X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۷/۱۲
      منبع خبر : ایرنا
    • سورنا ستاری:

      شرکت های دانش بنیان باید وارد بورس شوند

      سورنا ستاری در جلسه اقتصاد مقاومتی با محوریت اقتصاد دانش بنیان استان ایلام اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان برای رسیدن به سودآوری باید وارد بورس شوند و سرمایه گذاری پرخطر همراه با ریسک لازمه کار و موفقیت شرکت های دانش بنیان است.
      شرکت های دانش بنیان باید وارد بورس شوند

      به گزارش ایمینو، وی یادآور شد: شرکت های دانش بنیان کشور ۷۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات داشته اند که تلاش ها برای دست یابی به رقم یک میلیارد دلار در طول سال جاری است.

      ستاری در مورد وضعیت هوش مصنوعی در ایران هم توضیح داد: ایران یکی از معدود کشورهای پیشگام منطقه در زمینه هوش مصنوعی است و بدون شک آینده کشور در زمینه ارتقای هوش مصنوعی بسیار درخشان و امیدوار کننده است‌.

      وی در مورد تولید واکسن و پژوهش های داوریی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: ۶ قرارداد تولید واکسن کرونا با شرکت های دانش بنیان منعقد شده و ۲ مورد از این قرارداها از پیشرفت های خوبی برخوردار است.

      معاون رییس جمهوری با انتقاد از روش های آموزشی دانشگاه ها در کشور گفت: دانشگاه ها باید با تغیر جهت در روند آموزشی خود به سمت نیازسنجی و حل مشکلات جامعه و کارآفرینی از طریق ایجاد شرکت های دانش بنیان حرکت کنند.

      ستاری تاکید کرد: دانشگاه ها باید به مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی کارآفرین تبدیل شوند و از نیروی خلاق جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی بهره مند شوند.

      وی با بیان اینکه نیروی خلاق انسانی مهمترین و اصلی ترین زیرساخت برای توسعه است، افزود: دانشگاه ها باید شرایط رشد و شکوفایی خلاقیت دانشجویان را فراهم سازند و با کمک این سرمایه های انسانی به محل ایجاد و فروش تکنولوژی تبدیل شوند.

      ستاری گفت: آنچه که در وادی توسعه و رشد اقتصاد دانش بنیان اهمیت وافر دارد اینکه تولید یک محصول باید حاصل فکر، ایده و سرمایه گذاری بخش خصوصی باشد و این بخش به عنوان یک محور اصلی در پژوهش و تولید ورود کرده و دولت نیز از فعالیت های اقتصاد دانش بنیان این بخش حمایت کند و موانع و بروکراسی های اداری را تا حد امکان مرتفع کند.

      وی تاکید کرد: ایحاد و توسعه کسب و کارهای نوین و نوآورانه، وجود بازارهای فروش محصول، اهمیت بخشی به نیروی انسانی توانمند و صاحب ایده، بدون شک موجب کاهش مهاجرت سرمایه های انسانی به دیگر نقاط و حتی مهاجرت معکوس می شود.

      وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران نفتی است، اظهار داشت: باید برای کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی شرکت های دانش بنیان فناور با رویکرد تولید محصولات اقتصاد محور توسعه همه جانبه پیدا کنند و دانشگاه ها با ایجاد کسب و کارهای نوین نقشی تاثیرگذار در این زمینه دارند.

      معاون رییس‌جمهوری به مسوولان دانشگاه ها توصیه کرد: تفکر مسموم استخدام دولتی بعد از اتمام تحصیل را از ذهن دانشجویان و فارغ التحصیلان پاک کنند و آنها را به سمت ایجاد کارآفرینی و کسب و کارهای خصوصی با اتکا به نیروی دانش و استعداد خود سوق دهند.

      وی با بیان اینکه استان ایلام باید به سمت اقتصاد دانش بنیان و توسعه کسب و کارهای فن‌آورانه گام بردارد، اضافه کرد: با وجود کاستی ها و مشکلات از جمله ضعف در زیرساخت ها، این استان ظرفیت و پتانسیل ایجاد شرکت های دانش بنیان و توسعه استارت آپ ها را دارد.

      ستاری تاکید کرد: زیرساخت های علمی و دانش بنیان استان ایلام نیازمند تقویت است و پارک علم و فناوری هم باید به طور جدی تقویت و طرح های پژوهشی و زیرساختی پارک علم و فناوری و دانشگاه ها سریع تر تکمیل شود.

      وی با اعلام اینکه هدف و سیاست دولت نزدیکی همه جانبه پارک های علم و فناوری به دانشگاه ها و مراکز آموزشی است، افزود: به این منظور دانشگاه ها، فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی و سایر مراکز علمی و آموزشی زمین یا ساختمان هایی در اختیار پارک علم و فناوری قرار دهند تا این مکان به نهادهای آموزشی نزدیک شود و در طرح های پژوهشی آنها مشارکت کند.

      وی با انتقاد از کم بودن آورده مالی صندوق پژوهش و فناوری استان ایلام یادآور شد: سهم این صندوق هم اکنون یک و نیم میلیارد تومان است که باید برای سهم اعتبار از دولت آورده آن افزایش یابد در غیر این صورت خط اعتباری صندوق ایلام به استان هایی با صندوق آورده بالا اختصاص می یابد و ایلام باید برای رفع این نقیصه از سرمایه گذاران بخش خصوصی کمک بگیرد و ما نیز ۹ برابر آورده نهایی ایلام را به صندوق کمک خواهیم کرد.

      ستاری در مورد میزان مهاجرت نخبگان ایرانی به خارج از کشور هم گفت: دانشنامه مهاجرت به داخل و خارج کشور تدوین شده و در این دانشنامه میزان مهاجرت به خارج از کشور یا برعکس از خارج به داخل کشور و علل مهاجرت و دیگر فاکتور ها لحاظ شده است و این مطالعات کاهش مهاجرت به خارج از کشور را نشان می دهد.

      معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری صبح روز سه‌شنبه چهارم شهریورماه با استقبال قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام وارد این استان شد.

      به گزارش ایرنا، سورنا ستاری در سومین روز از هفته دولت به منظور شرکت در آیین رونمایی متمرکز از طرح‌های هفته دولت استان ایلام به این استان سفر کرد.

      وی همچنین در این سفر از پروژه عمرانی مجتمع پارک علم و فناوری ایلام و نمایشگاه محصولات فناورانه، مرکز نوآوری و شتاب‌دهی جوانان و مرکز توسعه کسب و کارهای فضای مجازی جهاد دانشگاهی، مرکز نوآوری دانشگاه آزاد ایلام، مجتمع نوآوری و فناوری دانشگاه ایلام و طرح‌های کتابخانه، آزمایشگاه جامع تحقیقات و مرکز نگهداری و تکثیر حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بازدید کرد.

      آیین آغاز بکار طرح کارخانه تولید تجهیزات هوشمندسازی پارک علم و فناوری، افتتاح مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی و افتتاح مجتمع گلخانه‌های تحقیقاتی و مرکز نوآوری و فناوری دانشگاه ایلام از دیگر برنامه‌های امروز معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری است.

      ستاری همچنین در این سفر با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام دیدار و در نشست اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید و نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام شرکت کرد.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.