مریم کرباسی در گفت و گو با شبکه ایمینو مطرح کرد: پلتفرم جامع توسعه بازار، تامین مالی، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناورانه در بخش معدن و صنایع معدنی دو رویکرد دارد. جامعه هدف رویکرد اولیه آن شرکتهای دانشبنیانی هستند که دانشبنیانی را احراز کردند و در مراحل مختلف ایدهپردازی، تجاریسازی، تولید و پایش قرار دارند. این پلت فرم جامع براساس ماهیتی که دارد به تمامی مراحلی که یک محصول فناورانه و نوآورانه قرار است به تولید دانشبنیان و اشتغالزا برسد، توجه دارد و با توجه به شعار راهبردی سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری تهیه شده است.
او ادامه داد: این پلت فرم جامع هر محصول یا خدمت دانشبنیان یا فناورانهای که در هر مرحلهای در شرکتهای معدنی و صنایع معدنی قرار داشته باشد، پایش کرده و به لحاظ برخورداری از مجوز، خط تولید، مشتری و دیگر پارامترها شرکتها غربالگری می شوند. در واقع این پلتفرم جامع تدوین شده تا به شرکتها به لحاظ توسعه بازار، تامین مالی، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناورانه دیگر یاری رساند. تحقق اهداف تعریف شده دراین پلت فرم باعث میشود ازاکوسیستم نوآوری بخش معدن و بازیگران واقعی این عرصه حمایت شود و برای اینکه شرکتهای نوآور به مرحله تولید اشتغالزای دانش بنیان برسند، در مرحله نخست راستیآزمایی انجام میشود و اطلاعات آنها جمعآوری سپس گروهبندی میشوند و در گروههای مختلف برایشان بستههای راهبردی تامین مالی، توسعه و تجاریسازی تعریف میشود که در این راستا آمادگی همکاری با زیرساختهای بزرگ و توانمندی مثل کنسرسیومهای بینالمللی دانشبنیان هم وجود دارد.
کرباسی با بیان اینکه در این پلتفرم پیشبینی شده که یک کارگروه شایسته و نخبهمحور از ارکانهای دانشگاه، صنعت، ارگانهای دارای تجربههای موثر تجاریسازی، کارآفرینی، مدیریتهای استراتژیک و غیره تشکیل شود، مطرح کرد: در این کارگروه یک الگوی عملکردی ارزیابی فراهم خواهد شد و گروهی از صاحب نظران در عرصه تجاریسازی، تولید دانشبنیان و صنایع معدنی شکل خواهد گرفت و علاوهبر دانش بنیانها، شرکتهای نوآورانهای هم که فکر میکنند می توانند در این عرصه وارد شوند و با کمک، هدایت و تامین مالی به مرحله تولید دانش بنیان و اشتغالزایی برسند، میتوانند به ما مراجعه کنند.
او درباره اینکه آیا شرکتهای دانشبنیانی که شکست خوردهاند هم میتوانند از ظرفیتهای این پلت فرم استفاده کنند، بیان کرد: یک قابلیت در این پلت فرم در نظر گرفته شده برای ارزیابی قابلیت تجاریسازی و اگر یک شرکت دانش بنیانی مقتضیات تجاریسازی ندارد، بازار ندارد و یا به اصطلاح تاریخ مصرف آن گذشته، این شکستخوردگی طبیعتا قابل ترمیم نیست. ولی برخی از دانشبنیانهای ما به دلیل عدم دسترسی موثر به بازار فروش و مصرف، زمین خوردند یا ناامید شدند و روحیه خود را از دست دادهاند. درواقع جایگاه بازآفرینی و بازتوانی این دانشبنیان ها با ایدههای درست فناورانه همین پلت فرم جامع محقق خواهد شد و این شروعی امیدوارکننده در ایمینو خواهد بود.