X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
    • برگزاری اولین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال با حضور مسوولان معدن و صنایع معدنی کشور

      اولین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال با حضور مسوولان معدن و صنایع معدنی کشور در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ در محل هتل المپیک تهران آغاز به فعالیت نمود.
      برگزاری اولین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال با حضور مسوولان معدن و صنایع معدنی کشوربرگزاری اولین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال با حضور مسوولان معدن و صنایع معدنی کشور

      به گزارش ایمینو، از جمله مهم‌ترین سخنرانی‌هایی که در اولین روز از این همایش انجام شد، می‌توان به سخنرانی مهندس اشرفی سمنانی مشاور مدیرعامل میدکو، مهندس فولادچی دبیر همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال،مهندس عزیزالهی مدیرعامل همکاران سیستم، مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان و مهندس مجتبی حمیدیان مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران اشاره نمود که بخشی از آن را باهم می‌خوانیم:


      رضا اشرف سمنانی، مشاور مدیرعامل میدکو:

      راه‌های رسیدن به معدن‌کاری دیجیتال​

      نگاهی به موضوع دیجیتالی کردن معدن در ایران نشان می‌دهد که در بسیاری از زمینه‌ها دیجیتالی کردن اتفاق افتاده است؛ ولی به دلیل اینکه سرعت در این فناوری خیلی زیاد است، ضرورت دارد کشور ما نیز سرعت خود را با تحولات هماهنگ کند تا از دنیا فاصله زیادی نگیرد؛ زیرا در عرصه جهانی، بدون استفاده از فناوری‌های روز، قدرت رقابت ما به‌شدت کاهش می‌یابد و دچار مشکل می‌شویم.

      امروز بالا بردن سرعت و کم‌کردن هزینه‌ها باعث می‌شود تا قدرت رقابتی کشورها تغییر کند. در این مسیر ضرورت دارد، برنامه‌‌‌ریزی مدون و دقیقی داشته باشیم.

      باید در جریان سرمایه‌گذاری، موضوع دیجیتالی کردن معادن را در اولویت کاری قرار دهیم؛ چون در زمینه نیروی انسانی بااستعداد در کشور کمبود نداریم.


      فولادچی، دبیر همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال:

      فراگیری معدنکاری دیجیتال بهره‌وری در معادن را افزایش می‌دهد

      سروش فولادچی دبیر همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال ۱۴۰۱ مطرح کرد: در تحقق و ترویج معدنکاری دیجیتال نقش سیاستگذاران برای فراهم کردن زیرساخت‌ها بسیار سرنوشت ساز است چرا که پیاده‌سازی طرح‌های نوآورانه و فناورانه مساله اصلی بخش معدن و صنایع معدنی کشور است.

      او افزود: معدنکاری دیجیتال بر توسعه پایدار و حفاظت از منابع طبیعی تاکید دارد و سرآغاز رقابت‌های بین‌المللی معادن ایران در دنیا خواهد بود.

      فولادچی تاکید کرد: امروز استفاده از سیستم‌های خودران، سیستم‌های بروز حفاری و کنترل از راه دور بهره‌وری را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد و همین سبب می‌شود سرعت‌بخشی به هوشمندسازی معادن و پیاده‌سازی فناوری دیجیتال ضرورت پیدا کند.


      مدیرعامل همکاران سیستم در نخستین همایش معدنکاری دیجیتال مطرح کرد:

      قدرت اطلاعات در شتاب‌دهی به جریان معدنکاری دیجیتال

      عزیزالهی در نخستین همایش معدنکاری دیجیتال مطرح کرد: اگر بخواهیم به این‌ سوال پاسخ دهیم که عصر دیجیتال چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، می توان گفت علاوه بر مصادیق مشخص عصر دیجیتال یک رویکرد جامع و کل نگر است و تمام ابعاد سازمان را در بر خواهد گرفت.

      او افزود: دیجیتال به فراتر از صنعت فکر کردن کمک می‌کند و تحول دیجیتال توجه به حوزه علوم انسانی دارد. کمک به شکل گرفتن اکوسیستم برای پیشبردن تحول رهبران دیجیتال می‌کنو زیرا مدل کسب و کار و عوض خواهد کرد.

      عزیزالهی ادامه داد: دنیای کسب و کار در دنیای امروز و پاندمی کرونا باعث تحول آی‌تی و دیجیتال شده همچنین تغییرات تکنولوژی بازیگران جدیدی به وجود آورده است.

      و با بیان اینکه هرچقدر اطلاعات قوی تر باشد و قدرت تحلیل شرکت ها بیشتر می‌شود و هوشمندی دنیای اقتصاد در انتخاب عنوان این همایش فرصت خوبی برای معادن به وجود آورده است.

      این فعال عرصه معدنکاری با اشاره به فعالیت ٥ شرکت پیشروی معدنی دنیا در تحول دیجیتال عنوان کرد:

      عمده هوشمند سازی از طریق iot و خرید سخت افراز انجام نمی شود و رویکرد تحول دیجیتال نیاز به اجزای دیگر و تامین زیرساخت‌ها دارد.


