X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
    • داریوش اسماعیلی در ایران‌ کانمین ۹۹ مطرح کرد:

      "ایمینو" جریان‌ساز نوآوری در بنگاه‌های معدنیست

      معاون پیشین معدنی وزارت صمت مطرح کرد: مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمینو) می‌تواند بخش‌ معدن را ترغیب به پیاده‌سازی طرح‌های نوآورانه کند تا در این بستر جامعه معدنی از خدمات استارتاپ‌ها بهره‌مند شوند.
      "ایمینو" جریان‌ساز نوآوری در بنگاه‌های معدنیست

      به گزارش شبکه ایمینو، داریوش اسماعیلی در پاسخ به این سوال که مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران چه ماموریتی در بخش معدن دارد، مطرح کرد: در کشور ما جای نوآوری بسیار خالی بود و در بیشتر نقاط دنیا به خصوص جاهایی که پیشرفت خوبی در این زمینه داشتند، توانسته‌اند از این امکانات استفاده کنند. از همین قوت و قدرت استارتاپ‌ها و ایده‌هایی که مطرح می‌شود به خصوص در بین جوان‌های تحصیلکرده و در حال تحصیل همیشه این علامت سوال وجود داشته که این ایده هایی که مطرح می‌شود، کجا می خواهد به بار بنشیند و ایمینیو قطعا مهم ترین ماموریتش به بار نشاندن ایده‌هایی است که در بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد و ارائه می‌شود.


      او افزود: من فکر می‌کنم اگر با برنامه ریزی دقیق و هدف‌مند حمایت از استارتاپ‌ها دنبال شود، قطعا می‌تواند نتیجه مثبتی حاصل شود. امیدواریم که ساختار مناسبی هم برای آن دیده شود تا بتوان با یک ساختار منسجم ایمینو فعالیت کند.

      اسماعیلی ادامه داد: خوشبختانه ایمینو پشتوانه‌ ایمیدرو را دارد و ایمیدرو در زمینه حمایت‌های معنوی و مالی هیچ مشکلی ندارد. ما همواره شاهد بودیم اعتباراتی که در ایمیدرو وجود دارد گاهی اوقات به فکر هزینه کردن آن هستند و اگر ایمینو بتواند برنامه‌ریزی کند، با پشتوانه مالی ایمیدرو قطعا می‌تواند این جریان‌سازی مفید باشد و منشا یک تحول در بخش معدن و صنایع معدنی شود.

      معاون پیشین معدنی وزارت صمت در پاسخ به اینکه بنگاه‌های معدنی تا چه اندازه می‌توانند از این ایده‌ها استقبال و حمایت کنند، گفت: مشکلی که در کشور ما در بخش معدن و صنایع معدنی وجود دارد، این است که بنگاه‌ها نتوانستند از توانمندی‌های بخش های پژوهشی و تحقیقاتی استفاده کنند. به همین دلیل زمانی که از پژوهش، تحقیقات و از ایده‌ی نو صحبت می‌شود متاسفانه دست‌اندرکاران فرار می‌کنند و این ایمینوست که می‌تواند چنین سدی را بردارد و جاده نوآوری را هموار کند.

      او مطرح کرد: اتفاقا راز و رمز موفقیت ایمینو می‌تواند جوان بودن تیم‌های استارتاپی باشد. ما شاهد هستیم که اوایل انقلاب چه تیمی مملکت را اداره می‌کرد و چه افرادی مملکت را به جایی رساندند که امروز شاهد آن هستیم. همین اعتماد به بچه ها و قشر جوان بود که ماحصل این شد.

      اسماعیلی ادامه داد: در این راستا یک مقدار مسوولیت ایمینو و پشتوانه‌ آن که ایمیدروست، سنگین‌تر است. یعنی این اعتماد را خود ایمینو باید ایجاد کند و بخش‌های معدن را ترغیب کند و توجیه و حمایت کند تا به این مسیر هدایت شوند.

      او افزود: به محض اینکه اولین نتایج حاصل از این استارتاپ‌هایی که در این زیرمجموعه تقویت می‌شوند به خروجی برسد، خواهید دید که چگونه بخش معدن و صنایع معدنی دنبال این استارتاپ‌ها هستند. اما تا بخواهد این جریان راه بیفتد و نوآوران خود را نشان دهند، قاعدتا زمانبر و کمی نیاز به فرهنگسازی و آگاهی ‌بخشی است.

      او درباره نقش‌آفرینی سیاستمداران برای همسو کردن شرکت های معدنی با جریان نوآوری مطرح کرد: ما در دانشگاه‌ها نسلی داشتیم که نسل آموزش بودند و صرفا رویکرد آموزشی داشتند. بعدا هم پژوهش به آن اضافه شد که درواقع نسل دوم دانشگاه بود؛ که آموزش می‌دادند و در کنار آن کارهای پژوهشی هم دنبال می‌‌شد. نسل سوم این طیف تمرکز که کارآفرین باشند یعنی ضمن اینکه آموزش می‌دهند و پژوهش هم باشد، کارآفرینی هم باشد. نسل چهارم علاوه‌ بر کارآفرینی، نوآوری هم به این جریان اضافه کردند. اگر ما نتوانیم در این قسمت‌ها پا به پای دنیا پیش برویم، قطعا عقب می‌مانیم.

      اسماعیلی در گفت‌وگو با شبکه ایمینو عنوان کرد: من معتقدم که ایمینو می‌تواند مشروط به اینکه برنامه مدون داشته باشد، همچنان مورد حمایت قرار گیرد و بتواند با بخش معدن و صنایع معدنی ارتباط برقرار کند. اگر این امر تحقیق شود، حتما می‌تواند در راستای نوآوری حرکت کند.

      او ادامه داد: دانشگاه‌هایمان امروز در سراسر کشور بروز هستند به خصوص در بخش معدن و صنایع معدنی‌مان، اساتید بسیار مجرب و توانمندی داریم که می‌توان از علم آنها و وجودشان استفاده کرد. به وجود آوردن این ارتباط و تعامل می‌تواند ماموریت استارتاپ‌هایی که زیر چتر ایمینو فعالیت می‌کنند، باشند.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.