به گزارش ایمینو، دوشنبههای استارتاپی صندوق نوآوری و شکوفایی امروز - دوشنبه - با معرفی ایده های استارتاپی سامانه صبا (سامانه اطلاعات معادن)، ماین اینتل (لباس کار هوشمند)، سیلیکای رسوبی گرید تایر، IDSM ( نرم افزار تلفیق و مدلسازی داههای زمین مکانی برای اکتشافات معدنی)، عرضه سیستم تعیین موقعیت با کاربرد در معادن، تولید آنالیزورهای صنعتی با فناوری های اپتیکی برای برای اکتشافات عمقی معدن، برای جذب سرمایه گذار برپا شد.
سامانه صبا؛ راه اندازی سامانه اطلاعات معادن
محمود قدیری بنیانگذار استارتاپ صبا با تاکید بر این که بسیاری از اطلاعات صنایع مورد نیاز کشور از خارج خریداری میشود، گفت: این در حالی است که دستیابی به اطلاعات آماری بر اساس زنجیره صنایع یکی از دغدغههای صنعتگران است بر این اساس ما سامانهای را در این زمینه پیاده سازی کردیم.
وی ادامه داد: در این سامانه دادههای مربوط به هر طرح بر اساس شاخصهایی درج شده است، در این سامانه اطلاعات یک صنعت رادر قالب یک داشبورد اطلاعاتی آنلاینن برای کاربران فراهم می کند.
مدیرعامل این استارتاپ، مدل درآمدزایی این سامانه را از طریق فروش اکانتهای ویژه برای دسترسی کاربران حقیقی و حقوقی دانست و یادآور شد: در حال حاضر این سامانه در حوزهای نفت و گاز و آهن و فولاد راه اندازی شده است.
تولید سیلیکای رسوبی گرید تایر
طاهر رحیمی اقدم مدیرعامل این شرکت فناورتولید دانش بنیان سیلیکای رسوبی گرید تایر را از محصولات این شرکت مستقر در برج فناوری امیرکبیر دانست و گفت: شرکتهای تایر سازی برای ارتقا کیفیت محصولات خود به جای استفاده از دوده از سیلیکای رسوبی استفاده میکنند.
وی یادآور شد: بهبود خواص مکانیکی تایر، کاهش مقاومت غلطت، کاهش مصرف سوخت، ترمز پذیری بهتر خودرو و فرمان پذیری بهتر تایر و تولید تایر سبز از مزایای جایگزینی سیلیکا به جای دوده در تایر است.
وی ادامه داد: این ماده وارداتی و تحت تاثیر تحریمها است، برای واردات این ماده صنایع کشور با مشکلات تبادل ارز مواجه هستنداز این رو ما سیلیکای رسوبی با کیفیت وارداتی را تولید کردیم.
IDSM ؛ نرم افزار تلفیق و مدلسازی داههای زمین مکانی برای اکتشافات معدنی
بهمن گلچین از محققان طرح آی دی سی ام در باره این استارتاپ گفت: یکی از دغدغههای حوزه معدن روشهای اکتشاف است؛ چرا که منابع در این حوزه محدود و اجرای مراحل اکتشاف با ریسک و هزینه بالا و دقت پایین انجام میشود.
وی با بیان این که عملیات حفاری معادن نیز با خطای انسانی همراه است و این امر ریسک اکتشاف را افزایش میدهد، افزود: ما برای رفع این چالش سعی کردیم نرم افزاری را در این زمینه طراحی کنیم که ریسک اکتشاف و حفاری معادن را کاهش دهد.
به گفته این محقق در حال حاضر ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد که تنها ۶ دهم درصد تولید ناخالص داخلی از این محل تامین میشود از این رو این حوزه زمینه بسیاری برای توسعه دارد.
وی اظهارداشت : از آنجایی که در پیاده سازی نرم افزار تلفیق و مدلسازی دادههای زمین برای اکتشافات معدنی از هوش مصنوعی بهره بردیم از این رو کاربرد آن علاوه بر کاهش خطای انسانی، ریسک اکتشاف را کاهش خواهد داد.
