X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
    • در نخستین «ایمینوگپ» بررسی شد

      موانع جذب نخبگان و چالش های نخبه پروری در معادن

      نخستین نشست از سلسله نشست های تبادل دانش و تجربه از سوی طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی(ایمینو) با حضور جمعی از نخبگان، کارآفرینان، دانشگاهیان و نوآوران برگزار شد.
      در نخستین «ایمینوگپ» بررسی شد

      این نشست که قرار است با هدف اهمیت نقش آفرینی نخبگان در توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی کشور باب گفت و گو را میان بازیگران و دست اندرکاران این عرصه باز کند، در اولین هم اندیشی، به چالش ها و موانع جذب افراد نخبه و نخبه پروری پرداخت.

      در ابتدای این نشست، مجید وفایی فرد مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان در سال 1401 مطرح کرد: آمارهای جدید نشان می دهد بیش از 7 هزار شرکت دانش بنیان با حضور نخبگان و مستعدان برتر در کشور فعالیت دارند و در 5 سال اخیر، بیش از 2700 نفر از نخبگان به کشور بازگشتند یا در بدنه شرکت های دانش بنیان به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها مشغول به فعالیت هستند.




      او با اشاره به نقش رگلاتوری مرکز نوآوری ایمینو در راستای افزایش ظرفیت های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی مطرح کرد: این روزها با افزایش تعداد و ظرفیت استارتاپ ها در کشور، بخش معدن و صنایع وابسته به آن مورد توجه قرار گرفته است و اگر بسترهای مناسب رشد زیست بوم نوآوری و کارآفرینی در عرصه معادن ایجاد شود، با ترویج نوآوری و کمک به اقتصاد دانش بنیان، می توان انتظار داشت نرخ اشتغال تا چندین برابر افزایش یابد اما بهتر است روند شکل گیری این نوع کسب و کارها در بخش معدن تسهیل شود.

      وفایی فرد ادامه داد: برای بهره برداری از منابع معدنی نیازمند نیروی انسانی متخصص هستیم زیرا بخش معدن در مناطق کمتر توسعه یافته برای 56 هزار نفر شغل پایدار و مستقیم ایجاد کرده و قابلیت این را دارد که برای 350 هزار نفر شغل پایدار غیرمستقیم در مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد کند. اما افزایش سهم ظرفیت دانش بنیان ها و ارتقای فرهنگ کسب و کار دانش بنیان محور و فرهنگ کارآفرینی نیازمند به اشتراک گذاری اطلاعات و تجارب بازیگران بخش معدن و صنایع معدنی است.

      مدیر ایمینو با تشریح برنامه های ایمینو برای جذب «سرباز نخبه» و «کارآموزان» رشته های مرتبط با زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در سال آینده یادآور شد: با توجه به اینکه ایمینو درصدد است با ایفای نقش رگلاتوری خود ظرفیت‌های دانش‌بنیان کشور در بخش معدن و صنایع معدنی را افزایش دهد، برنامه داریم تابستان سال آینده چهارمین جشنواره ایده های ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی «اینوماین» را در 10 محور فناورانه برگزار کنیم و امیدواریم فرصت مناسبی برای ارائه توانمندی نخبگان صاحب ایده‌ نیز در خلال این جشنواره فراهم شود.

      در ادامه این نشست به دلایل عمده مهاجرت نخبگان در دهه های اخیر پرداخته شد و استراتژی های شرکت های دولتی و بخش خصوصی برای جذب نخبگان مورد بررسی قرار گرفت. نخبگان و کارشناسانی که در این نشست حضور داشتند، علت کندی استفاده از جریان نخبگی در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی را در نبود ساختار آموزشی کارآمد در صنعت معدنکاری کشور، نبود ارتباط هدفمند میان نخبگان، معادن و کسب و کارهای معدنی و نهادها و بنگاه های خارجی و انتقال پیدا نکردن دانش فنی و تجربیات، نبود زیست بوم پویای نوآوری و کارآفرینی در بخش معدن عنوان کردند.




      در این نشست که به تبادل دانش و تجربه میان نخبگان و بازیگران بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص یافت، میزان سرمایه گذاری در اکوسیستم های کارآفرینی جهان مانند کانادا، استرالیا و آمریکا مورد واکاوی قرار گرفت و بر ضرورت ایجاد توازن میان آموزش های دانشگاهی و جامعه صنعتی و معدنی، به کارگیری ظرفیت های علمی نخبگان و انتقال تجربه کارآفرینی در بخش معدن و صنایع معدنی تاکید شد.

      بر اساس این گزارش، نخستین «ایمینوگپ» با حضور مدیرانی از بنیاد ملی نخبگان، اساتید دانشگاهی، کارشناسان واحدهای صنعتی و معدنی و نوآوران برگزار شد و به ارتباط تنگاتنگ "نخبگان و توسعه" پرداخت. « ایمینو» درصدد است با برگزاری این سلسله نشست‌ها نقاط ضعف و قوت زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی را مورد بررسی قرار دهد.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.