محسن دهنوی در گفتوگو با شبکه ایمینو عنوان کرد: نخبگان در حوزه معدن حضور کمرنگی دارند در حالی که باید بستر فعالیت استارت آپها و شرکتهای دانشبنیان را تقویت کنیم تا تعداد افراد نخبه و متخصص در آن بخش بیشتر شود.
او با اشاره به برگزاری نشست اخیر مجلس با وزارت صمت بیان کرد: با توجه به جلساتی که با وزارت صمت در زمینه توسعه شرکت های استارت آپ و دانش بنیان در بخش صنعت و معدن داشتیم، مهمترین وظیفه وزارت صمت آن است که شرکتهای معدنی را به سمت تحقیق و توسعه ترغیب کند. در این مسیر بازیگر اصلی خود دولت است. البته ایمیدرو با راهاندازی مرکز نوآوری ایمینو در این زمینه تلاش هایی را انجام داده اما با توجه به پتانسیلی که بخش معدن دارد، بهتر است اکوسیستم نوآوری در این عرصه تقویت شود.
تعدیل پرداخت مالیات برای شرکتهای دانش بنیان
رئیس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس در ادامه با اشاره به تدوین قانون جهت تولید دانش بنیان بیان کرد: تاکنون بیش از ۱۰۱ چالش قانونی شرکتهای دانش بنیان در مجلس شناسایی شده در همین راستا در تلاش هستیم تا زیرساختهای لازم برای چالشهای شرکتهای دانشبنیان فراهم شود.
عضو صندوق نوآوری و شکوفایی درباره رفع مشکلات شرکت های دانش بنیان در صنایع مختلف عنوان کرد: در مجلس سعی کردیم زیرساخت های پارکهای علم و فناوری را فراهم و کسب و کارهای نوپا را مورد حمایت قرار دهیم. زیرا امور بیمه، مالیات و بانکی شرکتهای دانش بنیان را با مشکلاتی مواجه میکند و اغلب شرکتها در این رابطه انتقادات زیادی دارند. بنابراین تلاش کردیم در بحث بیمه و بخشودگی بخشی از جرایم، تامین اجتماعی این شرکتها را مورد حمایت قرار دهیم و همچنین بخشودگی مالیاتی را برای شرکتهایی که فعالیتهای تحقیقاتی انجام میدهند، اعمال و همچنین در طرح جهش تولید دانش بنیان، ماده ۸ که مربوط به حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات است، ساختار جدیدی را برای هماهنگی و همسان کردن و یکدست کردن توانایی توان اجرایی مجلس در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان ایجاد کنیم.
دهنوی با بیان اینکه موضوع شرکت دانش بنیان یک پدیده اقتصادیست، تصریح کرد: شرکت دانش بنیان یعنی شرکتی که مسئله اصلی آن تولید، فروش، تامین مالی و ارتباط با صنعت است و در گذشته ساختاری در کشور برای اینکه وزارت صنعت را در کنار وزارتخانههای دیگر قرار دهد تا مسئله دانش بنیان را حل کند وجود نداشته، در قانون جهش دانشبنیان مجلس، ساختاری تحت عنوان شورای راهبردی دانشبنیان کشور به ریاست رئیسجمهور و نایبرئیس معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و حضور وزارتخانههای مختلف را پیشنهاد دادیم و امیدواریم با فعال شدن آن بخش عمدهای از مشکلات شرکتهای دانشبنیان حل و فصل شود. البته برای نظارت هم ساز و کارهای لازم را پیشبینی کردهایم و چهار نفر از نمایندگان مجلس به عنوان ناظر در شورا قرار دادیم.
رئیس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشوق هایی که برای بخش خصوصی در قانون اقتصاد دانش بنیان در نظر گرفته شده، اظهار کرد: درصدد هستیم که شرکتها به جای پرداخت مالیات آن را صرف تحقیق و توسعه و حمایت از دانشبنیان کنند. در واقع این شرکتها میتوانند به جای اینکه این میزان مالیات را به دولت بدهند، همین مبلغ را صرف کار تحقیق و توسعه و تکنولوژی شرکت خود کنند تا شاهد افزایش سود خود نیز باشند.