X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
      منبع خبر : ایرنا
    • تولید دستکش‌های آبگریز ایرانی با فناوری نانو/ عبور از سد مجوزها همچنان مشکل دانش‌بنیان‌ها است

      مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده دستکش‌های آبگریز ضمن اشاره به حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از این شرکت‌ها اظهار داشت: دریافت مجوز از برخی سازمان‌ها مانند سازمان غذا و دارو و عبور از سد این سازمان بسیار مشکل است.
      تولید دستکش‌های آبگریز ایرانی با فناوری نانو/ عبور از سد مجوزها همچنان مشکل دانش‌بنیان‌ها است

      به گزارش ایمینو، شرکت‌های دانش‌بنیان که این روزها بسیار از آنها می‌شنویم، شرکت‌هایی هستند که با توسل به نیروی انسانی ماهر و دانش‌آموخته دانشگاهی و با استفاده از فناوری سطح بالا به محصول و در نتیجه ثروت می‌رسند.

      هر چند در سال‌های اخیر خبرهای بیشتری از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران می‌شنویم، قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات مشتمل بر ۱۳ ماده و ۶ تبصره پنجم آبان ۱۳۸۹ جهت دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان، به تصویب مجلس رسید، پس از تایید شورای نگهبان همان سال به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد و سال ۱۳۹۲ اولین فهرست از شرکت‌های دانش بنیان به تصویب کارگروه ویژه رسید.

      شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس آمار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز به حدود ۶۶۰۰ شرکت رسیده که این شرکت ها بر اساس ماهیت و فعالیت‌ به دو گروه شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و نوپا و دانش‌بنیان‌های نوپا یا تولیدی بر اساس نوع فعالیت، پیچیدگی و اهمیت فناورانه در سه گروه نوع یک، نوع دو یا نوع سه دسته بندی شده‌اند.

      شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های گوناگون فناوری از جمله فناوری زیستی، کشاورزی، صنایع غذایی، دارو، فرآورده‌های پیشرفته تشخیص و درمان، مواد پیشرفته، محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی، ماشین‌آلات پیشرفته، تجهیزات پزشکی، برق، الکترونیک، فوتونیک، مخابرات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، نرم‌افزارهای رایانه‌ای و خدمات تجاری‌سازی بیش‌ترین حجم از تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان را ارایه می‌دهند.

      در حالی که سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از اقتصاد کشور در سال ۱۳۸۹ حدود ۲ هزار میلیارد ریال بود، در سال ۱۴۰۰ میزان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از ۹۰۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت که رشدی بیش از ۴۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

      با وجود این، میزان موفقیت این شرکت‌ها و اشتغال‌زایی آنها با توجه به توان اقتصاد داخلی کشور هنوز کافی نیست، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌ مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱، سال جدید را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نام گذاری و بر تولید دانش‌بنیان و متکی بر دانش‌ و پیشرفت های علمی و همچنین تولید اشتغال‌آفرین تاکید کردند.

      در این میان یکی از مشکلاتی که مانع رشد و پویایی شرکت های دانش بنیان می شود، موانعی است که برای دریافت مجوزهای مختلف بر سر راه آنها گذاشته می شود. شرکت دانش‌بنیان آژینه ابزار پارس با برند بوفالو از جمله این شرکت های دانش بنیان است. مدیر تحقیق و توسعه این شرکت از مشکلات اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو می گوید.

      شبنم فرخنده در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: مجوز گرفتن در داخل کشور بیشتر از سازمان غذا و دارو سخت است و از سازمان تجهیزات پزشکی راحت تر می‌شود مجوز گرفت.

      وی همچنین اظهار داشت: قصد داشتیم وارد حوزه نانومکمل‌های دارویی بشویم که در پساکرونا می توانست مفید باشد ولی عبور از سد سازمان غذا و دارو بسیار سخت است. هزینه‌های مالی که این سازمان پیش روی شرکت‌ها می گذارد، زیاد است و کارشناس‌ها معمولا سخت همکاری می کنند.

      فرخنده همچنین تاکید کرد: با وجود این، معاونت علمی حمایت خوبی از شرکت‌های دانش بنیان دارد و راه تاحدی هموار می‌شود.

      شرکت ‌دانش‌بنیان آژینه ابزار پارس با برند بوفالو، محصولاتی در زمینه ایمنی تولید کرده که از این میان دو محصول یعنی دستکش‌های آبگریز و ماسک‌های این شرکت با استفاده از فناوری نانو تولیدشده و دانش‌بنیان هستند. این شرکت از سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرده و از سال ۱۳۹۶ وارد فرآیند تولید و در پی آن دانش‌بنیان شده است.



      مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت در مورد فعالیت‌های این شرکت گفت: شرکت ما تولیدکننده تجهیزات ایمنی کار، کمربندها، کفش‌های ایمنی و همه محصولات مرتبط است که در این بین، دو محصول دانش بنیان شده‌اند.

      فرخنده افزود: محصولات فناوری نانو ما شامل دستکش‌هایی است که بافت خارجی آنها آبگریز هستند. نخ این دستکش‌ها با محصول‌های نانویی حاوی ترکیبات سیلیکونی غیرقطبی شده و به این ترتیب دستکش‌ها آبگریز شده اند و آب از بافت پارچه آنها نفوذ نمی‌کند. این دستکش ها برای افرادی مفید است که در محیط‌های مرطوب کار می‌کنند و نباید دستکش‌های آنان خیس شود.



      این دانش‌آموخته شیمی‌آلی از دانشگاه کاشان در مقطع دکتری افزود: ماسک‌های نانویی هم داریم که لایه جاذب آن از جنس نانوالیاف است. ملت بلون (melt blown) لایه موثر و استفاده شده در ماسک‌های جاذب است، حالت تار عنکبوتی دارد ولی حفره‌های موجود در این لایه درشت است و باکتری و ویروس از آن رد می‌شود.

      وقتی از نانوالیاف استفاده می‌کنیم لایه‌ها کوچک‌تر شده و ویروس‌هایی مانند ویروس کرونا که اندازه آن ۱۰۰ نانومتر است دیگر از آن عبور نمی‌کند. به این شکل کارآمدی ماسک بالا می‌رود، ضمن اینکه هنگام استفاده از این ماسک‌ها، تنفس راحت‌تر است.



      صادرات به کشورهای اروپایی

      وی در مورد فروش محصولات این شرکت در کشورهای دیگر اظهار داشت: محصول ماسک و دستکش را به برخی کشورهای اروپایی و کشورهای همسایه صادر کرده‌ایم.

      فرخنده افزود: سال ۲۰۱۹ در نمایشگاه تجهیزات ایمنی A+A دوسلدورف آلمان شرکت کردیم، این نمایشگاه دوسالانه و بین‌المللی هر بار با استقبال شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات ایمنی روبرو می‌شود. در این نمایشگاه بسیاری از خریداران محصولات ما را می خواستند ولی به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانستیم محصولات خود را صادر کنیم که به همین دلیل پایگاه صادراتی شرکت را در یکی از کشورهای همسایه دایر کردیم.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.