به گزارش ایمینو، بهرام شکوری در گفتوگویی که با رادیو «سی دید» داشت، بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای معدنی با آموزشهای لازم در حوزه معدن میتوانند با استفاده از نوآوری و فناوریهای جدید در راستای بهرهوری بالا نقش بسزایی را در این زمینه ایفا کنند.
او افزود: در گذشته فرمول بهرهوری تقسیم بر نهاده بوده است یعنی اگر با کمترین میزان نهاده، می توانستیم بیشترین محصول را تولید کنیم، نشاندهنده بالارفتن بهره وری بود. ولی در عصر حاضر بهرهوری یعنی تولید منهای ضایعات صفر. بر فرض مثال، وقتی کارخانه مس را احداث می کنیم، این کارخانه باید با آخرین تکنولوژی های روز صورت گیرد که وقتی پساب این کارخانه به سد باطله ریخته می شود، حاوی هیچگونه مواد معدنی نباشد.
شکوری ادامه داد: در صورتی که در سد های باطله ما عیارهای مختلفی از طلا، مس، نقره و سایر مواد معدنی است و این نشانگر این است که ما تکنولوژیی که به کار می بریم نمیتواند مواد معدنی را به خوبی استحصال کند. در نتیجه بخشی از این مواد معدنی در سد های باطله است که خود اینها تبدیل به یک معدن می شوند.
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران افزود: تقویت شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ های معدنی میتوانند به ما کمک کنند تا به نحو احسن از این نعمات الهی استفاده کنیم و ضایعات را در حوزه معدن به صفر برسانیم.