به گزارش شبکه ایمینو، حسین منصوری در نشست مجازی نحوه راهاندازی فن بازار تخصصی معدن مطرح کرد: ایجاد یک فن بازار تخصصی در بخش معدن و صنایع معدنی ضرورت دارد چرا که بازارسازی در بخش معدن باعث تقویت تولید و صادرات خواهد شد.
او با بیان اینکه تاخیر در راهاندازی فن بازار تخصصی معدن به دلیل نداشتن شناخت کافی از پتانسیل بخش معدن و صنایع معدنی بوده و سهم بخش معدن و صنایع معدنی از صادرات غیر نفتی تقریبا ۲۰ درصد بوده که در واقع می توان گفت یک پنجم صادرات غیر نفتی فقط به بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص یافته که این خود بر اهمیت راهاندازی محلی برای مبادلات تکنولوژی در بخش معدن میافزاید.
منصوری ادامه داد: بخش معدن و صنایع معدنی هر ساله بیش از ۳.۵ میلیارد دلار با افتتاح طرحها و پروژهها که با همت ایمیدرو و شرکتهای بزرگ بخش خصوصی صورت می گیرد سرمایهگذاری میکند.
او افزود: بیش از نیمی از کشورهای جهان وابسته به کامودیتیها هستند و این به معنای آن است که قطعا لزوم ایجاد یک فن بازار تخصصی در بخش معدن و صنایع معدنی با محوریت ایمیدرو به عنوان یک تسهیلگر که به صورت برون سپاری واگذار شده ضروری است.
علی یقطین مشاور رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه این نشست مجازی مطرح کرد: استاندارسازی و تهیه شناسنامه برای نیازهای ایمیدرو لازم است انجام شود و این اقدامات در راستای تشکیل فن بازار تخصصی معدن انجام خواهد شد و بهتر است تا پایان دولت با توجه به فرصت کم برای راهاندازی آن ریلگذاری شود.
غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو مطرح کرد: در حوزه آهن و فولاد اعلام نیاز شده اما در سایر حوزه ها نظیر سرب و روی اقدام خاصی صورت نپذیرفته است.
در چارچوب تفاهم نامه تعهدات ایمیدرو شرکتهای بزرگ و پارک فناوری پردیس ایحاد فن بازار تخصصی را در دستور کار داریم و در این راستا ۱۰ خرداد جلسه هماندیشی نوآوری با مدیران شرکتهای بزرگ برگزار می شود.
این نشست مجازی با حضور اکبر قنبرپور معاون توسعه نوآوری و دبیر شورای شبکه فن بازار پارک فناوری پردیس، علی یقطین مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو، حسین منصوری مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران، مجید وفایی فرد مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، احمد احمدی مدیر برنامه ریزی و پژوهش شرکت ملی فولاد ایران حضور داشتند.