نشست هم اندیشی «طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی» با جمعی از فعالین توسعه صنعت گوهرسنگ در راستای حمایت از ایده های نو و شرکتهای دانش بنیان عرصه گوهرسنگ ها برگزار شد تا چالش های توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در این صنعت مورد بررسی قرار گیرد. در این نشست «ایمینو» اعلام آمادگی کرد که در راستای شناسایی نیازها و راه های توسعه گوهرسنگ ها رویداد ریورس پیچ که رویداد کارآفرینی تقاضا محور است، برگزار کند.
مجید وفایی فرد مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در این نشست با تاکید بر نقش رگولاتوری ایمینو برای جامعه نوآوران مطرح کرد: با توجه به گردش مالی بالای صنعت گوهرسنگ ها استفاده از طرح های نوآورانه ضرورت دارد و از آنجا که یکی از ماموریت های ایمینو، برگزاری رویداد همرسانی «دایان» با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان زنجیره معدن و صنایع وابسته به آن است، با همکاری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور می توانیم بر اساس نیازسنجی صورت گرفته، فرصت های نوآورانه این عرصه شناسایی و به فعالان آن معرفی کنیم.
او با اشاره به کلان روندها در معدن و صنایع معدنی کشور مطرح کرد: استارتاپ ها نقش موثری در همه بخش های مختلف زنجیره معدن و صنایع معدنی به ویژه استحصال مواد معدنی دارند و بسیاری از ایده های توسعه ای این حوزه بخصوص در بخش بهسازی و سنتز گوهرسنگها حاصل استفاده از ظرفیت های استارتاپ هاست. با توجه به نیازهای فناورانه بخش نیاز است جریان ایده پردازی میان نوآوران و بنگاه ها را تحریک کرد تا بتوان روند همرسانی را سرعت بخشید.
در ادامه این نشست دکتر بیژن اعتمادی استاد دانشگاه و مشاور طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور عنوان کرد ایران یکی از کشورهای مطرح در حوزه گوهرسنگها به لحاظ تنوع و وجود 4۰ نوع گوهرسنگ است اما از این ظرفیتها به درستی استفاده نشده و سهم نیم صدم درصدی ایران از بازار تجارت گوهرسنگها بسیار ناچیز است. گردش مالی این صنعت در جهان ۱۲۰۰ میلیارد دلار برآورده شده که ایران با وجود تنوع و پتانسیل غنی در حوزه گوهرسنگ ها، از میان ۱۸۰ کشور رتبه ۱۰۵ را در تجارت این صنعت دارد و براساس آمار سازمان تجارت جهانی که آن هم از کشورهای مقصد صادرات، اخذ شده، گردش مالی ایران در این صنعت ۳۶ هزار دلار برآورد شده است.
او افزود: بنابراین توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در صنعت گوهرسنگ با هدف خلق ایده های نو و حمایت از شرکتهای دانش بنیان ضرورت دارد و امیدواریم با وجود برخورداری از این منابع روش های بهسازی و تجهیزات مورد استفاده ارتقا پیدا کند و طرح های فناورانه به این صنعت تزریق شود تا این صنعت که در چند شاخه صنایع دفاعی، نانو، پزشکی و دست سازه های گوهری و ... متمرکز است، توسعه پیدا کند. زیرا علم کانیشناسی به دلیل ارتباطی که با فناوری دارد میتواند زمینه کارآفرینی گستردهای را در کشور ایجاد کند.همچنین دکتر کیانی رییس انچمن گوهرسنگ برنقش توسعه بازار در توسعه گوهر سنگها تاکید نمود.
به گزارش شبکه ایمینو، در این نشست هم اندیشی به فرصت های همکاری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی و طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور پرداخته شد و چالش های صنعت گوهرسنگ ها از سوی بدنه کارشناسی دو طرف مورد واکاوی قرار گرفت.