کوچک فناوری محور این حوزه باوجود انعطاف پذیری و توانمندی بالا با کمبود منابع و دسترسی نداشتن به بازار روبه‌رو هستند.

      وفایی فرد با اشاره به راه اندازی پلتفرم اینوتی‌وی (INOTV) با هدف اشتراک گذاری محتواهای تصویری مربوط به عرصه نوآوری افزود: ریتم هوشمندسازی با فرهنگ سازی و تدوین استراتژی آن سرعت می گیرد. از سویی زمان بر بودن هوشمندسازی، هزینه های بالاتر نسبت به پیش‌بینی های اولیه، بیکار شدن بسیاری از نیروهای کار دارای مهارت، نیاز به افراد خاص و با استعداد برای درک فرآیندها و پیاده سازی هوش مصنوعی حائز اهمیت است.

      او با بیان اینکه تحقق اهداف هوشمندسازی در گروی درک و باورپذیری مدیران صنعتی است، گفت: ما در ایمینو درصدد هستیم تسهیلگری ایده‌های نوین در معادن کشور باشیم. در این راستا پذیرش، هدایت و راهبری ۱۸ استارتاپ را عهده‌دار بودیم. دوره های شتابدهی و پساشتابدهی برگزار می کنیم و تا کنون از ۱۴۲ شرکت دانش بنیان حمایت کرده‌ایم.

      وفایی فرد با اشاره اینکه چهارمین جشنواره اینوماین در شهریورماه برگزار می شود، خاطرنشان کرد: ایمینو به عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه ایمیدرو و در راستای سیاست های حمایتی این سازمان، از شرکت‌های دانش‌بنیان بخش معدن و صنایع معدنی در قالب فرهنگ‌سازی، تسهیل‌گری، شبکه‌سازی، مشاوره و آموزش حمایت و از پذیرای طرح‌های نوآورانه نسل دانشگاهی کشور خواهد بود.
      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.