X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
    • با هدف خلق ایده‌های نو و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برگزار شد

      بررسی فرصت ها و چالش های نوآورانه صنعت گوهرسنگ

      نشست هم اندیشی ایمینو با محوریت شناسایی نیازهای نوآورانه و فناورانه صنعت گوهرسنگ در راستای خلق ایده های نو و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برگزار شد.
      بررسی فرصت ها و چالش های نوآورانه صنعت گوهرسنگ

      به گزارش شبکه ایمینو، نشست هم‌اندیشی ایمینو با محوریت شناسایی نیازهای نوآورانه و فناورانه صنعت گوهرسنگ با حضور صاحب نظران این عرصه برگزار شد تا با تبادل نظر چالش ها و فرصت های این بازار مورد بررسی قرار گیرد.

      حسین منصوری مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ( ایمینو) در این نشست با تشریح برنامه های این مرکز در راستای تسهیلگری، شبکه سازی و ارائه خدمات مشاوره ای به نوآوران مطرح کرد: ایمینو از ابتدای تاسیس تا کنون در راستای تسهیلگری ایده های نوین در معادن کشور درصدد بوده با انتشار فراخوان و احصای نیاز معادن و صنایع وابسته به آن چالش هایی که راه حلشان می تواند طرح های نوآورانه و فناورانه باشد را شناسایی و پلی میان نوآوران و واحدهای صنعتی باشد.

      او با اشاره به اهمیت وجود ۴۰ نوع گوهرسنگ و گردش مالی گوهرسنگ‌ها در جهان مطرح کرد: با توجه به رویکر د ایمینو در احصای نیاز و شناسایی چالش ها تلاش داریم طی نشست های سلسله وار با کارآفرین ها، نخبگان، انجمن ها و تشکل های تخصصی گوهرسنگ و همچنین سایر بازیگران و فعالان ایده های نوین این عرصه را پس از شناسایی در ساختار کسب و کارهای نوپا و استارتاپ پیاده سازی کنیم و به توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان این صنعت کمک کنیم.

      مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در ادامه با بیان اینکه رویداد های جدیدی با هدف ایجاد فضا های رقابتی و پیشرفت روزافزون در شرکت های نوآور برنامه ریزی کردیم، مطرح کرد: ایمینو اعلام آمادگی می کند که در راستای شناسایی نیازها و راه های توسعه بازار گوهرسنگ ها رویداد ریورس پیچ که رویداد کارآفرینی تقاضا محور است، برگزار شود. امروزه کارآفرینی بیش از قبل مورد توجه صاحبان ایده و کسب کار است و رویدادهای ریورس پیچ به این صورت است که از سازمان ها درخواست می شود بر اساس نیازسنجی که صورت گرفته، موضوع و چالش برانگیز را در سازمان برای تیم های کارآفرین یا استارت آپ مطرح کنند تا کارآفرینان برای آنها با توجه به ایده های نوین خود راه حلی پیدا کنند.

      در ادامه این نشست سید ابومحمد هاشمی مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور مطرح کرد: مطالعات اکتشافی گوهرسنگ‌ها بخشی از ماموریت های توسعه‌ای ایمیدرو است که طبق برنامه زمان‌بندی در فاز‌های شناسایی-پی‌جویی، غربالگری در استان‌های کشور جریان دارد. همچنین در راستای ایجاد هم افزایی، استفاده از خردجمعی و پیشبرد اهداف تعریف شده در سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور، از افراد و فعالان این حوزه درخواست شد تا نقطه نظرات و ایده‌های سازنده خود را در راستای بروزرسانی و تکمیل حلقه‌های اجرایی سند با دفتر طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور در میان بگذارند.

      او با تاکید بر اصلاح قوانین در حوزه گوهرسنگ و تسهیل امور واردات و صادرات گوهرسنگ‌ها به منظور ایجاد ارزش افزوده، ادامه داد: ایجاد آزمایشگاه مرجع با مشارکت سازمان استاندارد جزو بندهای سند است که جلسات برنامه ریزی برای ایجاد آزمایشگاه مرجعی که بتواند مجوز تشکیل بقیه آزمایشگاه ها را صادر کند، با همراهی سازمان استاندارد برگزار شده و به زودی جلسات تدوین استانداردها برای صدور مجوز برگزار خواهد شد. همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی تراش گوهرسنگ‌ها برای ۳۱ مرکز در استان‌های مختلف به تشخیص طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور در قالب قراردادی بین ایمیدرو و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در سال ۱۴۰۱ در دست اقدام است.

      هاشمی با اشاره به تشکیل دپارتمان تراش گوهرسنگ و تبدیل آن به دپارتمان ملی گوهرسنگ در شهر فردوس، عنوان کرد: در راستای تسهیل تجارت گوهرسنگ‌ها و راهیابی به بازار‌های بین‌المللی مصنوعات گوهرسنگی تلاش داریم اتاق گوهر و فلزات گرانبها را در گمرکات تخصصی از طریق یک پنجره واحد اهداف سند ملی طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور راه اندازی کنیم.

      در ادامه این نشست هم اندیشی ایمینو با محوریت «شناسایی نیازهای نوآورانه و فناورانه صنعت گوهرسنگ» فعالان و صاحب نظران این عرصه از قدمت 5 هزار ساله گوهرتراشی در ایران گفتند و ایران را به عنوان یکی از کشور‌های مطرح در حوزه گوهرسنگ‌ها به لحاظ تنوع و وجود 4۰ نوع گوهرسنگ دانستند. در حالی که فعلان این صنعت معتقدند تاکنون از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده نشده و سهم نیم صدم درصدی ایران از بازار تجارت گوهرسنگ‌ها ناچیز است.

      کارشناسان صنعت گوهرسنگ اعلام کردند گردش مالی این صنعت در جهان ۱۲۰۰ میلیارد دلار برآورده شده که ایران با وجود تنوع و پتانسیل غنی در حوزه گوهرسنگ ها، از میان ۱۸۰ کشور رتبه ۱۰۵ را در تجارت این صنعت دارد و براساس آمار سازمان تجارت جهانی که آن هم از کشور‌های مقصد صادرات، اخذ شده، گردش مالی ایران در این صنعت ۳۶ هزار دلار برآورد شده است.

      این نشست در راستای توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در صنعت گوهرسنگ با هدف خلق ایده‌های نو و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برگزار شد و درباره طراحی، پیاده سازی و راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات صنعت گوهر سنگ با ایجاد یک تیم استارتاپی به همراهی طرح صنعت گوهر سنگ و حمایت ایمینو صحبت شد. همچنین قرار شد از سوی طرح صنعت گوهرسنگ چالش‌های مرتبط با تولید و بازار به ایمینو منتقل و فرصت های نمایشگاهی در صنعت گوهر سنگ ایجاد شود.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.