X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۳/۲۴
      منبع خبر : ایسنا
    • تحولی بزرگ در علم نجوم؛

      بزرگترین تلسکوپ مایع جهان شروع به کار می‌کند

      بزرگترین تلسکوپ مایع جهان اواخر سال جاری فعالیت علمی منظم خود را آغاز خواهد کرد تا عصر جدیدی از مشاهدات نجومی را رقم بزند.
      بزرگترین تلسکوپ مایع جهان شروع به کار می‌کند

      به گزارش ایمینو و به نقل از یونیورس تودی، از هر ستاره‌شناس، اخترفیزیکدان یا کیهان‌شناسی بپرسید، احتمالاً به شما خواهند گفت که عصر جدیدی از نجوم در راه است. با پیشرفت‌ در حوزه نجوم امواج گرانشی، تحول در مطالعات سیارات فراخورشیدی، و نسل بعدی تلسکوپ‌های زمینی و فضایی که در حال شروع کار هستند، کاملاً مشهود است که ما در آستانه عصر جدیدی از اکتشافات تقریباً مستمر قرار داریم. مثل همیشه، اکتشافات، نوآوری‌ها و آنچه آنها امکانپذیر می‌کنند، دانشمندان و محققان را تشویق می‌کنند تا با نگاهی به آینده گام بزرگ بعدی را بردارند.

      به عنوان مثال، تحقیق در مورد آینه‌های مایع و تداخل سنج‌های پیشرفته را در نظر بگیرید که به انواع کاملاً جدیدی از تلسکوپ‌ها و روش جدیدی از جمع‌آوری نور برای پیشرفت علم نجوم متکی است. یک نمونه پیشگام در این مورد، تلسکوپ بین‌المللی آینه مایع(ILMT) است که به تازگی در قله کوهی با ارتفاع ۲۴۵۰ متر واقع در رشته کوه مرکزی هیمالیا، شروع به کار کرد. برخلاف تلسکوپ‌های معمولی، این تلسکوپ برای دریافت نور کیهانی به آینه‌ای چهار متری با قدرت چرخش سریع متکی است که با لایه‌ای از جیوه پوشانده شده است.

      تلسکوپ بین‌المللی آینه مایع، مانند رصدخانه‌های دیگر، در بالای سطح دریا قرار دارد تا اعوجاج ناشی از بخار آب در جو به حداقل برسد و پدیده‌ای که به نام شکست جوی شناخته می‌شود کاهش یابد. این رصدخانه که شباهت بسیاری به رصدخانه پارانال ESO در شمال شیلی یا رصدخانه مائونا کیا(Mauna Kea) در هاوایی دارد، برای بررسی آسمان و شناسایی اجرام مانند ابرنواخترها، عدسی‌های گرانشی، زباله‌های فضایی، سیارک‌ها و سایر پدیده‌های گذرا و متغیر طراحی شده است.


      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.