به گزارش شبکه ایمینو، بهروز برنا با بیان این که باید مشکلات معدن را آسیب شناسی کنیم، تصریح کرد: ور معادن برخی مشکلات مربوط به فرآوری است و برخی دیگر تجهیزات. اگر بخواهیم فعالیت داشته باشیم، برخی از مشکلاتمان هم که به کارهای اداری و سیستمی و مثلا معارضین و .. .. برمیگردد چون پنجره واحد نداریم.
او با اشاره به نقش استارتاپ ها در صنعت معدنکاری گفت: استارتاپها به عنوان بخشی تخصصی میتوانند باعث تحول در بخش معدن شوند و این مجموعه ها می توانند با دانشگاه وصل شوند و افراد خوش فکر به میدان بیایند و به نوعی حال بخش معدن را خوب کنند. ما باید از صنعت دفاعی کشورمان الهام بگیریم که با هیچ توانستند تا ته خط جلو بروند و توانستند امنیتی برای کشور ایجاد کنند.
برنا ادامه داد: در حوزه معدن باید از روش های سنتی دست بکشیم. قطعا ما روش های بروزی داریم که این جریان میتواند کمک کند و نباید فقط به دنبال کمک کشورهایی مانند استرالیا باشیم. شرکت هایی مثل Rio Tinto (ریو تینتو) کمتر از ۱۰۰ تن طلا را وارد میکند اما در کشور ما بیش از 90 درصد ذخایرمان از نوع معادن کوچک است. ممکن است با اکتشافات بیشتر برخی از ذخایر کوچکمان را تبدیل به ذخایر بزرگ کنیم.
مشاور مدیرعامل شرکت تهیه مواد معدنی ایران در ادامه گفت: یکی از این راهکارها میتواند ایجاد ۴ حلقه اکتشاف، معدن، فرآوری و صنایع معدنی در مجموعهها باشد که ارزش افزوده مواد معدنی بالا برود و در شرایط فعلی چارهای جز استفاده از روشهای ارزان تر نداریم.
برنا با بیان اینکه توسعه ارتباط بین معدنکاران بسیار مهم است کرد: البته معدنکارانی داریم که متاسفانه اهلیت معدنی ندارند و این باعث شده که فقط به فکر سودآوری باشند.
ما باید این فرهنگ را اصلاح کنیم و به سمتی که هر معدن با معدن دیگر تفاوتهایی دارد، حرکت کنیم و از استارتاپ ها برای ایجاد ارزش افزوده بالا استفاده کنیم.
او افزود: ذخایر کشور ما 10 درصد فلزی است، اما حدود 40 درصد بهره برداری از ذخایر فلزی انجام میشود. این به دلیل آن ارزش افزوده بالای ذخایر فلزی است. ما باید حال فلزی هایمان را با فرآوری خوب کنیم.
برنا با اشاره به اینکه این استارتاپهایی که در زمینه فرآوری کار میکنند راهگشای معادن هستند، بیان کرد: ما ذخایر سولفیده داریم، ذخایر اکسیده و ذخایر ترانزیشنال داریم که هم ماهیت سولفید و اکسید دارند.
او ادامه داد: بخش های استارتاپی در کشورهای مختلف نتیجه خوبی داشتند و ما باید در ایجاد نوآوری از استارتاپ ها در حوزه معدن استفاده کنیم.
برنا افزود: در طرح احیای معادن کوچک مقیاس که هدایت آن از طرف وزارتخانه به ایمیدرو و تهیه تولید سپرده شده، استارتاپها میتوانند نقش مهمی در احیای معادن کوچک داشته باشد.
مشاور مدیرعامل شرکت تهیه مواد معدنی ایران با اشاره به مشکلات جامعه استارتاپی کشور اظهار کرد:
بنگاه های معدنی باید اقدامات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، معدن مرز نمی شناسد، باید وحدت میان بنگاههای معدنی ایجاد شود و نقش دولت میتواند در این میان کارساز باشد تا با اجرایی کردن این روشها، بنگاهها بتوانند همسو با یکدیگر به فعالیت ادامه دهند.