X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۲۵
      منبع خبر : شنبه پرس
    • پیوند صنعت و اکوسیستم استارت‌آپی

      مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران و جمعی از مدیران این اتاق با حضور در کارخانه نوآوری آزادی، تحول رخ داده در این نقطه صنعتی از پایتخت را به نظاره نشستند و با مدیران این کارخانه درباره فرصت‌های همکاری برای پیوند صنایع و اکوسیستم استارت‌آپی در کشور گفت‌و‌گو کردند.
      پیوند صنعت و اکوسیستم استارت‌آپی

      به گزارش ایمینو، کارخانه نوآوری آزادی که حالا به محلی برای گردهم آمدن و فعالیت استارت‌آپ‌ها و کارافرینان خلاق و جوان در این اکوسیستم تبدیل شده، طی دهه‌های گذشته مکانی صنعتی برای تولید الکترودسازی در غرب تهران بود. این کارخانه پس از توافق شرکت سرآوا از هلدینگ‌های بزرگ حوزه استارت‌آپی کشور و مالکان الکترودسازی آما، بازسازی و از دل آن مرکزی برای تمرکز و تجمع استارت‌آپ‌ها بیرون آمد.

      رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در بازدید از کارخانه نوآوری آزادی از نزدیک با خدمات این مرکز به شرکت‌های فعال در اکوسیستم استارت‌آپی کشور آشنا شد و با موسسان این کارخانه و گروه‌های استارت‌آپی فعال در آن پیرامون چگونگی تعامل دو طرفه میان اتاق بازرگانی تهران و شرکت‌های استارت‌آپ به گفت‌و‌گو نشست. دبیرکل، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال و مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی اتاق تهران، در این بازدید مسعود خوانساری را همراهی کردند.

      در این بازدید مدیرعامل کارخانه نوآوری آزادی در توضیحاتی از ضرورت‌های ایجاد و تاسیس این کارخانه سخن گفت و با اشاره به اینکه این مرکز به محلی مناسب برای استقرار و تمرکز استارت‌آپ‌های کشور و شرکت‌های سرمایه‌گذار خطرپذیر تبدیل شده‌است، همکاری و تعامل کارخانه نوآوری با اتاق بازرگانی تهران که به گفته وی کانون موسسان و صاحبان بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و صنعتی است، را گامی بلند در راستای تحول در زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی کشور دانست.

      رضا کلانتری‌نژاد با این توضیح که در حال حاضر، کارخانه نوآوری آزادی دارای ۱۰ سوله و مساحتی نزدیک به ۱۸ هزار متر مربع است و خدماتی شامل فضای کار اشتراکی، اتاق جلسات، سالن همایش، باشگاه ورزشی، رستوران و کافی‌شاپ را به استارت‌آپ‌ها ارائه می‌دهد، کمک برای ایجاد تحول نوآورانه در بنگاه‌های عضو اتاق تهران را از جمله بسترهای آماده این مرکز عنوان کرد.

      به گفته کلانتری‌نژاد، تلاقی شرکت‌ها و صنایع بزرگ عضو اتاق بازرگانی تهران و شرکت‌های فعال در اکوسیستم استارت‌آپی کشور در کارخانه نوآوری آزادی، زمینه رشد و توسعه هر دو طیف از بنگاه‌ها در کشور را فراهم خواهد کرد.

      رئیس اتاق تهران و تیم همراه وی، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف کارخانه نوآوری آزادی، با بنیانگذاران و صاحبان استارت‌آپ‌های فعال در این مرکز به گفت‌و‌گو نشستند. از جمله محل‌های بازدید رئیس اتاق تهران، مرکز دائمی صادرات و سرمایه‌گذاری در این کارخانه بود که در آن، به شرکت‌های استارت‌آپ برای حضور در بازارهای صادراتی و جذب سرمایه‌گذاری، خدمات مشاوره ارائه می‌شود. همچنین نمایندگان اتاق تهران در بازدید از سوله‌های مستقر در این کارخانه با روند خدمات‌دهی به استارت‌آپ‌ها آشنا شدند.

      مسعود خوانساری در گفت‌و‌گو با مدیران کارخانه نوآوری آزادی و جمعی از صاحبان استارت‌آپ‌ها، با اشاره به تشکیل کمیسیون نوآوری و تحول دیجیتال در اتاق تهران، ایجاد بسترهایی برای پیوند تحول‌گرایانه میان صنایع و استارت‌آپ‌ها را از مهم‌ترین اهداف این دوره از فعالیت اتاق تهران عنوان کرد و یادآور شد که در همین راستا، اتاق تهران مرکز نوآوری و تحول دیجیتال را با هدف کمک به ایجاد تحول فناورانه در بنگاه‌های اقتصادی و همچنین، امکان سرمایه‌گذاری صنایع در اکوسیستم استارت‌آپی کشور راه‌اندازی کرده‌است.

      رئیس اتاق تهران همچنین، همکاری موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران، با کارخانه نوآوری آزادی را یکی دیگر از زمینه‌های تعامل دو طرف عنوان کرد که در راستای آن، با برگزاری دوره‌های آموزشی و تخصصی برای استارت‌آپ‌ها، زمینه تقویت بنگاه‌های این بخش برای حضور در زیست‌بوم اقتصادی در ایران و عرصه بین‌المللی فراهم می‌شود.

      همچنین در حاشیه این بازدید، برخی از بنیانگذاران استارت‌آپ‌ها از فرایند سختگیرانه در دریافت کارت بازرگانی برای شرکت‌های این حوزه سخن گفتند که دبیرکل اتاق تهران، با ارائه توضیحاتی در رابطه با واگذاری فرایند صدور کارت بازرگانی به وزارت صمت از سال گذشته، تصریح کرد که موضوع تسهیل در صدور کارت بازرگانی شرکت‌های استارت‌آپ، از سوی اتاق بازرگانی تهران پیگیری خواهد شد.

      فرزین فردیس، نایب‌رئیس کمیسیون نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، نیز در سخنانی، از آمادگی این کمیسیون برای دعوت به عضویت از هیات مدیره کارخانه نوآوری آزادی سخن گفت و یادآور شد که در نشست‌های این کمیسیون، چالش‌های اکوسیستم استارت‌آپی کشور با حضور صاحبان این عرصه به بحث گذاشته شده و راهکارهای رفع این چالش‌ها به دست خواهد آمد.

      هم‌چنین هاتف خرمشاهی، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران، نیز در سخنانی، همکاری این مرکز با کارخانه نوآوری آزادی را فصلی نوین در اکوسیستم استارت‌آپی کشور قلمداد کرد که به گفته وی، طی این همکاری زمینه ارتقا و توسعه صنایع مختلف به همراه رشد استارت‌آپ‌ها در کشور فراهم می‌شود.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.