      مدیرعامل ذوب آهن‌ اصفهان در نخستین همایش معدنکاری دیجیتال مطرح کرد:

      به نوآوران عرصه معدنکاری دیجیتال اعتماد کنیم

      ایرج رخصتی مطرح کرد: حرکت به سمت بازارها و اکوسیستم جدید در معادن جدی‌تر از گذشته شده اما چالش تحولات دیجیتال ابتدا فرهنگ سازمانی را تحت الشعاع قرار می دهد و ساختار سازمانی باید تحول را بپذیرد.

      او افزود: اگر از فرهنگ سنتی بخواهیم به فرهنگ مدرن گذر کنیم، به یک تحول فرهنگی نیاز داریم و اینکه مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود. زیرساخت‌ها تکمیل شود و توسعه معادت با دانش روز سرعت پیدا کند.

      رخصتی ادامه داد: دیدگاه ضعیف مسوولان بهبود یابد و به توانمندی و مهارت‌های جوانان اعتماد کنیم و از دانششون استفاده کنیم. زیرا هوش مصنوعی تصمیم‌گیری‌های انسانی که باعث خطا می‌شود را به حداقل می‌رساند.

      او افزود: ما باید از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم چرا که اقتصاد معدنی امن تر است و باید از دوره معدنکاری سنتی گذر کنیم.


      مهندس مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران در اولین همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال اظهار داشت:

      ضعیف بودن سرویس‌های ارتباطی، سکوت حاکمیت در این زمینه، نبود متولی خاص در لایه‌های مختلف و مشکلات ناشی از سرویس‌های ارتباطی، باعث شده که تمام بدنه معدنی کشور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و هوشمندسازی مغفول بماند.

      وی در ادامه افزود: باید بپذیریم که زیرساخت‌ها در هوشمندسازی، ضعیف و ضرورت برگزاری نشست‌های تخصصی بسیار لازم است.

      او گفت: امروز باید دست‌اندرکاران معدنی الگوهای خود را ارایه کنند تا همه فعالان در کسوت سکوت متولیان هوشمندسازی، بیشترین بهره را ببرند.



      امید اصغری در نخستین همایش معدنکاری دیجیتال مطرح کرد
      3 مسیر اصلی پیش روی معدنکاری دیجیتال

      امید اصغری دبیر همایش معدنکاری دیجیتال و مدیر موسسه یونیدرو در این همایش با اشاره به اینکه صنعت معدن از چندین جهت حائز اهمیت است و باید پاسخگوی نیاز مصرف کننده ها باشد عنوان کرد: در سال های اخیر کاهش عیار سنگ معدن و افزایش عمق معدنکاری، هزینه استخراج را افزایش و روند بهره وری را با چالش همراه کرده است و وضع قوانین سختگیرانه از سوی جوامع بین المللی چالش هایی را به همراه داشته اما فناوری در بخش معدن در حال توسعه است، به همین منظور لازم است، در این زمینه شرکت های فراهم کننده زیرساخت دید جامع تری نسبت به بخش معدن داشته باشند.

      اصغری گفت: دیجیتالی شدن معادن اولویت اصلی بسیاری از مدیران معدنی دنیا است و ۴۳ درصد مدیران معدنی بین المللی در این خصوص گفته اند دیجیتالی شدن را در در اولویت کاری خود قرار داده اند. در این باره می تولن گفت هوشمندسازی به معنای استفاده بیشتر از فرصت های موجود و فناوری ها است.

      اصغری همچنین با اشاره به اینکه در سه سال اخیر اهمیت این موضوع باعث شد علاوه بر پژوهش ها به سه مسیر دست پیدا کنیم عنوان کرد: در مسیر اول طرح هوشمندسازی معادن در ایمیدرو در دستور کار قرار گرفت که در این مسیر مشکلات و‌ چالش ها بررسی شد و در حال حاضر در فاز میدانی و در حال پایش معادن هستیم. امروز در بیشتر معادن کشور ۳ مشکل اصلی در زمینه زیرساخت به ویژه اینترنت برای معادن وجود دارد. مشکل دوم مربوط به اطلاعات پایه موجود و اعتبارسنجی آنها است و نکته اخر مربوط به آموزش بوده زیرا امروز نگاه قالب تولید در بخش معدن است.

      در خصوص مسیر دوم اصغری افزود: اما مسیر دیگر اطلاع رسانی در حوزه معدنکاری دیجیتال است. دو سال قبل ایده چاپ کتابی در این زمینه مطرح شد که امروز شاهد رونمایی از این کتاب خواهیم بود.

      اما مسیر دیگری که دبیر همایش معدنکاری دیجیتال و مدیر موسسه یونیدرو به آن اشاره می کند به همکاری با مجموعه دنیای اقتصاد باز می گردد تا در زمینه تغییر نگاه مدیران معدنی شاهد نفوذ تحول دیجیتال نه تنها در معادن بزرگ بلکه در معادن کوچک و متوسط مقیاس باشیم.

      به گفته اصغری این رویداد تجمیع کارهای انجام گرفته و شنیدن تجربیات دیجیتالی شدن را به همراه دارد و‌تلاش کردیم با دعوت از کارشناسان داخلی و خارجی این مسیر را هموار کنیم. بدنبال آن هستیم ارتباط با نخبگان این حوزه تنها به حضور در همایش ختم نشود و رابطی برای تسهیل گری معدنکاری دیجیتال در بخش معدن باشیم.


      این گزارش بروزرسانی می‌شود...

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.