سورنا ستاری با تأکید بر اینکه توسعه بیش از هر چیزی یک مفهوم فرهنگی است، افزود: دانش بنیان یک فرهنگ است و باید در تمام بخشهای جامعه این فرهنگ توسعه پیدا کند.
وی بیان کرد: دانش بنیانی یعنی اینکه در کشور صنعت میخواهیم نه اینکه کارخانهدار باشیم. در صنعت است که خودرو را طراحی میکنند و در کارخانه هم خودروسازی صورت میگیرد؛ وگرنه برای کارخانهداری نیاز به این همه دانشگاه وجود ندارد. دانش بنیانی به معنای نوآوری در جامعه است.
ستاری ادامه داد: دانش بنیانی تأثیرگذاری نخبگان در جامعه است. اکنون دانشگاههایی داریم که نسبت به هشت سال پیش در زمینه تحقیقات بسیار فعال هستند و در این زمینه باید محصول ارائه دهند. معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بخش تجاریسازی را بخش خصوصی باید سرمایهگذاری کند و بخش تحقیقات را دولت باید سرمایهگذاری کند. وی با اشاره به اینکه در دولت جدید به بحث دانش بنیانها بسیار اهمیت داده شده است، یادآور شد: مقرر شده است هفتهای یک روز با معاون اول رئیس جمهور درخصوص مشکلات کشور و حل آن با استفاده از شرکتهای دانش بنیان جلساتی برگزار شود. در حال حاضر اولین جلسه آن در حوزه امنیت غذایی با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. ایران کشوری است که با دانش و توسعه دانش میتواند مشکل امنیت غذایی را حل کند. ستاری تصریح کرد: زمانی که فرهنگ دانش بنیان در کشور توسعه یابد، صنعت فولاد، پتروشیمی و سایر صنایع را خودمان خواهیم داشت؛ چرا که با ایجاد این فرهنگ این صنایع را طراحی و توسعه دادهایم. باید در کشور اتاق بازرگانی داشته باشیم که صادرات را محور باشد نه اینکه محصولی را وارد کشور کند. همه اینها بستگی به همان فرهنگ دانش بنیان دارد.