ماین اینتل؛ لباس کار هوشمند برای معدنکاران
احسان آقاجانیان از محققان این طرح با تاکید بر این که فعالیت معدنکاری در شرایط پر خطری انجام میشود، گفت: در چندین سال اخیر به دلیل عدم رعایت استانداردها در حوزه معدن شاهد فوت معدنکاران هستیم از این رو اقدام به طراحی و ساخت نمونه اولیه لباس کارهوشمند به منظور افزایش بهره وری و بالابردن سطوح ایمنی کارگران برای معدنکاران کردیم.
وی به ضرورت استفاده از این لباس در حوزه معدن اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه اکثر معدنهای کشور ذخایر سطحی آنها کاهش یافته و برای استخراج باید به عمق زمین برویم کاربرد این لباس در حفاظت بیشتر معدنکاران موثر خواهد بود.
آقاجانیان با اشاره به وجود ۱۴۲ هزار شغل در بخش معدن کشور، اظهار کرد: لباس کار هوشمند طراحی شده یک پیراهن هومشند مجهز به چندین سنسور برای پایش ۴ پارامتر "اندازه گیری درجه حرارت بدن"، "اندازه گیری فشار خون"، "اندازه گیری میزان ضربان قلب" و "اندازه گیری میزان تنفس" است.
وی تاکید کرد: خدمات ما برای معدنکاران شامل تولید لباس هوشمند مجهز به سنسورهای دیجیتال، ارائه آموزش و تحلیل دادهها به منظور کاهش خسارات جانی و مالی است.
عرضه سیستم تعیین موقعیت با کاربرد در معادن
حامد غفارزاده یکی از محققان این تیم تحقیقاتی درمورد کاربردهای وسیع سیستمهای موقعیت یابی در حوزه معدن، گفت: در سال ۲۰۰۶ در پی ۳ حادثه در معادن زغال سنگ آمریکا موجب شد که در سال ۲۰۱۱ استفاده از این سیستمها در حوزه معدنکاری الزامی شود.
وی ادامه داد: عواملی چون "سنی بودن تجهزات ایمنی و مانیتورینگ"، "سخت شدن واردات تجهیزات مونیتورینگ" و "کمتر بودن هزینههای مونیتورینگ نسبت به سایر تجهیزات" موجب شد تا ما اقدام به طراحی و ساخت تجهیزات مونیتورینگ در زمینه معادن زغال سنگ حوزه کنیم.
غفارزاده به بازار این تجهیزات در کشور اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر ۱۸۱ معدن زغالسنگ در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۳ درصد از این معادن فعال، ۳۵ درصد غیر فعال و ۳ درصد در حال تاسیس هستند که این تجهیزات میتواند در این معادن کاربردی شوند.
تولید آنالیزورهای صنعتی با فناوری های اپتیکی برای برای اکتشافات عمقی معدن
قدس الهی از محققان شرکت دانش بنیان طراحی و ساخت آنالیزورهای اپتیکی و پزشکی و نانو سنسورها با کاربرد در حوزههای معدنی را از زمینههای کاری این شرکت نام برد و گفت: در حوزه معدن موفق به طراحی و ساخت دستگاه اسپکتروفتومتری و همچنین ساخت دستگاه آنالیز آب و گاز شدیم.
وی افزود: آمریکا تنها سازنده دستگاه اسپکتروفتومتری است و دستگاهی که ما طراحی کردیم برای استخراج سنگ آهن، سنگهای تزئینی، طلا، مس، آهک، روی، سرب کاربرد دارد.
الهی، عدم نیاز به آماده سازی نمونه قبل از آنالیز، انجام آنالیزها در مدت چند ثانیه، و قابل استفاده برای آنالیز عناصر سبک را از مزایای دستگاه اسپکتروفتومتر نام برد.