او در گفتوگو با شبکه ایمینو درباره نقش استارتاپها در توسعه فناوری در صنعت فولاد بیان کرد: هر تن تولید فولاد حدود ۲ تن ماده زائد ایجاد میکند، یعنی در ازای ۲۰ میلیون تن در سال ما ۴۰ میلیون تن ماده زائد جامد داریم. یعنی انواع سرباره ها را داریم که لازم است بطور کل در بخش های دیگر استفاده شود تا وارد طبیعت نشود. به نظر من این چالش جدیست که استارتاپها می توانند ورود پیدا کنند.
زائرحیدری در ادامه بهینه کردن مسیرها را در کاهش حمل و نقل برای این صنعت از فناوریهای موردنیاز دانست و اظهارداشت: در کشور ما سالانه حدود ۷۰ میلیون تن جابجایی مواد برای صنعت فولاد صورت میگیرد، من فکر میکنم در مورد این موضوع میتوان تحقیق کرد تا حمل و نقل و جابجایی مواد به صورت بهینه یعنی با کمترین مصرف انرژی و آلودگی صورت پذیرد.
به گفته او کاهش مصرف آب به دلیل ارزش این ماده حیاتی، هدف اصلی شرکت های فولادی بسیاری در ایران است و ازسوی دیگر کاهش مصرف انرژی همچنین یکی از بخش هایی است که جای زیادی برای کار دارد.
این کارشناس صنعت فولاد یادآور شد: استفاده از سنگ آهن با عیار پایین و فرآوری آن نیز یکی از نیاز های قطعی صنعت فولاد ایران است که اگر دانشبنیانها و استارتاپها در این زمینه طرح نوآورانهای داشته باشند، مورد استقبال فولادسازان قرار میگیرند.
زائر حیدری در پایان خاطرنشان کرد: درست است که فناوریهای مورد نیاز صنعت فولاد را میتوان از کشورهای دیگر وارد کرد و در تعامل با کشورهای دیگر از آخرین تکنولوژیهای و فناوری های روز دنیا باشیم اما نباید فراموش کنیم نیروی متخصص در ایران کم نیست.