X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    • مدل همکاری بین ارکان پژوهش و توسعه فناوری ایمیدرو تدوین شد

      ماموریت‌های ارکان اصلی ایمیدرو در تسهیلگری و توسعه اکوسیستم استارتاپی

      اولویت‌های ایمیدرو در راستای برنامه‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، سند راهبردی و برنامه‌های عملیاتی توسعه و تحول اقتصاد دانش‌بنیان وزارت صمت و تدوین مدل همکاری بین ارکان پژوهش و توسعه فناوری ایمیدرو با رویکرد تعاملی با اکوسیستم استارتاپی کشور طی نشستی مجازی با حضور مدیران واحدهای نوآوری و فناوری ایمیدرو بررسی شد.
      مدل همکاری بین ارکان پژوهش و توسعه فناوری ایمیدرو تدوین شد

      به گزارش شبکه ایمینو، نشست بررسی برنامه ها و اقدامات عملیاتی واحدها در بخش دانش بنیان با حضور مدیر آموزش و پژوهش ایمیدرو ، مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی، رئیس موسسه یونیدرو ،مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، نمایندگان صندوق بیمه فعالیت های معدنی و مرکز هوشمندی و رصدخانه فناوری و نوآوری صنایع معدنی برگزار شد.

      در این نشست که اولویت‌های ایمیدرو در راستای برنامه‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و سند راهبردی و برنامه‌های عملیاتی توسعه و تحول اقتصاد دانش‌بنیان وزارت صمت مورد بررسی و مدل تدوین شده همکاری بین ارکان اصلی ایمیدرو در راستای توسعه اکوسیستم استارتاپی صنایع معدنی تشریح شد.

      ایمینو؛ جهت‌دهی و توانمندسازی کسب و کارهای نوپا

      مرکز نوآوری ایمینو با هدف اجرای طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در این مدل همکاری قرار است در راستای شناسایی و کمک به توانمندسازی کسب و کارهای نوپای بخش معدن و صنایع معدنی فعالیت کند و نقش اصلی آن در این همکاری تامین زیرساخت ارزان یا رایگان اعم از استقرار، آموزش، ارائه فضای اشتراکی برای تیم های استارتاپی، تسهیلگری برای تعامل استارتاپ ها با بدنه دولت و شرکتهای بزرگ صنایع معدنی و ارائه خدمات منتورینگ رایگان، ارزان و درآمدزا (غیر از مدلهای سهام بری) است.

      هماهنگی و استفاده از ظرفیت های ایمیدرو برای توسعه آموزش

      مدیریت آموزش، پژوهش و فناوری (تی آرتی) ایمیدرو نیز ماموریت آموزش، احصا نیازهای پژوهشی و کاربردی و ارتقا بهره وری را دارد. نقش اصلی تعریف شده برای این نهاد در مدل همکاری تدوین شده، نظارت عالیه بر ساختار و ایجاد هماهنگی و استفاده از ظرفیت های ایمیدرو جهت توسعه آن، آموزش و توانمندسازی بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان، ایجاد ارتباط بین صنعت و بخش دانش و ایجاد پایگاه اطلاعاتی مدیریت دانش است.

      اهمیت تامین منابع مالی در تقویت جریان نوآوری

      از سویی صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در راستای توسعه شرکت‌های دانش بنیان کاهش ریسک سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی (اکتشاف و تجهیز و آماده‌سازی) را برعهده دارد تا همسو با پیاده‌سازی مدل همکاری حرکت کند.
      این در حالی است که صندوق بیمه با صدور ضمانت نامه ها، ارائه پوشش‌های بیمه ای در جهت ایجاد امنیت سرمایه گذاری، فراهم آوردن امکانات جهت تامین منابع مالی موردنیاز سرمایه گذاران بخش معدن و با صدور بیمه نامه های
      اعتباری می‌تواند جریان نوآوری و دانش بنیان بخش معادن و صنایع معدنی را در کشور تقویت کند.

      ماموریت یونیدرو برای توسعه و تجاری‌سازی فناوری و نوآوری

      همچنین موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو (یونیدرو) نیز در این مدل همکاری به توسعه و تجاری سازی فناوری و نوآوری و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی می پردازد و برای این نهاد در پیاده سازی مدل همکاری، نقش‌هایی مانند خلق ایده و تیم‌سازی (مدل های استارتاپ استودیویی)، شناسایی ایده ها (اینوماین)، آموزش فنی و تخصصی به تیم های استارتاپی تعیین شده است.

      ۳ ماموریت برای توسعه خدمات آزمایشگاهی به دانش‌بنیان‌ها

      بر اساس این مدل همکاری، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران نیز در سه بخش «تحقیقات کاربردی»، «امکان‌سنجی» و «خدمات آزمایشگاهی و پایلوت» متمرکز می‌شود و این نهاد قرار است با ارائه خدماتی مانند ارائه فضای استقرار رایگان ارزان برای تیم های فناوری تولید، استفاده از خدمات آزمایشگاهی و پایلوت به صورت رایگان ارزان مدل های درآمدزایی استارتاپی مدل های غیر از سهام بری) و منتورینگ تخصصی به تیم‌های استارتاپی فعالیت کند.

      آینده‌پژوهی و شناسایی و معرفی فرصت های فناورانه

      در این مدل همکاری مرکز هوشمندی و رصدخانه فناوری و نوآوری صنایع معدنی به آینده پژوهی و رصد فناوری نوین صنایع معدنی می‌پردازد و قادر است با ایفای نقش های زیر در مدل همکاری به کمک اکوسیستم استارتاپی صنعت معدن و صنایع معدنی ایران بشتابد.

      ماموریت‌های این مرکز کمک به سیاست گذاری در چرخه عمر ایده تا محصول، شبکه سازی با ذی نفعان اکوسیستم استارتاپی در بخش صنایع معدنی، نیازسنجی، شناسایی و معرفی فرصت های فناورانه به اکوسیستم استارتاپی است.

      هدف از ارائه مدل همکاری بین ارکان مختلف اکوسیستم استارتاپی، «تعیین نقش ارکان اصلی ایمیدرو در تسهیل ایجاد و توسعه اکوسیستم استارتاپی»، «ایجاد هم افزایی و جلوگیری از دوباره کاری»، ترسیم تعاملات ارکان بر مبنای تجارت بین‌المللی»، «ترسیم تعاملات ارکان با نقش آفرینان اکوسیستم استارتاپی کشور خارج از مجموعه ایمیدرو» است.

      بنابراین گزارش، اکوسیستم استارتاپی شامل زیر مجموعه هایی مانند شتاب دهنده ها، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرمایه گذاران خطر پذیر و صندوق های سرمایه‌گذاری، پارک‌ها و مراکز رشد و مراکز و کارخانه های نوآوری است. در این میان حوزه معدن و صنایع معدنی در ایران شامل نهادهای ایمیدرو، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، اتاق بازرگانی (کمسیون معدن)، شرکت های دانش بنیان و فناور، شرکت های معدنی و صنایع معدنی، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی، سازمان نظام مهندسی معدن، دانشکده های معدن و متالورژی و خانه معدن و غیره است.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.