به گزارش ایمینو؛ آمارهای جهانی و همچنین آمارهای کشور نشان میدهد که مصرف زغال همواره رو به افزایش است؛ زغال به عنوان یکی از مواد مصرفی در صنعت و همچنین مصارف خانگی همواره جایگاه خود را حفظ کرده است.
از این رو تولید زغال به عنوان یک کسب و کار زود بازده و با پتانسیل درآمدزایی بالا، به تازگی مورد توجه سرمایه گزاران قرار گرفته است.
محققان شرکت ایران زغال موفق شدند دستگاه تولید زغال فشردهای را بومی سازی کنند که بدون نیاز به قطع درختان مسیر ورود به این صنعت را هموار کرده و در آینده با صادرات آن برای کشور ارز آوری نیز خواهد داشت.
در دستگاه تولید زغال فشرده که دوستدار محیط زیست است بعد از سرند شدن (جدا سازی مواد)، مواد درشت جدا میشود و مواد ریز وارد سیستم خشک کن میشود تا به دمای ایدهآل و رطوبت ایدهآلی که میخواهیم برسد سپس وارد دستگاه اکسترودر میشود و بعد از آن وارد کوره میشود و در مدت زمان مشخص در کوره پخته میشود و در این مرحله با گذاشتن در زیر خفه کن، اکسیژن را از آن گرفته شده و بعد از ۳ روز به زغال تبدیل میشود.
جنگل ها سرمایه های ملی ما هستند و حفاظت از آن ها وظیفه ماست، پیش از این در فرآیند تولید زغال به روش های سنتی و صنعتی شاخه ها و تنه های درختان با ارزشی چون بلوط و طاق باید قطع میشد و محدودیت های مکانی برای تولید وجود داشت اما حالا برای تولید زغال فشرده، نیاز به قطع هیچ درختی نیست، بنابراین با تولید این دستگاه به حفظ محیط زیست کمک میشود.
در تولید زغال فشرده با استفاده از این دستگاه، دور ریزهای طبیعی جزء منابع تولید محسوب میشوند؛ پسماندهایی مثل سر شاخه های درختان که در صنعت اصلا قابل استفاده نیستند و یا پوست چوپ درختانی مثل گردو و بادام که همه دور ریز و غیر قابل استفاده هستند به واسطه این فناوری دوباره میتوانند وارد سیستم چرخه تولید شده و تبدیل به زغال شوند که هم باعث ارزآوری شده و هم مانع خروج ارز از کشور بشوند.
این دستگاه برای هر نوع آب و هوایی متفاوت ساخته شده است و به خاطر کیفیت فوق العاده آن کشورهای زیادی طرفدار این نوع زغال شدهاند و همچنین به دلیل قیمت پایین محصول که نصف قیمت محصول خارجی است خریداران زیادی دارد.
بازگشت پذیری ضایعات به چرخه تولید و ایجاد ارزش افزوده در تولید زغال فشرده از اهداف تجاری سازی این دستگاه است که تنها در ۳ کشور جهان تولید میشود.
تولید زغال فشرده یکی از پرسود ترین کسب و کارهای صنعتی است، که رونق زیادی داشته و هم اکنون در سراسر کشور قابل اجرا است.
از جمله مزایای این شغل میتوان به فراوانی مواد اولیه، روش تولید آسان، نیروی کار کم، عدم وابستگی به واردات دستگاه ها، و البته بازار با پتانسیل فروش بالا اشاره کرد.
تفاوت زغال فشرده و زغال معمولی؛
زغال سنتی یا ذغال چوب که از گذشته های بسیار دور مورد استفاده قرار میگرفت، با بریدن شاخه و تنه درختان و سوزاندن آن ها ساخته میشود، اما زغال فشرده نوعی از خشته های سوختنی است، که از فشرده سازی مواد اولیه ای چون خاک اره و خاک زغال به دست میآید و هیچ درختی هم بدین منظور قطع نشده و به محیط زیست آسیبی نمیرسد.
از دیگر تفاوت های زغال فشرده یا زغال قالبی با زغال سنتی داشتن حرارت بیشتر و ماندگاری بالاتر، نداشتن دود و بو در صورت کیفیت خوب، و صرفه اقتصادی بیشتر برای مصرف کننده و تولید کننده است.
استفاده از زغال فشرده به دلیل شکل قالبی و بسته بندی آن راحت تر است و هم به عنوان زغال کبابی و هم زغال قلیان نیز قابل استفاده میباشد.