به گزارش شبکه ایمینو، طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و کارآفرینی بخش معدن و صنایع معدنی و بخش مهندسی دانشگاه تربیت مدرس با هدف توسعه فعالیتهای نوآورانه و فناورانه، سرمایهگذاری، همکاری و کارآفرینی تفاهمنامه منعقد کردند تا با در نظر گرفتن تمام امکانات طرفین اعم از فناوری موجود، منابع مالی، دادهها، اطلاعات، نیروی انسانی و شبکههای کاری و تخصصی با هدف رشد و توسعه زیستبوم نوآوری و کارآفرینی بخش معدن و صنایعمعدنی به توسعه معادن کشور کمک شود.
این تفاهمنامه علاوه بر همکاری مستمر طرفین، در شناسایی منابع و اجرای راهکارهای مناسب برای جذب و توسعه طرحهای نوآورانه و فناورانه، برگزاری دورههای آموزشی و رویدادهای مشترک، تولید محتوای مشترک، پرورش مشاور و مربی برای بخشهای گوناگون کسبوکار و همکاری در انجام طرحهای پژوهشی مرتبط با بخش معدن و صنایعمعدنی است.
مجید وفایی فرد، مجری طرح زیستبوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایعمعدنی در مراسم امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه همکاری با بخش مهندسی دانشگاه تربیت مدرس با هدف توسعه توانمندیهای فنی و تبادل تجربه، دانش و آموزش در عرصه معدن می شود، عنوان کرد: ایمیدرو به واسطه توسعه فعالیتهای پژوهشی و علمی درصدد رفع چالشهاست و در این زمینه این سازمان با بسترسازی و ایجاد زیستبوم نوآوری و فناوری در بخش معدن و صنایعمعدنی (ایمینو) به دنبال پاسخ به نیاز معادن کشور است.
او گفت: در این زمینه ایمینو تلاش دارد با شبکهسازی و همافزایی، حمایت از طرحهای مطالعاتی و ایدههای ارزشآفرین، بومیسازی و تجاریسازی و کسب و توسعه دانش فنی اقدامات توسعهای در اجرای روندهای فناورانه نقش آفرینی کند.
حمیدرضا نجاتی رئیس بخش مهندسی معدن دانشگاه تربیت مدرس در ادامه این مراسم با تاکید بر اهمیت استفاده از طرحهای پژوهشی جامعه دانشگاهی بیان کرد: بخش مهندسی معدن دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1370 تاسیس شده، و سعی کرده با توسعه فعالیتهای خود دورههای جدید آموزش عالی در رشتههای مهندسی معدن و رشتههای وابسته و گسترش و تعمیق علمی و پژوهشی آنها را ایجاد کند.
او افزود: در حال حاضر بخش مهندسی معدن دارای سه گروه آموزشی، مکانیک سنگ، استخراج معدن و فرآوری مواد معدنی است به طوری که این بخش بنیانگذار راهاندازی آموزشی دورههای کارشناسی ارشد در رشتههای فرآوری مواد معدنی، مکانیک سنگ و رشته اقتصاد و مدیریت معدنی در کشور برای اولین بار نیز بوده است.
مدت این تفاهمنامه از تاریخ امضا 3 سال در نظر گرفته شده و اقدامات طرفین برای همکاری مستمر در 15 بند تعریف شدهاست. «ایمینو» به عنوان مجری طرح زیستبوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایعمعدنی ایران در شهریورماه سال ۱۳۹۹ از سوی «ایمیدرو» و براساس تفاهمنامه همکاری مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وظایفی همچون سیاستگذاری، تسهیلگری، شبکهسازی و توسعه بازار راهاندازی شد و طی سه سال گذشته در راستای ایجاد و خلق استارتاپها، توسعه کسبوکارهای نوپا، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و توسعه زیستبوم فناوریهای پیشران انقلاب صنعتی چهارم با اولویت فناوریهای هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاکچین و فناوریهای هاب فعالیت داشتهاست.