X
   
 
    • معرفی استارتاپ پیگُر

      شرکت زمین پژوهان هوشمند پارس (پیگُر) در سال 1399 توسط جمعی از اساتید و محققان دانشگاه زنجان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر بنا نهاده شد. هدف اصلی این شرکت طراحی و اجرای کاربردی و عملی الگوریتم های یادگیری ماشین در زمینه علوم زمین و مواد معدنی است. برای مثال می توان به تشخیص هوشمند زلزله، پردازش هوشمند داده های اکتشافی، پایش هوشمند فرآیندهای استخراج و فرآوری مواد معدنی و بهینه سازی سوخت و انرژی مصرفی معادن و کارخانجات تولیدی اشاره نمود. برخی از شبکه های هوشمندی که در این مرکز محاسباتی پیاده سازی می شوند، عبارتند از:
      شبکه های عمیق کانولوشنی، شبکه های عمیق خودرمزنگار، شبکه عصبی برپایه معادلات فیزیکی، شبکه‌های مبتنی بر درخت تصمیم، الگوریتم جنگل تصادفی، الگوریتم بوستینگ، الگوریتم بگینگ، الگوریتم ژنتیک و سایر الگوریتم‌های مبتنی بر یادگیری نظارت و غیر نظارت شده.
      در این بین، ایده محوری شرکت، تهیه و توسعه دستگاه تصویربردار مغزه های حفاری و نرم افزارِ تحلیل تصاویر مغزه بر پایه هوش مصنوعی با هدف تعیین لیتولوژی، آلتراسیون و شکستگی ها به همراه نمودار آنالیز شیمیایی عناصر مغزه ها برای مدلسازی و تخمین ذخایر معدنی با نام پیگُراسکن (PigeorScan) است.