X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
    • مدیر تحقیق و توسعه شرکت تشریح کرد:

      7 چالش و نیازفناورانه فولاد خراسان

      مدیر تحقیق و توسعه مجتمع فولاد خراسان در نشست ارائه نیازهای مربوط به جشنواره اینوماین، چالش‌های این فولادساز را تشریح کرد‌.
      7 چالش و نیازفناورانه فولاد خراسان

      به گزارش شبکه ایمینو، قادری با بیان اینکه فولاد خراسان مواد اولیه خود را از منابع مختلفی خریداری می‌کند، مطرح کرد: مواد اولیه کنسانتره خریداری شده از طریق سیستم ریلی به نیشابور منتقل می‌شود تا مرحله به مرحله در کارخانه‌ها به محصول تبدیل شود.

      او افزود: مجموع تولید ما ۱.۴ میلیون تن در سال است. کارخانه نورد گرم هم بخشی از مجموعه ماست که در سایز‌های مختلف ورق گرم تولید می‌کند.

      قادری ادامه داد: برخی از نیاز‌ها چالش تمام صنعت فولاد کشور است. یکی از آن‌ها بازیافت حرارتی از دودکش هاست که راه حل‌های مرسوم آن استفاده از برخی مبدل‌ها مثل sec است. ما برنامه‌ای برای رسیدگی به این چالش‌ها داشتیم اما با محدودیت‌های تحریمی مواجه شدیم. چالش بعدی محدودیت آب است که باید در برج‌های خنک کننده کاهش پیدا کند.

      او عنوان کرد: این برج‌ها دما را از طریق تبخیر کاهش می‌دهند و همین بخش زیادی از آب را با تبدیل شدن به بخار از بین می‌برد. متاسفانه اغلب ایده‌های ارائه شده در این زمینه یک کپی ساده از نمونه‌های خارجی است.

      قادری افزود: نیاز بعدی ما جلوگیری از اکسیداسیون است. ما در بسیاری از موارد به ناچار میلگرد‌های تولیدی را در فضای باز انبار می‌کنیم که منجر به بروز زنگ زدگی می‌شود. راه حل باید کاربردی، مقرون به صرفه و ‌‌قابل اجرا باشد.

      او ادامه داد: تولید و تعمیر قالب‌های مسی نیاز بعدی ما است. گاهی قالب‌ها سالم است و نیاز به احیا دارد. یکی از چالش‌های خیلی وحشتناک ما فراوری و تجاری سازی سربار است، همچنین به فرآوری و تجاری سازی ضایعات نسوز کم‌ توجهی شده است.

      او افزود: ۲ چالش آخر ما فرایند تولید مربوطه است. ترکیباتی مثل گوگرد باید در کنسانتره کاهش پیدا کند. چرا که هم باعث افت استحکام ‌‌کیفیت گندله می‌شود و هم وارد محیط اطراف می‌شود. با توجه به گاز گوگردی که وارد فضا می‌شود، باید مسائل زیست محیطی در فرایند حذف گوگرد بررسی شود و‌ نباید شاهد بروز اختلالات زیست محیطی باشیم.

      نیازهای فولاد خراسان:
      ۱. بازیافت حرارتی از دودکش‌ها
      ۲. کاهش مصارف آب در برج‌های خنک‌کننده
      ۳‌‌. تصفیه‌ی پساب‌های صنعتی و انسانی
      ۴. بررسی اقتصادی و بهینه جلوگیری از اکسیداسیون میلگردهای تولیدی ناشی از انبارش در فضای باز
      ۵. تولید و تعمیر قالب‌های مسی (کریستالیزاتور)
      ۶. فرآوری و تجاری‌سازی بای پروداکت‌های ناحیه فولادسازی شامل:
      سرباره کوره قوس الکتریک
      نسوزهای منیزیتی
      ۷. کاهش میزان گوگردو سلیس در کنستانتره

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.