لزوم استفاده از تفکر سیستمی در توسعه هوشمندسازی
در این میزگرد محمدرضا خالصی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس مطرح کرد: تلاش بر این است در این پنل جنبههای عملیاتیتر و واقعی تر مورد بررسی قرار گیرد و اینکه بررسی شود چه نوع بلوغ نیاز است تا این آثار را ببینیم.
وی افزود: یک رویکرد فرآیندی وجود دارد؛ به این معنی که همه دست به دست هم بدهند و با یک تفکر سیستمی کار را توسعه دهند.
خالصی گفت: طی صحبتهای روز گذشته آقای حمیدیان مدیرعامل ذغالسنگ مرکزی که گفتند ما از هوشمندسازی استقبال میکنیم، ما هم میگوییم هستیم و این لینک را چه کسی ایجاد خواهد کرد؟
اتوماسیون و هوشمندسازی یک فرهنگ است
سیدهادی حسینی، مدیر آزمایشگاه ماشینآلات معدنی دانشگاه صنعتی اصفهان و مشاور امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه عنوان کرد: هوشمندسازی و اتوماسیون صرفا ابزار نیست و کارکرد مستقیم در تصور خیلی از مدیران مجتمع ندارد. اتوماسیون و هوشمندسازی یک فرهنگ است و وقتی شما میخواهید این سیستم را پیادهسازی کنید باید جراحی فرهنگی صورت بگیرد.
اودرباره اهداف آینده افزود: این کنفرانس باید شروع فرهنگسازی باشد و در دانشگاهها به تدریس این فرهنگ بپردازیم. در کشور نمیشود با تکنولوژی موجود ۴۰ میلیون تن تولیدی داشت.
هوشمندسازی را ایرانیزه کنیم
تحلیلگر ارشد تحولات دیجیتال درباره شرایط ایران و ورود اتوماسیون گفت: تکنولوژی موجود با وجود نخبگان ایرانی به مشکل زیادی نخواهد خورد و باید با ارزیابی نبوغ و کمک از غربیها هوشمندسازی را انجام دهیم.
وی درباره اهمیت ارزیابی نبوغ تاکید کرد: ما باید ابزارهایی را به کار بگیریم تا به کمک ارزیابی نبوغ و حتی مدیر مخالف تمام این هوشمندسازی را ایرانیزه کنیم تا از هزینههای هنگفت جلوگیری کنیم.
قره گوزلو در ادامه افزود: بسیاری از تکنولوژیهایی که در خارج از ایران ایجاد شدهاند در داخل ایران به کار نمیآیند و میتوانیم فقط تکنولوژیهای موردنیاز خود را وارد کنیم.
محسن یحیایی، عضو هیئت علمی دانشگاه کوئینزلند، مدیر شرکت CTS و مدیر گروه مدلسازی پیشرفته و کنترل در مرکز تحقیقات JKMRC استرالیا:
چالش اطمینان به فناوریهای خودکار
یحیایی گفت: هنوز قابل اطمینان بودن فناوریهای خودکار قابل سوال است و باید مطمئن باشیم که به درستی کار میکند. توسعه این فناوری که دارای این شاخص باشد و نیروی متخصصی که بتواند مدیریت کند ازمهمترین چالشها است.
وی افزود: حرکت به سمت توسعه باتریها چالش زیست محیطی دارد و به کارگیری عناصر برای ساخت و نیاز به ذخیره انرژی برای توسعه، یکی دیگر از چالش هاست.
او گفت: کاهش هزینههای عملیاتی با توجه به فشار مسائل محیط زیستی و گازهای گلخانهای و بحث بهینه کردن عملیات و انتخاب بهترین راه حل عملیاتی که منجر به کاهش اتلاف منابع و کاهش هزینه های عملیاتی شود؛ مطرح است.