به گزارش ایمینو ؛ جعفر آقازاده پژوهشگر پارک علم وفناوری آذربایجان شرقی و مدیرعامل شرکت دانش بنیان درباره طراحی لباس ایمن برای پاکبانان شهرداریهای کشور گفت: این فناوری برای جلوگیری از تصادفات خودروها با پاکبانان در حین انجام وظیفه و جلوگیری از تلفات انسانی در محیطهای پر خطر جاده برای کارگران طراحی شده است.
وی افزود: پاکبانان در محیطهای پر خطر مانند جادههای پر تردد، اتوبانها و مسیرهایی با دید کم برای تنظیف، رنگ آمیزی، گل کاری و یا سایر فعالیتهای روزمره مشغول به کار میشوند با توجه به نبود علایم راهنما و یا استفاده نکردن از علایم هشدار دهنده و یا سرعت بالای خودروها در چنین محیطهایی متاسفانه موجب آسیب فیزیکی و یا جان باختن عده زیادی از هم وطنان میشود.
پژوهشگر پارک علم وفناوری آذربایجان شرقی ادامه داد: دستورالعملهای زیادی توسط مسئولان زیرربط برای جلوگیری از این تصادفات و جانباختن پاکبانان هر ساله به کارفرمایان ارجاع میشود و تاکید مسئولان برای رعایت قوانین HSE در محیطهای پر خطر برای جلوگیری از این حوادث است. ولی با توجه به نبود امکانات زیر ساختی و رعایت نکردن برخی از افراد، این حوادث هر ساله در شهرهای مختلف اتفاق میافتد.
آقازاده خاطرنشان کرد: نخستین راهکار ارائه شده برای این معضل ارائه لباس مناسب برای این کار است، چون لباس برای هر پاکبان جزو لوازم ضروری برای شروع فعالیت است با توجه به اینکه پاکبانان و کارگران محترم اغلب اوایل صبح و یا شب مشغول کار هستند در این لباس از نوعی LED با رنگ آبی و قرمز استفاده شده است که از مسافت چند کیلومتری فعالیت این فرد در محل مورد نظر برای رانندگان را هشدار میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به ارزیابیهای انجام شده در شهر تبریز در این تصادفات، نبود دید کافی و علائم هشدار و در نتیجه عکس العمل دیر هنگام رانندگان دلیل این چنین حوداث بیان شده است که اگر علائم هشداری برای این وضعیت تعبیه شده بود، چنین تصادفی اتفاق نمیافتاد.
این پژوهشگر همچنین عنوان کرد: در این لباس سنسورهای هشدار برای وضعیتهای مختلف با وزن کم تعبیه شده است که با نزدیک شدن مانع به صورت لرزش ( ویبره ) به کاربر هشدار میدهد.
آقازاده تصریح کرد: با توجه به بررسیهای انجام شده در تصادفات مشابه در موقع وقوع حادثه برخی رانندگان اقدام به فرار میکنند و پاکبان در محیط کار بدلیل نرسیدن به موقع اورژانس جان میسپارد، برای جلوگیری از این معضل سیستم جی پی ار اس برای ارتباط با کاربر معاونت خدمات شهری در صورت وقوع حادثه، محل حادثه و زمان حادثه به مرکز کنترل ارسال میشود و به ۴ مورد از افراد نزدیک هشدار تماس ارسال می شود تا نسبت به کمک رسانی در محیط مورد نظر اقدام شود.
به گفته طراح این سیستم، یکی از ویژگیهای مهم این لباس مجهز بودن به جی پی اس است تا مناطق پرخطر را که ضرورت دارد از این لباس فرم استفاده شود، شناسایی کند و در صورت استفاده نکردن از لباس هشدار دهد.
گفتنی است، با توجه به اینکه در صورت بروز حادثه هزینههای سنگینی متحمل افراد و سازمان مربوطه میشود، این لباس فرم با قیمت مقرون به صرفه در داخل کشور توسط کارشناسان زبده و جوان قابل تولید است.