X
   
 
    • سهم معدن و صنایع معدنی ایران از "انقلاب صنعتی چهارم" چقدر است؟

    • اصطلاح انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم (بعد از سال‌های 1830) در نوشته‌ی متفکران و نویسندگان متعددی مشاهده شده است.
      لویی بلانکی (Luis Blanqui) و ...
    • انقـلاب صنعتی و مراحلِ آن

      در طول تاریخ اقتصادی جهان، 3 انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشته است. انقلاب صنعتی اول، مبتنی بر فناوری موتور بخار، انقلاب صنعتی دوم، مبتنی بر فناوری‌های نفت و الکتریسیته و اتوماسیون‌های صنعتی و تولید انبوه و انقلاب صنعتی سوم، مبتنی بر فناوری ICT شکل گرفت و هرکدام از این انقلاب تحولات جدی در حوزه اقتصاد، اجتماع و فرهنگ به وجود آورد. امروزه شاهد شکل‌گیری انقلاب صنعتی چهارم هستیم که نکته حائز اهمیت آن شکل‌گیری یک برهه تاریخی و جابه‌جایی بین تمدن‌ها است و از ترکیب سه حوزه تغییر شامل تغییرات زیستی، فیزیکی و دیجیتال به وجود آمده است. بدین صورت که در حوزه تغییرات فیزیکی با فناوری مواد پیشرفته، چاپ سه‌بعدی، رباتیک پیشرفته و خودروهای خودران مواجه هستیم؛ در حوزه تغییرات دیجیتال، فناوری هوش مصنوعی، فناوری بلاک چین و اقتصاد اشتراک‌گذاری شکل‌گرفته است و در حوزه‌های زیستی نیز با اتفاقاتی از جنس توالی‌یابی ژنی و پزشکی شخصی شده، زیست‌شناسی مصنوعی و رسانش مؤثر روبه‌رو هستیم که از ترکیب بین این تغییرات محصولات جدید و صنایع جدید شکل می‌گیرد که تأثیرات جدی در اقتصاد کشورهای درحال‌توسعه به وجود خواهد آورد.

    • اولین انقلاب صنعتی در حدود 1760 در انگلستان آغاز شد، یک دهه پیش از انقلاب امریکا و در دهه‌های بعد به بقیه کشورهای اروپایی و ایالات متحده گسترش پیدا کرد، این انقلاب حاصل یک اختراع بزرگ یعنی موتور بخار بود. فرایندهای جدید تولید، احداث کارخانه‌ها و توسعه سریع صنعت نساجی حاصل این اختراع بود.
      مرحله اولِ انقلاب صنعتی شامل سال‌های 1750 و 1870 میلادی بیش از یک قرن تداوم یافت که آن را «انقلاب صنعتی دیرین» می‌نامند و ویژگی آن عبارت بود: استفاده از ماشین در کارخانه و وسایل حمل‌ونقل. همچنان بهره‌گیری از قوه بخار و ارتقای صنایع خانگی به مراکز صنعتی.
      در سال 1776 بود که جیمز وات توانست اولین ماشین بخار تجاری را تولید کند. پیش از آن تلاش‌هایی برای استفاده از انرژی بخار توسط محققان انجام شده بود، اما شکل تجاری آن برای اولین‌بار توسط جیمز وات به جهان معرفی شد. ماشین بخار سرآغاز تحولی عظیم در جهان بود. انسان برای اولین‌بار توانست از یک نیروی متمرکز و در دسترس برای تولید و انتقال مواد استفاده کند. ازاین‌رو نام نسل اول انقلاب صنعتی را که در اواخر قرن 18 به جهان معرفی شد، می‌توان «مکانیزاسیون» نامید. انسان برای اولین‌بار توانست از نیروی بخار در راستای تولید مکانیکی استفاده کند.
    • نتایج اقتصادی انقلاب صنعتی

      تاریخ جامعه انسانی از نظر محتوا، تاریخ توالی و تسلسلِ اشکال مختلفِ اقتصادی و اجتماعی است که مصداق راستین آن، نتایج اقتصادی انقلاب صنعتی است:

      • انقلاب صنعتی در طرز زندگی مردم، اثر عمیقی به‌جا گذاشت.
      • ماشین عامل عمده تولید و نشانه ارزش‌های معاصر بود که آن را عصر ماشین می‌خوانند.
      • به عوض نیروی انسانی در به کار اندازی ماشین‌ها از نیروهایی دیگر استفاده شد.
      • کارخانه به‌عنوان کانون تولید عرض‌اندام کرد.
      • در مقادیر محصولاتِ تولیدی افزایش به عمل آمد و متناسب با آن، مزد کارگران افزایش یافت، آن‌ها موفق شدند لوازم زند‌گی خویش را خریداری کنند. سطح زنده‌گی کارگران در مقایسه با گذشته پیشرفت کرد.
      • در کارخانه‌ها تقسیم‌کار عملی شد.
      • سیستم تولید خانگی جای خود را به نظام سرمایه‌داری جدید خالی کرد.
      • کارگران مانند سابق به ادامه کارشان مطمئن نبودند و تصور می‌کردند به امر کارفرما از وظایفشان رانده می‌شوند. از این‌رو برای دفاع از حقوق کارگران، اتحادیه‌ها ایجاد شد.
    • "فناوری موج چهارم" با بخش معدن و صنایع معدنی ایران چه می‌کند؟
      و اما ایران ...
      ایران در کجای انقلاب صنعتی چهارم قرار دارد؟ ایران به‌رغم وجود ظرفیت‌های بسیار در بخش آموزش، پژوهش و فناوری هنوز با پیچیدگی‌های انقلاب صنعتی چهارم، فاصله زیادی دارد. در همین راستا مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) درصدد است به‌عنوان پرچمدار این جریان نو، بخش معدن و صنایع معدنی کشور را با آخرین دستاوردهای انقلاب صنعتی چهارم در جهان آشنا کند و در راستای توسعه و شکوفایی این بخش با جذب ایده‌های جدید نوآورانه پیشرو باشد.
    • «ایمینو» به عنوان پرچمدار این جریان نو قرار است:

      1. بخش معدن و صنایع معدنی کشور را با آخرین دستاوردهای انقلاب صنعتی چهارم در جهان آشنا کند.
      2. در راستای توسعه و شکوفایی این بخش با جذب ایده‌های جدید نوآورانه پیشرو باشد.
      3. با برگزاری رویدادها، نشست‌ها و دورههای آموزشی فعالان معدنی کشور و استارتاپ‌ها را به سمت توسعه استفاده از فناوری‌های صنعت چهارم سوق دهد.
    • مشاوران ایمینو

      رشد روزافزون کسب‌وکارهای نوپا نیاز به خدمات مشاوره استارتاپ را بیش از پیش کرده است. شکست پی در پی ایده‌های استارتاپی و مشکلاتی که صاحبان آنها در راه‌اندازی و تیم‌سازی دارند، باعث شده تا بسیار از آنها به سرانجام خاصی نرسند. با نگاهی به روند رو به رشد سرمایه گذاری جهانی روی استارتاپ‌ها در 2 دهه اخیر می توان اذعان داشت یکی از مهم ترین ارکان موثر بر زیست بوم کارآفرینی، بهزه مندی از مشاروان و راهبران است که نقش مهمی در شکل گیری، رشد و موفقیت کسب و کارهای نوپا دارند.ایمینو با بهره مندی از تیم مشاوران متخصص و مجرب با اهمیت این موضوع به انتخاب آنان همت گمارده است.