به گزارش شبکه ایمینو، نوید حسینی در گفت و گو با مجله رادیویی سی دید عنوان کرد: گروه صنعتی معدنی همپا از چند تا شرکت دانشمحور و دانشبنیان تشکیل شده و در زمینههای معدنکاری، طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی و فرآوری مواد معدنی و ارائهی خدمات مهندسی فعالیت دارد. ما در بخش تجهیزات صنعتی و فرآوری مواد معدنی تا به حال دستگاههای مختلفی را ازجمله انواع پمپ های اسلاری، چند مدل اسپیرال کانی سنگین، انواع سلولهای فلوتاسیون، تجهیزات خاص خُردایش مثل بالمیل، رادمیل، آسیاب والس و انواع میز لرزون را ساختیم که خوشبختانه بهطور موفقیتآمیزی هم در شرکتهای خود گروه و هم در سایر شرکتهای صنایع معدنی کشور در حال استفاده هستند.
حسینی در رابطه با ساخت این گیربکس تشریح کرد: معمولا در دنیا برای سیستم همزن تانک لیچینگ در فرآوری مواد معدنی و فرآیند اسیدشویی، با توجه به نوع عملیات و ویژگیهای پالپ از نوع خاصی از گیربکس خورشیدی استفاده میشود که این نوع گیرکبس فقط توسط چند تا شرکت شناختهشده در دنیا ازجمله رجینا ایتالیا طراحی و ساخته میشود. با توجه به تحریمها و از طرفی افزایش قیمت دلار عملا وارد کردن این مدل گیربکس به کشور ناممکن شده و یا قیمت نمونهی خارجی به قدری افزایش پیدا کرده که استفاده از آن از توجیه اقتصادی خارج شده است.
در ادامه وی افزود: با توجه به این شرایط، در گروه صنعتی معدنی همپا از حدود یک سال پیش ساخت این مدل خاص گیربکس در دستورکار قرار گرفت به این ترتیب که نمونهای از این گیربکس بهطور دقیق مطالعه شد و براساس آزمونهای استاندارد، نوع مواد و متریال هر قطعه و همچنین روش ساخت اجزای مختلف گیربکس بررسی و تعیین شد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان همپا افزود: با توجه به ظرافت ابعادی، تعدد بالای قطعات داخلی گیربکس، نوع طراحی و عملکردی که این گیربکس از آن انتظار میرود داشته باشد برای تهیهی نقشهی سهبُعدی، گروه امکاناتی را در اختیار داشت ازجمله دوربینهای دقیقی که با استفاده از چند دوربین از زوایای مختلف تصویربرداری قطعات انجام شد و به این ترتیب دقیقترین نقشهی سهبُعدی ممکن تهیه شد.
در ادامه وی گفت: در مرحلهی بعد، براساس نقشهی تهیهشده مدل هر قطعه ساخته شد و لازم بود عملیات ریختهگری، تراشکاری و ماشینکاری با بالاترین دقت ممکن انجام بشود. در این مرحله بر پایهی نتایج آنالیز مواد و متریال و همینطور تحلیلها و بررسیهای مهندسی، سعی شد انتخاب مواد و متریال هر بخش با توجه به عملکرد آن قطعه انجام بشود و همواره سعی شد تا جای ممکن استانداردهای بالاتری از دستگاه اصلی و نمونهی خارجی در نظر گرفته بشود. به هر حال قطعات ساخته شد و در ادامه با تکنیکهای مهندسی مواد و مکانیک ازجمله عملیات حرارتی، سختی و کیفیت لازم برای هر قطعه تامین شد و در نهایت گیربکس مونتاژ شد.
او خاطر نشان کرد که این گیربکس از نظر دما و آمپر به استناد دادههای ثبتشده عملکرد بهتری از نمونهی خارجی دارد.
در پایان حسینی با اشاره به حمایت شرکت صنایع خالصسازان روی زنجان در رابطه با تست گیربکس خورشیدی ساختهشده قدردانی کرد.